Arvostelu

Elokuvan todellinen helmi on hersyvä dialogi, etenkin nokkelat sanailut Harrison Fordin, Karen Allenin ja Shia LaBeoufin hahmojen välillä.

Ensimmäinen muistoni Indiana Jonesista: luola, jossa huppupäiset miehet repivät ihmisiltä sydämmet ulos. Oikeesti. Sen jälkeen olen nähnyt Indy -filmatisoinnit muutamaankin kertaan, mutta en nyt muista mistä leffasta kyseinen kohtaus oli ja menikö se alkuunkaan noin.

Indiana Jones (Harrison Ford) saa kuulla, että hänen vanha ystävänsä Oxley (John Hurt) on kadonnut etsiessään muinaista kristallikalloa, jonka johdosta hänet on ilmeisesti siepattu. Jones saa etsintäretkelleen kaverikseen nuoren Mutt Williamsin (Shia LaBeouf), jonka äiti on myös kadonnut samaisella reissulla. Peräänsä kaksikko saa hyytävän ilkeän neuvostoagentin (Cate Blancett).

Neljäs Indiana Jones on taattua Indy -räiskintää. Köyhä juoni on korvattu räjähtävällä toiminnalla ja aika selvää on, että Kristallikallon valtakunta on tavallaan Indy -leffojen heikoimmasta päästä. Lopussa mukaantulevat avaruusoliot ja yliluonnollsiet jutut jotenkin vain korostavat juonen typeryyttä ja ovat katsojalle suoraan sanottuna aivan liikaa. Ne myös pilaavat koko leffan suorilta käsin.
Elokuvan todellinen helmi on hersyvä dialogi, etenkin nokkelat sanailut Harrison Fordin, Karen Allenin ja Shia LaBeoufin hahmojen välillä. Toiminnan ja huumorin riittämiseen on siis selvästikin panostettu.

Todellinen syyhän elokuvan katsomiseen löytyy kuitenkin näyttelijäkaartista: Shia LaBeouf.
23-vuotias kundi ei ole vain poikkeuksellisen hyvännäköinen komistus vaan todellakin poikkeuksellisen lahjakas nuori mies. Nuoreen ikäänsä nähden hän on ehtinyt esiintyä monissa laajalti tunnetuissa elokuvissa. Labeouf on kyllä sellainen nimi, joka kannattaa pistää mieleen.

Pisteet: rating 50,000

Veeraaa
Käyttäjä, 79 arvostelua
Arvosteltu: 03.08.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

WALL·E
WALL·E arvosana 4,01
WALL·E
True Romance
True Romance arvosana 4,16
True Romance
Pelon palkka
Pelon palkka arvosana 4,19
Pelon palkka
Batman ja Pakkasherra
Batman ja Pakkasherra arvosana 3,69
Batman ja Pakkasherra

Elokuvan tiedot

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta
Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta arvosana 2,96

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta (2008)

Alkuperäinen nimi: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
125 min
Ohjaajat:
Steven Spielberg
Käsikirjoittajat:
David Koepp, George Lucas, Jeff Nathanson
Pääosanäyttelijät:
Cate Blanchett, Harrison Ford, John Hurt, Karen Allen, Shia LaBeouf
Maat:
USA
Kielet:
englanti, saksa, venäjä