Arvostelu

Siitä erikoinen elokuvasarja, että sen uusi osa on ollut aina edeltäjäänsä parempi.

Steven Spielbergin ohjaama Indiana Jones -trilogia on (ainakin allekirjoittaneen mielestä) siitä erikoinen elokuvasarja, että sen uusi osa on ollut aina edeltäjäänsä parempi. Kadonneen aarteen metsästäjät on laajemmalti arvostetuin Indy-elokuva, mutta se ei mielestäni aivan täyttänyt odotuksia. Tuomion temppeli oli vauhdikkaampi ja huomattavasti viihdyttävämpi ja mukaansatempaavampi. Ja sitten tuli Viimeinen ristiretki, joka yltää ohjaajan omassa filmografiassaankin huippuluokkaan.

Elokuva alkaa mainiolla jaksolla Indianan Jonesin nuoruudesta. Tässä jaksossa, jossa nuorta Indyä näyttelee varhain kuollut River Phoenix, syvennetään aikuisiän Indyn maailmaa, ja paljastuupa mm. se, miksi Indy niin paljon kammoaa käärmeitä.

Varsinaisen elokuvan tarinassa aikuinen Indy (Harrison Ford) lähtee etsimään tarunhohtoista Graalin maljaa. Elokuvasta tulee ykkösosan tavoin kilpajuoksu natseja vastaan.

Kun mukaan tulee isä Henry Jones (mahtavasti rooliin sopiva Sean Connery), elokuvaan saadaan hänen hahmossaan sopivasti komediallisia ulottuvuuksia. Myös draamaa on mukana, kun selvitetään Jonesien isä-poika -suhdetta. Mutta elokuvan pääpaino on kuitenkin seikkailussa, joten ei näistä mitään itku- tai naurukarnevaaleja ole tulossa.

Viimeinen ristiretki on hyvin lähellä täydellistä viihde-elokuvaa. Mukana on vauhdikkaita ja henkeäsalpaavia tilanteita, romantiikkaa, draamaa ja komediaa unohtamatta.

nimimerkki: JiiÄr

Pisteet: rating 90,000


Vieras Arvosteltu: 02.09.2007
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Hyvät, pahat ja rumat
Hyvät, pahat ja rumat arvosana 4,56
Hyvät, pahat ja rumat
Seittien linna
Seittien linna arvosana 4,08
Seittien linna
Lucky Number Slevin
Lucky Number Slevin arvosana 3,97
Lucky Number Slevin
The Raid 2: Berandal
The Raid 2: Berandal arvosana 3,95
The Raid 2: Berandal

Elokuvan tiedot

Indiana Jones ja viimeinen ristiretki
Indiana Jones ja viimeinen ristiretki arvosana 4,11

Indiana Jones ja viimeinen ristiretki (1989)

Alkuperäinen nimi: Indiana Jones and the Last Crusade

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1989
Pituus:
127 min
Ohjaajat:
Steven Spielberg
Käsikirjoittajat:
George Lucas, Jeffrey Boam, Menno Meyjes
Pääosanäyttelijät:
Alison Doody, Denholm Elliott, Harrison Ford, John Rhys-Davies, Julian Glover, Kevork Malikyan, Michael Byrne (I), River Phoenix, Robert Eddison, Sean Connery
Maat:
USA
Kielet:
englanti, saksa, kreikka