Arvostelu

Lämminhenkinen, ihan hauska ja elämänmakuinen.

Elämänmakuiset draamakomediat ovat aina ihan paikallaan, varsinkin brittiläiset sellaiset. Keskimaan cowboyt edustaa tuota genreä. Kahdella kovalla nimellä (Rhys Ifans ja Robert Carlyle) leffan kotelo sai minut tämän vuokraamon hyllyltä poimimaan. Vaikka herätevuokraus tämä olikin, niin silti odotuksia löytyi, eikä ihan niihin kaikkiin Keskimaan cowboyt pystynyt vastaamaan, mutta ei tämä silti kelvoton elokuva ollut ollenkaan.

Se on kertomus Jimmystä (Carlyle), joka palaa entisen tyttöystävänsä ja 12-vuotiaan tyttärensä luokse kymmenen vuoden kadoksissa olemisen jälkeen. Hänen entisellä rakkauden kohteellaan ja tyttärellään kuitenkin on jo oma elämä Dek-nimisen tylsimyksen (Ifans) kanssa. Jimmy ei ole pitänyt kymmeneen vuoteen yhteyttä perheeseensä, mutta nyt hän tahtoisi aloittaa alusta. Kuvioita vain sotkevat Dek ja Jimmyn rikollista toimintaa harrastavat kaverit.

Leffa on lämminhenkinen, ihan hauska ja elämänmakuinen, mutta välillä taas tylsä ja pieni tiivistäminen ei olisi ollut pahitteeksi. Rhys Ifans ja Robert Carlyle ovat molemmat tapansa mukaan hyviä, mutta ovat pojat paremmissakin rooleissa vierailleet. Tunnelma on ihan mukava, eikä Hollywood tule mieleen tätä katsoessa, mutta lopussa sorrutaan helppoihin ratkaisuihin, jotka pudottavat pistemäärää. Plussaa tulee aidohkoista henkilöhahmoista, joista olisi saanut kuitenkin tehdä syvempiäkin kokonaisuuksia.

Ihan kiva leffa, muuhun ei Keskimaan Cowboyt oikein yllä, eikä oikein edes yritäkään. Katsoo tämän kerran ihan mielellään, mutta ei jää mieleen kovin pitkäksi aikaa. Kiva piristysruiske hollyhuttuun tottuneille katsojille.

Pisteet: rating 60,000

Thoke
Tykittäjä, 620 arvostelua
Arvosteltu: 06.02.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Kurjet lentävät
Kurjet lentävät arvosana 4,18
Kurjet lentävät
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,93
Milanon ihme
The Shining - Hohto
The Shining - Hohto arvosana 4,16
The Shining - Hohto
Sukellusvene U-96
Sukellusvene U-96 arvosana 4,35
Sukellusvene U-96

Elokuvan tiedot

Keskimaan cowboyt
Keskimaan cowboyt arvosana 2,79

Keskimaan cowboyt (2002)

Alkuperäinen nimi: Once Upon a Time in the Midlands

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2002
Pituus:
100 min
Ohjaajat:
Shane Meadows
Pääosanäyttelijät:
Kathy Burke, Rhys Ifans, Ricky Tomlinson, Robert Carlyle, Shirley Henderson
Maat:
Iso-Britannia, Saksa, Hollanti