Pistejakauma

0%

0%

0%

0%

12%

16%

26%

28%

12%

7%

Pisteytykset

rating 60,000

Titan90
Käyttäjä

rating 60,000

Sommaren med Monika kertoo kahden nuoren itsenäisymistarinan aikakautensa Ruotsissa. Mies on näennäisen hyvästä kodista, jossa äiti on hiljattain menehtynyt ja isä rypee vielä menetyksen surussa. Nainen puolestaan pääluvultaan rikkaammistä lähtökohdista, mutta kyllästynyt ainaiseen pienempien sisarusten metelöintiin ja isän juopotteluun. Molemmilla on jo työkin, mutta kumpikaan ei saa siitä sen suurempaa iloa. Niinpä kunnon irtiotto ja siirtyminen veneellä kesäksi saariston humuihin houkuttelee isosti.

Kahdestaan saaresta toiseen siirtyvä elämä ei ole kuitenkaan pelkkää auvoa. Kun ei ole säännöllistä työtä, ei ole oikein rahaakaan ja kun ei ole rahaa, on haastavaa saada voita leivän päälle. Niinpä kaksikko ryösteleekin satunnaisia rantahuviloita tarvitsemansa ravinnon perässä ja muutta aktiivisesti uusiin maisemiin, jotta olo ei käy liian tukalaksi. Melko perinteisillä reiteillä Kesä Monikan kanssa siis liikkuu, Bergmanin tyylille uskollisesti.

Sen sijaan muu toteutus ei yllä ohjaajansa eliitin tasolle. Jokapäiväisyys näkyy tarinan lisäksi valitettavan voimakkaasti myös muilla osa-alueilla. Bergmanin teosten taso vaihtelee omassa kategorisoinnissa melko vahvasti huipun ja keskinkertaisen tasolla ja tällä kertaa ollaan enemmän tuon jälkimmäisen alueella. Sinällään elokuvassa ei ole suurempaa vikaa, mutta se ei onnistu saamaan myöskään mitään erityistä nostetta mistään. Loppupeleissä Kesä Monikan kanssa on hieman tylsän puoleinen ja mitäänsanomaton draamaelokuva nuorten elämän haasteista 50-luvun Pohjoismaisess yhteiskunnassa. Kertaalleen katsottava.

.

banaanipalmu
Käyttäjä

rating 60,000

blueskies
Käyttäjä

rating 60,000

Kaamos
Käyttäjä

rating 60,000

Söpö
Ylläpitäjä

rating 60,000

spude
Käyttäjä

rating 60,000

vivide
Käyttäjä

rating 60,000

Elokuvan tiedot

Kesä Monikan kanssa
Kesä Monikan kanssa arvosana 4,22

Kesä Monikan kanssa (1952)

Alkuperäinen nimi: Sommaren med Monika

Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
1952
Pituus:
96 min
Ohjaajat:
Ingmar Bergman
Käsikirjoittajat:
Per Anders Fogelström
Pääosanäyttelijät:
Dagmar Ebbesen, Harriet Andersson, John Harryson, Lars Ekborg
Maat:
Ruotsi
Kielet:
ruotsi