Pistejakauma

0%

4%

2%

4%

4%

25%

24%

22%

10%

6%

Pisteytykset

rating 60,000

IsoVauva
Käyttäjä

rating 60,000

Ihan erilainen leffa kuin odotin. Tämähän oli ihan kieli poskessa väännetty ja täytyy sanoa, että paikoin leffa onnistui naurattamaan ihan kiitettävästikin kiitos täysin päättömän meiningin.
Huumori oli huomattavasti mustempaa kuin odotin ja väkivallalla mehustellaan ihan kunnolla. Koko ryöstöporukka oli täynnä toinen toistaan tyhmempiä elämän koululaisia ja ei heidän perseilylleen voinut olla hymyilemättä. Nauroin varsinkin leffan päähenkilön nerokkaalle perusteluille, miksi pankkiryöstäjä pitäisi saada ulos vankilasta. Päähenkilön ja hänen veljensä suhde oli myös hulvaton, josta kunnia kuuluu Kim Bodnian esittämälle veljekselle. Bodnia oli hersyvä ilmeineen ja lyhyen sytytyslangan omaavana ammattirikollisena, joka ei ujostellut väkivallan kanssa. Tämä toinen velipoika eli päähahmo itse oli puolestaan melko tylsä ja näyttelijänsä varsinkin ärsyttävä kivikasvoinen tissiposki. Kenties koko leffan kehnoin näyttelijä. Bodnia olisi ansainnut rinnalleen jonkun yhtä hyvän ja hauskan aisaparin.

Elokuva oli viihdyttävyydeltään vähän epätasainen. Huumori ei aina toiminut ja silloin leffan järjettömyys vain ärsytti. Muutama toimintakohtaus oli myös kuvattu tai ainakin leikattu todella rasittavasti. Varsinkin alun auto ryöstö oli leikattu niin tiheään, että päänsärky oli lähellä.. Samaisessa kohtauksessa nauratti kuitenkin täysin tietoisesti tehdyt Hollywood autoräjähdykset aina, kun kosla edes hipaisi toisen auton sivupeiliin.

Leffan loppu vedettiin sitten jo täysin hatusta ja täytyy sanoa, että se oli jo niin absurdi, että eihän siitä voinut olla pitämättä. Enpä olisi osannut leffan alkaessa arvata, että tuollaiseen meininkiin vielä päädytään. Pisteet kyllä siitä, että käsikirjoittajia ei ilmeisesti kielletty kirjoittamasta yhtään mitään. Tällainen täysin järjetön meinki kyllä piristää välillä!

Älyvapaata on meno, mutta sen elokuva itsekin tietää. Kyllähän tämä viihdytti ja välillä ääneen naurattikin, mutta tuskin tätä enää toiste katson. Ei se kuitenkaan niiiiin hauska ollut.
Oli kyllä täysin ennakko-odotusten vastainen elokuva...

lollero
Käyttäjä

rating 60,000

Ihan hauska. Alku oli tylsä mutta loppu oli vedetty kyllä niin överiksi.

Ludil
Käyttäjä

rating 60,000

"Kiinassa syödään koiria" ei tehnyt sen kummempaa vaikutusta, mutta toimi ihan katsottavana pätkänä. Tämä on tiivistetysti tumma, tyly ja keskinkertainen (ei silti ennalta-arvattava vaan pikemminkin hiomaton) elokuva, jossa on kuitenkin jollain tavalla omanlainen, anarkistisenpuoleinen tunnelma.

Leffan idea on sinänsä ihan passeli, toiminta kovaa ja sen musta huumori tajuttavissa, mutta mitään tatsia tästä on hankalaa saada koska stoorin hahmoihin on vaikeaa samaistua. Ketään tai mitään ei alusteta ja näin henkilöt jäävät pahviolioiksi, joitten elävöityminen riippuu täysin näyttelijöiden kyvyistä. Ja näyttelijäsuoritukset vaihtelevat pökkelöstä pioneeriin, joka tuo leffaan tiettyä epätasaisuutta. Tilannetta ei helpota juonen päämäärättömyys, joka toisaalta tarjoaa luvattua kreiseilyä, mutta samalla alleviivaa leffan tarkoituksettomuutta tai miten tämän nyt oikein ilmaisisi. Leffa kaipailee selkeämpiä teemoja/juonenkuljetusta. Ja myös reteämpää otetta huumoriin, joka synkkyydestään huolimatta jää vähän valjuksi.

