Arvostelu

Mitäpä muuta voi hyvältä seikkailuelokuvalta vaatia?

Seikkailuelokuvia on monenlaisia. On National Treasuret, uudemmat ja vanhemmat Muumiot, Allan Quatermainit... seikkailuelokuvia on monia, mutta yleensä sanasta "seikkailu" tulee väistämättä mieleen Indiana Jones ja Harrison Ford.

1970-luvulla George Lucasin pää kuhisi ideoita. Oli avaruustaisteluja kuin myös maanpäällisiä seikkailuja. Star Warsin menestyksen jälkeen Lucas ei epäröinyt tehdä elokuvaa kadonneiden aarteiden metsästäjästä, Indiana Jonesista. Indiana Jones -elokuvia tehtiin 80-luvulla kolme, ja jokainen elokuva menestyi.

1990-luvun alussa Lucas ja ohjaaja Steven Spielberg alkoivat suunnitella elokyvasarjan neljättä osaa, ja suunnitteluprosessi kesti vuosia. Mutta vuonna 2008 Indy saatiin jälleen valkokankaalle ja paluu oli näyttävä.

Neljäs Indyleffa alkaa Nevadan autiomaassa, ja Elvistä soitellaan 50-luvun tyyliin. Autiomaassa hän kohtaa venäläiset ja seikkailu voi alkaa. Selvittyään täpärästi pinteestä Indy tapaa nuoren Mutt WIlliamsin (Shia LaBeouf), joka tuo hänelle kirjeen opiskelukaveri Harold Oxleyltä, ja kirjeessä on johtolanka muinaisen kristallikallon jäljille. Mutta myös venäläiset ja heidän johtajansa everstitohtori Irina Spalko (Cate Blanchett) ovat kiinnostuneita kallosta ja sen valtakunnasta.

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta oli juuri sellainen kuin odotinkin. On jännitystä, kadonnut kaupunki, seikkailua ja toimintaa. Mitäpä muuta voi hyvältä seikkailuelokuvalta vaatia? Näyttelijät ovat loistavia, Spielberg ohjaa hienosti ja erikoistehosteet ovat näyttäviä. Mutta ei elokuva ole aivan täydellinen, sillä jotkin jutut menevät hieman yli (jääkaappi, ufot...), ja Indyn ystävyys Macin kanssa (Ray Winstone) heittelehtii minne sattuu hyvin epäuskottavasti.

Kaiken kaikkiaan uusin Indy täyttää odotukset ja itse odotan viidettä osaa, jos sellaista nyt tulee. Kyllä Indiana Jones (myös Kristallikallon valtakunta) ampaisee Muumioiden ja Kansallisaarteiden ohi kiitämällä.

Pisteet: rating 60,000

Makassu Pictures
Käyttäjä, 2 arvostelua
Arvosteltu: 01.08.2008
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Crow
Crow arvosana 3,96
Crow
Imperiumin vastaisku
Imperiumin vastaisku arvosana 4,24
Imperiumin vastaisku
Toy Story 3
Toy Story 3 arvosana 4,07
Toy Story 3
Batman ja Pakkasherra
Batman ja Pakkasherra arvosana 3,69
Batman ja Pakkasherra

Elokuvan tiedot

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta
Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta arvosana 2,96

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta (2008)

Alkuperäinen nimi: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
125 min
Ohjaajat:
Steven Spielberg
Käsikirjoittajat:
David Koepp, George Lucas, Jeff Nathanson
Pääosanäyttelijät:
Cate Blanchett, Harrison Ford, John Hurt, Karen Allen, Shia LaBeouf
Maat:
USA
Kielet:
englanti, saksa, venäjä