Pistejakauma

3%

2%

4%

12%

13%

29%

20%

13%

3%

2%

Pisteytykset

rating 60,000

King Diamond*
Käyttäjä

rating 60,000

Oltais voitu pärjätä ilman tätäki, tän effectit yliampuu, effcetit pilaa oikeastaan tän, ilman junioria tää ei ois mikään, tekee ihan katottavaks.

Huonoin osa, junior pelastaa tän osan, effectit yliampuu, vain pari kertaa kattellu tän, ristiretki on viimeks paras.

arska
Ylläpitäjä

rating 60,000

Ihan ok seikkailuleffa vaikkei ylläkkään samalle tasolle aiempien sarjan leffojen kanssa. Pläjäys noudattaa päällisin puolin samaa reseptiä kuin ennenkin, mutta mikään ei ole aivan kuin ennen. Yliluonnollinen tarina ei oikein sovi Indiana Jonesin perinteisiin.

Teatterissa kannatti kyllä silti käydä eli ihan viihdyttävä parituntinen pätkä.

biige
Käyttäjä

rating 60,000

Olihan se ihan hyvä ja hauska, mutta jotkut henkilöt jäivät "vähemmälle huomiolle". Olisin odottanut enemmän sitä jotakin

claw
Käyttäjä

rating 60,000

Muutama juttu meni vähän yli ja muutenkin oli aika pettymys verrattuna aikasempiin. Loppukin oli mielestäni aika Indyyn sopimaton. Kuitenkin ihan viihdyttävä pätkä.

Darkman900
Käyttäjä

rating 60,000

Selvästi Indy- sarjan huonoin osa, mutta ei kuitenkaan huono. Loppu meni kyllä aivan överiksi. No, joka tapauksessa ihan ok leffa

Dr.Horror
Käyttäjä

rating 60,000

Ufo-juttu pilasi muuten ihan kelpo leffan totaalisesti. Indy oli hyvässä kuosissa ja siitä vaan lisää jatko-osia, mutta käsikirjoittajan voisi vaihtaa pikaisesti.

DRUGS
Käyttäjä

rating 60,000

Ei enää niin mielenkiintoista kuin aiemmissa osissa. Ihan kelpo toimintaa mutta hieman nähtyä jo aikaisemmissa leffoissa.

eero
Käyttäjä

rating 60,000

Ehkä hieman outo juoni mutta se on loistavasti toteutettu. Spielberg ja Harrison Ford osaavat hommansa. Myös erikoistehosteet toimivat hyvin.

elokuvafanittaja
Käyttäjä

rating 60,000

Ei ykkösen tasolla, ei siis lähelläkään. Kuitenkin kelpo katsottavaa. Liiallisuuksiin valitettavasti mennään.

ilmastointiteippi
Käyttäjä

rating 60,000

Kyllä tämän Spilpergin Harrison Fordin ja indyn takia katsoo 3/5

J.Lipponen
Käyttäjä

rating 60,000

Ei yllä aivan samoihin sfääreihin kuin edeltäjänsä, mutta siltikin toimivaa viihdettä.

johnny depp
Käyttäjä

rating 60,000

Mäzellou sun kuvas on tuomion temppelistä.

Juki
Käyttäjä

rating 60,000

Ihan kelpo jatko-osa vaikkei pärjääkään alkuperäiselle kolmikolle. Leffassa on mukana sopivissa määrin toimintaa ja huumoriakin on aiempia osia enemmän. Joissain kohdissa huumori tosin oli aika lapsellista ja muutama kohtaus oli ehkä hieman yliammuttu (kuten se viidakossa tapahtunut miekkailukohtaus). Indy on tehnyt ihan kohtalaisen paluun ja vaikkei kyseessä olekaan mestariteos, onnistuu tämä neljäs Indy tarjoamaan kelpo annoksen jännitystä ja toimintaa. Loppu oli hieman outo.

Kurt
Käyttäjä

rating 60,000

Ei pääse lähellekkään alkuperäisten leffojen tasoa, mutta ei myöskään ole läheskään niin huono kuin monet sanovat. Kokonaisuudessa kyseessä on lähes täydellinen seikkailuelokuva, ja viihdearvo on pilvissä. Tätä voi suositella kaikille, vaikkei olisi alkuperäisiä Indyjä nähnytkään.

lapio
Käyttäjä

rating 60,000

Eihän tämä nyt mikään uusi Raiders tai Last Crusade ole mutta hakkaa Temple Of Doomin.

Larno
Käyttäjä

rating 60,000

Keskiverto seikkailu elokuva. Erilainen kuin muut kolme Indy leffaa.