Elokuvan yllättävä lopetus nostaa pistesaldoa ja jätti minulle vihdoin huvittuneen, veikeän fiiliksen. Tarinan päätös selittää jaarittelevan amerikkalaisen paapan pointin, vaihtaa genreä ihan uuteen suuntaan ja on jopa virkistävän vekkuli kaiken edeltä nähdyn verenroiskeen ja karuuden jälkeen. Jos koko filmi oltaisiin toteutettu lopun absurdimaisella tavalla, olisin luultavasti tykännyt tästä leffasta paljon enemmän.

Spuge
Käyttäjä

rating 60,000

Kelpo pätkä tanskan miehiltä. Huumori on hauskaa, mutta ei tarpeeksi että se naurattaisi. Joidenkin vitsein kohdalla sain kyllä kuitenkin nauraa ihan rutkasti. Mitenkä tuo elokuvan nimi on oikein keksitty, kun ei edes liity koko elokuvaan yhtään.

Titan90
Käyttäjä

rating 60,000

Melkolailla yllättävä kokonaisuus pankkivirkailijasta, joka päätyy pelastamaan toimipisteensä pysäyttämällä orastavan ryöstön squashmailalla. Ryöstäjän jouduttua vankilaan, tämän pieniinpäin oleva vaimo saapuu virkailijan oven taakse kertomaan, kuinka hän on mallikkaalla toiminnallaan pilannut yhden perheen elämän. Heikohkoilla kantimilla oleva miehen oma elämä saa sysäyksen väärään suuntaan ja hän päätyykin ottamaan vuosien jälkeen yhteyttä rikolliselle polulle eksyneeseen veljeensä, jonka kanssa alkaa suunnitella arvokuljetusryöstöä. Alamäki senkun kiihtyy ja edessä on useampiakin tappoja ja rötöksiä.

Kiinassa syödään koiria alkaa jokseenkin uskottavasti ja tosikkomaisesti. Ilmassa on kuitenkin piirteitä, jotka saavat katsojan hieman epäröimään, että onko kyseessä nyt kissa vai kala. Pikkuhiljaa meno käy yhä levottomammaksi ja loppupuolella hivelläänkin jo parodian rajoja. Pieleen menneet räjäytykset yhdessä epäonnisen rikollistoverin kanssa, puhumattakaan aivan viimeisistä kohtauksista, antavatkin ymmärtää elokuvan tavoittelevan komediallisia piirteitä. Siinä paikoin myös varsin hyvin onnistuen.

Elokuva on kuitenkin jokseenkin liian epämääräinen, jotta sitä voisi pitää todellisena kultakimpaleena. Se poikkeaa kyllä ilahduttavalla tavalla valtavirrasta, mutta se ei yksistään riitä tekemään mistään huipputeosta. Homman olisi voinut lyödä vielä enemmän läksiksi, koska nyt nuo komedialliset piirteet erottuvat selvinä huippuina elokuvan muusta osuudesta ja niitä jäi kaipaamaan lisääkin. Joka tapauksessa ihan kelvollinen tuotos, jonka katsoo ainakin kertaalleen mielellään.

.

Addeh
Käyttäjä

rating 60,000

CorporalCauliflower
Käyttäjä

rating 60,000

E-Mies
Tykittäjä

rating 60,000

Herman Tottooro
Käyttäjä

rating 60,000

johnny depp
Käyttäjä

rating 60,000

JoonaPrkl
Käyttäjä

rating 60,000

Kaamos
Käyttäjä

rating 60,000

Rainafriikki
Käyttäjä

rating 60,000

Elokuvan tiedot

Kiinassa syödään koiria
Kiinassa syödään koiria arvosana 3,69

Kiinassa syödään koiria (1999)

Alkuperäinen nimi: I Kina Spiser De Hunde

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1999
Pituus:
90 min
Ohjaajat:
Lasse Spang Olsen
Pääosanäyttelijät:
Dejan Cukic, Kim Bodnia, Nikolaj Lie Kaas, Peter Gantzler, Tomas Villum Jensen, Trine Dyrholm
Maat:
Tanska