Arvostelu

Elokuva on vedetty täysin överiksi.

Jurassic Park oli ilmestyessään yli kymmenen vuotta sitten jättimenestys. Jurassic Parkin ykkösosa onkin hyvä elokuva. Sitten tuli vuonna 1997 surullisenkuuluisa jatko-osa, Kadonnut maailma. Sekin oli menestys, vaikka melkoista sontaa olikin. Nyt arvostelussa on Jurassic Park-saagan kolmos-osa, joka ei myöskään tee mitään kunniaa ykkösosalle. Hyvä, jos pystyy kamppailemaan edes Kadonneen maailman kanssa. Valitettavinta koko tapauksessa on se, että emme välty Jurassic Park neloselta.

Paleontologi Alan Grant (Sam Neill) haluaa jo unohtaa Jurassic Parkin tapahtumat. Mutta menneisyys ei jätä rauhaan. Kirbyn pariskunta (William H. Macy & Tea Leoni) pyytävät Grantin rahalla ja valheilla mukaansa Isla Sornan saarelle, missä dinot elelevät. Kirbyt väittävät haluavansa vain lentää saaren yli, mutta he haluavatkin hakea sieltä poikansa Ericin (Trevor Morgan). Homma ei kuitenkaan suju helposti, sillä dinosaurusten mielestä ihmiset ovat mainiotta vaihtelua ruokavalioon.

Elokuva on vedetty täysin överiksi. Voodoodinoilta ja kaupunkien tuhoamisilta sentään vältytään, mutta nyt on aivan muut seikat vedetty yli ja vieläpä epäloogisella tavalla. Varsinkin kolmososan raptorit ovat aivan erilaisia, kuin ykkösosassa. Varsinkin niiden sosiaalisessa käyttäytymisessä on isoja eroja. Ykkösen raptorit olivat todella sosiopaattisia otuksia, mutta kolmosessa ne tekevät täydellistä yhteistyötä ja ne vieläpä kommunikoivat ääntelyllä tai pikemminkin puheella. Ykkösosan raptorit eivät kuitenkaan olleet näin älykkäitä. Myös loppu oli vedetty överiksi ja elokuva sortuu välillä turhaan sokerointiin.

Elokuva on muuten tehty ihan hyvin. Dinosaurukset näyttävät aidoilta ja myös näyttelijätyö on ihan hyvää. Myös musiikki on sopivaa. Nähdäänpä tässä myös uusia dinosauruslajejakin.

Pisteet: rating 50,000

Ville
Tähtääjä, 492 arvostelua
Arvosteltu: 03.01.2005
Katsottu: VHS

rating 30,000

Ällöttävän kliseistä.

Vieras 28.04.2006

rating 60,000

Saman kategorian TOP-leffoja

127 tuntia
127 tuntia arvosana 3,72
127 tuntia
Blade Runner
Blade Runner arvosana 4,08
Blade Runner
Aladdin
Aladdin arvosana 4,01
Aladdin
Imperiumin vastaisku
Imperiumin vastaisku arvosana 4,24
Imperiumin vastaisku

Elokuvan tiedot

Jurassic Park III
Jurassic Park III arvosana 2,77
Genret:
Seikkailu,
Valmistusvuosi:
2001
Pituus:
92 min
Ohjaajat:
Joe Johnston
Käsikirjoittajat:
Alexander Payne, Jim Taylor, Peter Buchman
Pääosanäyttelijät:
Alessandro Nivola, Bruce A. Young, John Diehl, Laura Dern, Michael Jeter, Sam Neill, Téa Leoni, Trevor Morgan, William H. Macy
Maat:
USA
Kielet:
englanti, espanja