Arvostelu

Valitettavasti elokuva ei ole mahtitekele, vaan lähinnä torjuntavoitto siihen kohdistetuista paineista.

Kovasti tappelemalla onnistuin saamaan liput ainakin melkein ensi-iltaan. Indiana Jonesille kahdenkymmenen vuoden päästä jatko-osaa tarjoileva pätkähän on tietenkin hitti jo ennen ilmestymistään, ja minunkin odotukseni olivat äärimmäisen korkealla. Niinpä menin katsomaan Kristallikallon Valtakuntaa todella jännittyneenä. Valitettavasti elokuva ei ole mahtitekele, vaan lähinnä torjuntavoitto siihen kohdistetuista paineista (jos näin hieno ilmaisu sallitaan).

Kristallikallon Valtakunnan voisi jakaa kolmeen osaan. Ensimmäinen kolmasosa pitää sisällään paljon pahisten rökittämistä, hupaisaa kohellusta, viittauksia aiempiin Indy-leffoihin ja on kaiken kaikkiaan viihdyttävä viiden tähden pätkä. Ikävä kyllä muu leffa ei aivan vastaa odotuksia. Indy-leffaksi erittäin pitkän alun jälkeen päästään arkeologin puuhiin joihin ei valitettavasti sisälly samaa vauhtia ja komiikkaa kuin aiempiin osiin. Sitten kuitenkin seuraa semmoisia toimintakohtauksia ja runsaasti ötököitä ja käärmeitä että aijjai, tuntuu että tämähän on hyvä leffa.

Loppuratkaisu on kuitenin todella vedetty överiksi. Ehkä kyseessä on tietoinen ratkaisu jotain akselilta parodia tai camp-huumori, mutta mikäli asia on näin, toteutus ei ole kovin onnistunut. Paha tietenkin saa palkkansa hyvin erikoisella tavalla, mutta elementit joita tähän liitetään eivät ole välttämättä parhaat mahdolliset. Ja tämänkin loppuratkaisun olisi voinut toteuttaa huomattavasti tyylikkäämmin. Ja vaikka sen kristallikallon hätkähdyttävää hiontatekniikkaakin kehutaan kovasti, se näyttää minun silmääni epäilyttävän plastiselta.

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta on kyllä hyvä, ja varsinkin alussa ajattelin että tälle on pakko kyllä nostaa hattua, loppu vähän pilaa kokonaisuuden. Fordin karisma, elokuvan huippuhetket ja hyvä tuotanto ja musiikki kuitenkin pelastavat elokuvan siltä suolta mihin Lucas Star Warsien uudemmissa osissa on sortunut. Mistään keskinkertaisesta tuotteesta ei siis ole kyse, vaan elokuva on erittäin hyvä. Ongelmana onkin, että muihin Indyihin verrattuna tämä on sarjan heikoin esitys. Elokuva on kuitenkin viihdyttävä, kelloa ei tule missään vaiheessa vilkuiltua ja Indiana Jonesin tunnari tekee huonostakin elokuvasta hyvän.

Pisteet: rating 60,000

Miihkali
Tykittäjä, 174 arvostelua
Arvosteltu: 25.05.2008
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Imperiumin vastaisku
Imperiumin vastaisku arvosana 4,24
Imperiumin vastaisku
Lucky Number Slevin
Lucky Number Slevin arvosana 3,97
Lucky Number Slevin
Oldboy
Oldboy arvosana 4,32
Oldboy
Aladdin
Aladdin arvosana 4,01
Aladdin

Elokuvan tiedot

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta
Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta arvosana 2,96

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta (2008)

Alkuperäinen nimi: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
125 min
Ohjaajat:
Steven Spielberg
Käsikirjoittajat:
David Koepp, George Lucas, Jeff Nathanson
Pääosanäyttelijät:
Cate Blanchett, Harrison Ford, John Hurt, Karen Allen, Shia LaBeouf
Maat:
USA
Kielet:
englanti, saksa, venäjä