Arvostelu

Hyvää dialogia, yksinkertaista ja kaunista katsottavaa.

Jarmusch-tyyliin mustavalkoinen episodi-elokuva, jossa pääasiassa ihmiset juovat kahvia, polttavat tupakkaa ja keskustelevat keskenään mitä erikoisimmista asioista. Elokuvan eri segmentit ovat eri vuosilta. Ensimmäinen kohtaus, jossa pääosassa Benigni ja Wright (Reservoir Dogsista tuttu radioääni K-Billy) on kuvattu vuonna 1986.

Mustavalkoisuus tuo elokuvaan hienon tunnelman ja kaikessa yksinkertaisuudessaan Coffee and Cigarettes on varsin mainio elokuva. Suosikkikohtaukseni Reservoir Dogsissa oli alun keskustelutuokio kahvilassa. Tämä elokuva on kuin runsas 90-minuuttinen versio tuosta Tarantinon kohtauksesta. Ihmiset keskustelevat enemmän tai vähemmän järkeviä kahvia ja tupakkaa nauttien.

Kohtauksissa on hyvissä määrin huumoria mukana. Esimerkkinä Steve Buscemi joka jauhaa kaksosille roskaa Elviksen ilkeästä kaksoisveljestä, aselehteä lukeva nuori nainen jota tarjoilija jatkuvasti häiritsee sekä Tom Waits joka yrittää tehdä Iggy Popiin vaikutuksen sanomalla olevansa muusikkohommien ohella lääkäri.

Hyvää dialogia, yksinkertaista ja kaunista katsottavaa. Ei mikään mestariteos, mutta osoittaa Jim "Kaurismäen kaveri" Jarmuschin olevan yksi omalaatuisimmista ohjaajista tällä hetkellä. Ei todellakaan mitään mainstream-kamaa. Miehen aikaisemmista elokuvista ainakin Benignin ja Waitsin pääosittama Down by Law on loistava elokuva. Coffee and Cigarettesin nähtyäni päätin ottaa miehen tuotannosta tarkemmin selvää.

nimimerkki: Population1

Pisteet: rating 80,000

IdigN1
Tähtääjä, 36 arvostelua
Arvosteltu: 30.10.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Jahti
Jahti arvosana 4,15
Jahti
Seitsemäs sinetti
Seitsemäs sinetti arvosana 3,94
Seitsemäs sinetti
Leon
Leon arvosana 4,33
Leon
Jäniksen vuosi
Jäniksen vuosi arvosana 3,94
Jäniksen vuosi

Elokuvan tiedot

Kahvia ja tupakkaa
Kahvia ja tupakkaa arvosana 3,71

Kahvia ja tupakkaa (2003)

Alkuperäinen nimi: Coffee and Cigarettes

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2003
Pituus:
96 min
Ohjaajat:
Jim Jarmusch
Käsikirjoittajat:
Jim Jarmusch
Pääosanäyttelijät:
Bill Murray, Cate Blanchett, Iggy Pop, Roberto Benigni, Steve Buscemi, Steven Wright, Tom Waits
Maat:
USA, Japani, Italia
Kielet:
englanti, ranska