Kauriinmetsästäjä (1978)

Alkuperäinen nimi: The Deer Hunter
Ameikkalainen politiikka ja demokraatinen sotaelokuva pelaavat pelottavan upeaa venäläistä rulettia Ciminon suurteoksessa. Tyly kuvaus kolmesta pensylvanialaisesta terästyöläisestä, jotka temmataan kaverillisilta metsästyskeikoilta ja pienen tehdaskaupungin ortodoksisesta idyllistä keskelle Vietnamin helvettiä. Sota on darvinistista taistelua ja totaalisen kaaosmaista tuhoamista ilman sääntöjä ja tajua ulkopuolisesta maailmasta. Taiston raakuus ja täydellinen epäinhimillisyys muovaavat ystävyksi... Lue lisää
- Ensi-ilta: 19.10.1979
- Michael Cimino
- Deric Washburn, Louis Garfinkle, Michael Cimino, Quinn K. Redeker
- Christopher Walken, Chuck Aspegren, George Dzundza, John Cazale, John Savage, Meryl Streep, Robert De Niro
- USA, Iso-Britannia
- englanti, venäjä, vietnam, ranska
Katmand0r
26.04.20 klo 15:52
Kyllä tämä lopulta täydet pisteet ansaitsee. Vielä parin tunnin kohdalla pelkäsin, että sisältö jää vaikuttavasta paatoksesta huolimatta lähinnä kliseiseksi sodan kauheuksien päivittelemiseksi. Vaan mitä pitemmälle leffa etenee, sitä kokonaisvaltaisemmin se tuntuu aiheensa käsittelevän ja lopussa huomaankin jo hämmentyneeni siitä, miten monitulkintainen se onkaan. Päällepäin ilmeisimpänä teemana kulkee sodan aiheuttamat traumat. Samalla kaveriporukan dynamiikasta paljastuu valtavasti kiinnostavasti mielenkiintoisia havaintoja maskuliinisuudesta ja miehisyydestä, johon oman soppansa tuo vielä Meryl Streepin hahmo, josta Walken ja de Niro kilpailevat. Minusta ei edes ole kovinkaan kaukaa haettua nähdä koko elokuvaa kaksikon välisenä kamppailuna samasta naisesta.
Köpi79
18.03.20 klo 02:13
Ensimmäinen tunti hääkarkeloa, sitten ollaan metsästämässä kauriita jonka jälkeen jo pelaamassa venäläistä rulettia.
Vähän olis saanut alusta karsia. Loppu nostaa sen verran tasoa, että annetaan nyt 3.5.
JuhoTsu
05.02.20 klo 23:53
Näyttelijät tekevät todella hyvät suoritukset ja varsinkin venäläinen ruletti kohtaukset ovat hyvin intensiivisiä, muutenkin hyvin kuvattu leffa paitsi alun hääkohtaukset ym. olisivat voineet olla hieman lyhyemmin kuvattu ja laittaa tilalle enemmän Vietnamia. Muuten kaikinpuolin hyvä Vietnam-elokuva hyvällä juonella ja hyvillä näyttelijöillä varustettuna.
JohnRambo
23.12.18 klo 21:42
Kauriinmetsästäjä on Vietnamin sodasta kertovien leffojen tietynlainen pioneeriteos. Sen ote hahmoihinsa on lämminhenkinen, melankolinen ja humaani. Vietnamilaiset kuvataan leffassa tosin sadistisina raakalaisina, mutta tekijät eivät ole siinä nähneet ristiriitaa vaan rankkaa aihetta käsitellessään ovat sujuvasti väistäneet tällaiset kompleksisemmat aihealueet Vietnamin sodasta. Myös veteraanien tyly kohtelu kotimaassa sodan jälkeen jätetään tyystin käsittelemättä. Leffa on kuitenkin todella hyvä. Pitkäksi leffaksi se on kerronnaltaan raflaava ja mukaansatempaava. Tarinassa toimii pienen skaalan arkki yhteisöstä jota sota koskettaa ja miten se heihin vaikuttaa. Tätä tehostaa upea näyttelijätyö.
Puhun elokuvasta enemmän verbaalisesti tulevassa Killing Me Softly-ohjelmassa.
(DVD)
(rewatch)
OZMOxD
16.06.18 klo 23:34
Kyseessä ei ole niitä keveimpiä elokuvia. Itse Vietnamin sotaa kuvataan paljolti inhimillisenä tragediana, eikä kahden poliittisen blokin välisenä nahisteluna. Lopussa seisoo vain kysymys siitä, että onko edelliseen edes mahdollista palata. Sodan ihmistä muuttava vaikutus on siis hyvinkin keskeisessä roolissa.
Teemoiltaan ja kuvauksiltaan hyvin raadollinen ja puhutteleva filmi, joka jättää kyllä katsojansa eräänlaiseen maseentuneeseen tunnetilaan lopputekstien lopulta ilmaantuessa. Hieman olisin itse pituutta karsinut, mutta kaiken kaikkiaan kyseessä on erittäin hyvä elokuva.
Edellinen sivu | 1 2 3 4 5 6 7 8 9 ... 27 | Seuraava sivu