Arvostelu

Yksi parhaimpia nuorille suunnattuja draamoja.

Vuonna 1999 valmistunut nuorisolle tarkoitettu intohimodraama Julmia Aikeita, on erittäin suosittu ja vaikuttava tarina viettelystä ja rakkaudesta. Se myös nosti neljä nuorta ja lahjakasta näyttelijää Hollywoodin tähtikaartiin.

Kathryn Mertuil (Sarah Michelle Gellar) on Manhattanin sosiaalisen hiarkian huipulla sekä manipuloiva ja säälimätön bitch. Hänen velipuolensa Sebastian Valmont (Ryan Philippe) on taas Manhattanin kovin playboy ja nuorten neitojen sydänten särkijä. Kathryn himoitsee Sebastianin seksikästä autoa, Sebastian himoitsee seksikästä Kathrynia. Sisarpuolet lyövät vetoa, että Sebastian ei saa kunnollista neitsyttä Anette Hargrovea (Reese Witherspoon) sänkyynsä. Samalla Kathryn yrittää tuhota hieman lapsellisen Cecile Caldwellin (Selma Blair) sosiaalisen elämän ennen kuin se edes alkaa. Kun soppaa lisätään vielä Cecileen ihastunut musiikinopettaja (Sean Patrick Thomas), alkaa vaarallinen ja intohimoinen viettelysten ja petosten sarja, jossa kaikkia kusetetaan olan takaa.

Julmia aikeita on yksi parhaimpia nuorille suunnattuja draamoja. Käsikirjoitus on sujuva, mutta hieman ennalta-arvattava ja näyttelijät hyviä. Dialogi on nerokasta ja hahmot kiinnostavan kaksinaamaisia.

Cruel Intensions myös nosti nuoret näyttelijät Hollywoodin tähtikartalle. Sarah Michelle Gellar, Ryan Philippe, Selma Blair ja Reese Witherspoon alkoivat heti saada parempia rooleja ja alkoivat luoda kunnon uraa. Elokuvassa Gellar ja Philippe onnistuvat luomaan välilleen seksikkäitä viboja ja Witherspoon taas vetoaa yleisöön söötillä kiltin tytön lookillaan. Gellarille täytyy myös antaa kunniaa onnistuneesta viettelijä-pahiksen roolista. Nuori nainen on erittäin vakuuttaava tummatukkaisena paholaisnaisena.

Julmia aikeita -elokuvassa on ehdottomasti yksi elokuvahistorian kauneimpia loppukohtauksia. The Verven Bittersweet Symphonyn soidessa kyynel vierähtää Sarah Michelle Gellarin poskelle ja Reese Witherspoon vetää aurinkolasit päähänsä ajaessaan autolla, ja tuuli tuivertaa hänen hiuksiaan. Ilmiömäistä.

Pisteet: rating 80,000

Veeraaa
Käyttäjä, 79 arvostelua
Arvosteltu: 08.09.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Kummisetä
Kummisetä arvosana 4,34
Kummisetä
Auringonnousu
Auringonnousu arvosana 3,93
Auringonnousu
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,93
Milanon ihme
Dolls
Dolls arvosana 4,31
Dolls

Elokuvan tiedot

Julmia aikeita
Julmia aikeita arvosana 3,28

Julmia aikeita (1999)

Alkuperäinen nimi: Cruel Intentions

Genret:
Draama
Valmistusvuosi:
1999
Pituus:
97 min
Ohjaajat:
Roger Kumble
Käsikirjoittajat:
Choderlos de Laclos, Roger Kumble
Pääosanäyttelijät:
Eric Mabius, Joshua Jackson, Reese Witherspoon, Ryan Philippe, Sarah Michelle Gellar
Maat:
USA
Kielet:
englanti