Arvostelu

Karate Kid II on edeltäjänsä tapaan taattua kasarimeininkiä. Aivoja ei tarvitse paljon rassata...

Danielin (Ralph Macchio) äiti saa kesäksi töitä muualta ja tyttöystäväkin rakastui toiseen. Siispä hän lähtee hänen opettajansa Miyagin (Pat Morita) kanssa Okinawaan, Miyagin kotiseudulle. Miyagi on juuri saanut tietää hänen isänsä olevan kuolemaisillaan. Okinawassa häntä odottaa entinen tyttöystävä Yukie (Nobu McCarthy) ja entinen ystävä Sato (Danny Kamekona). Sato haastoi Miyagin taisteluun kauan sitten, mutta Miyagi pakeni. Tappelu johtui siitä kumpi saisi Yukien. Okinawassa Daniel löytää uuden ihastuksen ja uuden vihamiehen, sekä joutuu tappeluihin.

Tämä noudattaa aika tavalla ensimmäisen osan kaavaa. Miyagi opettaa karatea oikein ja Sato väärin. Daniel rakastuu myös Okinawalaiseen tyttöön. Elokuvan idea on aika samanlainen kuin edeltäjänsäkin, mutta tapahtumapaikka ja näyttelijät, Moritaa ja Macchiota lukuun ottamatta, myös ovat muuttuneet.

Karate Kid II on edeltäjänsä tapaan taattua kasarimeininkiä. Aivoja ei tarvitse paljon rassata ja voi keskittyä rauhassa elokuvan tapahtumiin. Kliseitä on mukana ehkä jopa ykköstäkin enemmän ja loppukin on helppo arvata. Muutama todella naurettava juttu on saatu mukaan.

Ohjaajana jatkaa Rockynkin ohjannut John G. Avildsen. Näyttelijöistä Pat Morita onnistuu hienosti, samoin Ralph Macchio. Noita kahta lukuun ottamatta näyttelijöistä ei löydy oikein muita tunnetuja nimiä.

Ihan ok toimintadraama tämäkin on vaikka ensimmäisen osan tasolle ei päästäkään. Ihan mukavasta leffasta on silti kyse. Eihän tätä voi kovin vakavasti ottaa, mutta se ei ole tarkoituskaan. Antakaa aivoillenne aikaa levätä ja katsokaa tämä.

Pisteet: rating 60,000

Thoke
Tykittäjä, 620 arvostelua
Arvosteltu: 28.01.2004
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Taksikuski
Taksikuski arvosana 4,10
Taksikuski
The Plague Dogs
The Plague Dogs arvosana 4,18
The Plague Dogs
Yksi lensi yli käenpesän
Yksi lensi yli käenpesän arvosana 4,34
Yksi lensi yli käenpesän
American Beauty
American Beauty arvosana 4,09
American Beauty

Elokuvan tiedot

Karate Kid II... kertomus jatkuu
Karate Kid II... kertomus jatkuu arvosana 2,71

Karate Kid II... kertomus jatkuu (1986)

Alkuperäinen nimi: The Karate Kid, Part II

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1986
Pituus:
108 min
Tunnetaan myös nimillä:
Karate Kid II
Ohjaajat:
John G. Avildsen
Käsikirjoittajat:
Robert Mark Kamen
Pääosanäyttelijät:
Danny Kamekona, Nobu McCarthy, Pat Morita, Ralph Macchio, Tamlyn Tomita, Yuji Okumoto
Maat:
USA
Kielet:
englanti