Arvostelu

Vaikka mitään mieleenpainuvaa elämystä ei ole tiedossa on JP3 sentään viihdyttävä.

On kesä ja dinojen viimekertaisesta visiitistä on kulunut neljä vuotta. Eikös niiden hirmuotusten pitäisi alkaa jo ryntäilemään? Ja sieltähän ne tulevatkin täsmälleen ajallaan. Onkohan tällä kertaa keksitty mitään erikoisempaa vai juostaanko taas dinoja karkuun henkihievereissä? Eipä ole ei, mutta eihän se mitään haittaa. Jurassic Park 3 antaa sitä mitä lupaa eli dinoja, jatkuvaa toimintaa ja lisää dinoja. Muuta ei kannata edes odottaa.

Painopiste on siis tällä kertaa dinoissa, mutta pitäähän ihmisetkin saada mukaan leikkiin. Ykkösosasta tuttu Alan Grant palaa jälleen telmimään muinaisten liskojen kanssa. Mies ei viime kerrasta viisastunut, vaan miljönääripariskunnaksi esittäytyvä kaksikko saa miehen mukaan kadonnutta poikaa etsimään. Saarelle saavuttuaan sekalainen seurakunta onnistuu tietysti hukkaamaan kaikki järeät aseet, houkuttelemaan huudoillaan ison dinon esille ja saattamaan kulkuvälineen käyttökelvottomaksi. Seurauksena on tietysti pakoonjuoksua saaren syvyyksissä. Juoni on siis varsin simppeli.

Vaikka mitään mieleenpainuvaa elämystä ei ole tiedossa on JP3 sentään viihdyttävä. Paljon erilaisia dinoja, ripaus huumoria ja tiukkoja tilanteita niin puolentoistatunnin viihde on varma. Tosin tiukempaa jännitystä olisin silti kaivannut ja ehkä myös ripauksen synkempää menoa tuomaan särmää tähän tasapaksuun teokseen.

- JH

Pisteet: rating 60,000


Vieras Arvosteltu: 01.09.2001
Katsottu: Teatterissa

rating 30,000

Ällöttävän kliseistä.

Vieras 28.04.2006

rating 60,000

Saman kategorian TOP-leffoja

2001: Avaruusseikkailu
2001: Avaruusseikkailu arvosana 4,20
2001: Avaruusseikkailu
The Truman Show
The Truman Show arvosana 3,92
The Truman Show
Taistelija
Taistelija arvosana 4,22
Taistelija
Blade Runner
Blade Runner arvosana 4,08
Blade Runner

Elokuvan tiedot

Jurassic Park III
Jurassic Park III arvosana 2,77
Genret:
Seikkailu,
Valmistusvuosi:
2001
Pituus:
92 min
Ohjaajat:
Joe Johnston
Käsikirjoittajat:
Alexander Payne, Jim Taylor, Peter Buchman
Pääosanäyttelijät:
Alessandro Nivola, Bruce A. Young, John Diehl, Laura Dern, Michael Jeter, Sam Neill, Téa Leoni, Trevor Morgan, William H. Macy
Maat:
USA
Kielet:
englanti, espanja