Arvostelu

Kuuluu yleissivistykseen.

Jurassic Park perustuu Michael Crichtonin menestysromaaniin, josta Steven Spielberg ohjasi hienon elokuvan. Tämä oli vuoden 1993 megahitti. Jurassic Park pysyikin katsotuimpien leffojen listalla usean vuoden ajan. Se sai myös kolme Oscaria ja kaksi surkeaa jatko-osaa. Jurassic Park kuuluu yleissivistykseen.

Tiedemiehet ovat keksineet tavan herättää dinosaurukset henkiin geeniteknologian avulla. Kapitalistiliikemies John Hammond (Richard Attenborough) päättää ottaa tästä ihmisen uudesta jumaluusasteesta kaiken taloudellisen hyödyn irti. Hän perustaakin Costa Rican lähellä olevalle saarelle puiston, jossa nämä esihistoriallisen otusten kloonit elelevät omissa aitauksissaan. Vain joitakin kuukausia ennen puiston avajaisia tapahtuu vakava onnettomuus. Nyt saarelle tulee asiantuntijoitta tarkistamaan saaren turvallisuus. Saarelle tulevat myös Hammondin kaksi lastenlasta. Aluksi asiat menevät hyvin, mutta sitten dinosaurukset pääsevät vapaiksi ja alkaa kamppailu elämästä ja kuolemasta.

Jurassic Park kuuluu Steven Spielbergin parhaimpiin elokuviin. Tämä on myös omasta mielestäni yksi parhaimpia elokuvia ja ehdottomasti jokaisen nähtävä. Se käsittelee hyvin nykyajan kuumimpia tieteellisiä asioita. Leffassa näkyy hyvin, ettei ihmisen kannata yrittää leikkiä jumalaa. Näyttelijät tekevät hyvää työtä ja myös musiikki on hyvää. Erikoistehosteet ovat hyvät, vaikka ikä jo alkaa näkyä niissä.

Pisteet: rating 90,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 21.10.2004
Katsottu: VHS

rating 70,000
rating 90,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Tähtien sota
Tähtien sota arvosana 4,16
Tähtien sota
Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini
Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini arvosana 4,16
Clockwork Orange - Kellopeliappelsiini
Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia
Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia arvosana 4,22
Taru sormusten herrasta: Kaksi tornia
Imperiumin vastaisku
Imperiumin vastaisku arvosana 4,24
Imperiumin vastaisku

Elokuvan tiedot

Jurassic Park
Jurassic Park arvosana 3,98
Genret:
Seikkailu,
Valmistusvuosi:
1993
Pituus:
122 min
Ohjaajat:
Steven Spielberg
Käsikirjoittajat:
David Koepp, Michael Crichton
Pääosanäyttelijät:
Ariana Richards, B. D. Wong, Bob Peck, Jeff Goldblum, Joseph Mazzello, Laura Dern, Martin Ferrero, Richard Attenborough, Sam Neill, Samuel L. Jackson, Wayne Knight
Maat:
USA
Kielet:
englanti, espanja