Pistejakauma

0%

0%

20%

40%

20%

0%

0%

20%

0%

0%

Pisteytykset

rating 80,000

stranger in this town
Käyttäjä

rating 80,000

Mielestäni yksi Suomalaisen elokuvan unohtuneista helmistä.

Löysin elokuvan kirjaston videohyllystä joskus ammatikouluaikoina varmaan vuonna -96 ja tykästyin elokuvaan. Olen elokuvan nähnyt sen jälkeen 3 kertaa ja mielestäni elokuva vaan on hyvä edelleen.

Ihan tarkkaan en osaa sanoa, mikä elokuvassa viehättää. Ajankuvana elokuva toimii. Näyttelijät sopivat rooleihinsa mielestäni täydellisesti. Elokuva huokuu inhimillisyyttä, nuoruuden hätää, hämillisyyttä, mutta samalla toiveikkuutta, elämän virheitä, uusia mahdollisuuksia, uusiutuvuutta, vanhuuden kokemusperäistä viisautta jne.

Elokuva osoittaa, miten vähillä resursseilla saadaan paljon aikaan ja Suomalaisen näyttelijätyön tietotaitoa.

Kari Heiskanen tekee uransa parhaan tv-työn, Eeva Eloranta loistaa, Åke on hyvä, Pekka Laiho osaa olla paha eikä siihen tarvita veren lentämistä ja raakuuksia, Vierikko on on hyvä missä vaan roolissa.
Tiiviimpi kerronta oisi varmaan voinut olla, mutta tuohon aikaan tehtiin elokuvia eri otteella ja mielestäni jotenkin inhimillisemmin.

Kannattaa katsoa!

Elokuvan tiedot

Jousiampuja
Jousiampuja arvosana 2,40
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1982
Pituus:
112 min
Ohjaajat:
Taavi Kassila
Käsikirjoittajat:
Taavi Kassila
Pääosanäyttelijät:
Eeva Eloranta, Esko Mattila, Jarkko Rantanen, Kari Heiskanen, Marita Nordberg, Pekka Laiho, Rauha Rentola, Risto Mäkelä, Vesa Vierikko, Åke Lindman
Maat:
Suomi
Kielet:
suomi