Lassomies
Käyttäjä

rating 60,000

Indy siirtyy 1950-luvulle, joten onhan se ihan sen ajan maailmanmenolle loogista, että neukut uhkaa ja alieneiden mahdollisuus astuvat kuvaan. Hirveä ininä käy eritoten jälkimmäisestä, mutta - sanokaa mitä sanotte - minä huolestuisin vasta sitten jos Indy olisi lähtenyt lennolle UFO:n mukana. Paljon mieluummin olisin jättänyt kaikki nämä sukulaisuusseikkailut ja Shia LeBuffetit väliin.
Uusi vuosituhat tuo jopa nättiäkin rosoista visuaalista ilmettä, mutta olisin pärjännyt ilman CGI:n syöttöä, sillä hyväkin CGI on aina CGI:tä. Toiminnassa on kyllä ideaa, vaikka toteutus olisi välistä puolivillaista.
Cate Blanchett vastaa ehkä koko sarjan virkeimmästä vastuksesta, mikä on jo sinänsä saavutus, kun kyseessä on oikein vanhan liiton aksenttipahis Neuvostoliitosta, joita oli 80-luvulla pilvin pimein. Puhumattakaan siitä, kuinka ne tummat lyhyet hiukset ja matala ääni saavat viisarin värähtämään, ops.

Kahden ja puolen vuoden sulattelun sekä uusintakatselun jälkeen voi todeta, ettei neljäs osa Henry Jonesin seikkailuihin ollutkaan niin väsynyt tapaus kuin muisteli.

*täydennystä 25.5.2013*
Olen huomannut, että mitä useammin katson nelos-Indyn, sitä vähemmän piittaan siitä, jos joku jääkaappi nyt satutaan nukettamaan. Tässä on kuitenkin liikaa hyvää ylenkatsottavaksi. Siitäkin huolimatta, että LaBeoufistä ei ole mitään iloa, eikä Karen Alleninkaan paluu ollut ihan niin ihokarvoja kohottava kuin olisi toivonut, Indyn vuorovaikutuksen yksityiskohtia Muttin ja Marionin kanssa on metkaa tutkia varsinkin tämän erään elokuvassa paljastuvan aspektin kannalta.
Aluksi en myöskään tiennyt, mitä ajatella Janusz Kaminskin työstä Douglas Slocomben korvaajana kuvauspallilla. Kaminskin oli kuulemma tarkoitus kanavoida aiempien Indyjen ulkoilmettä, mutta itse asiassa uudet värit ja vahvat varjo/valokontrastit tuovat vain erottuvuutta elokuvalle. Hulppeille lavasteillekin se tekee oikeutta.
Niin ikään 19 vuoden aikavälin kurominen umpeen lisää Indy-universumin aitoutta ja tuo jollain tapaa lähemmäksi elämää. Se ei välttämättä pelaa meidän säännöillä, mutta ei se myöskään suostu juuttumaan yhteen paikkaan.

lollero
Käyttäjä

rating 60,000

Kliseinen juoni ja melko surkea dialogi. Koko elokuva meni vähän hölmöilyn puolelle.

Matalahiilihappoinen
Käyttäjä

rating 60,000

Yksi niistä leffoista, jotka huononevat loppua kohden. Ainakin alkupuolella on sitä klassista Indyä, jossa mätkitään vihollisia mitä hauskimmilla tavoilla (tosin nykyaikaan päivitettynä). Lopunkin katsoi, mutta sen turhan yliluonnollisuuden olisi voinut jättää pois. Näyttelijäkaartissa on pari todella huonoa lahjakkuutta, mutta Harrison Ford (joka on edelleen yhtä kova kuin vanhemmissa Indiana Joneseissa) pelastaa paljon. Ja myös naisnäyttelijät, Blanchett ja Allen, kelpoja. John Hurt, joka on yksi suosikkinäyttelijöistäni, sen sijaan tekee poikkeuksellisen huonon roolisuorituksen. Kässäri, eli siis juoni, on ihan OK, mutta kuten sanottu, ne turhat scifi-jutut ja loppuratkaisu ovat aika surkeita. Spielberg on hyvä ohjaaja, mutta toisaalta harvan ohjaajan teokset heittelevät laadultaan niin paljon: joskus on huippulaatua, joskus huonompaa. Tämä menee siihen viimeksimainittuun kastiin, vaikka tästä saisi paljon paremmankin.

+ potentiaalimerkki

mige
Käyttäjä

rating 60,000

huonoin neljästä, mutta silti ihan kelpo seikkailua

MINÄ
Käyttäjä

rating 60,000

Indiana Jones ja Alienit... huono yhdistelma. Tosi, tosi, TOSI huono yhdistelmä. Tosin, kyllähän tämän katsoo ja ihan tarpeeksi viihdyttävä on, joten annan perinteisen "ok" -filmin arvosanan.

-mirco-
Käyttäjä

rating 60,000

Mukavasti on Spieldberg löytänyt edeltäjien tapaisen seikkailumeiningin. Kuten aikaisemmissakin Indyissä, yksikään näyttelijä ei ole huono, moni on jopa todella hyvä. Hyvä asia on myös, että ensimmäisen elokuvan naispääosa on mukana

Luulisi, että 20 vuoden aikana olisi parempi juoni saatu kehiteltyä.Lisäksi mainittakoon muutama SPOILAAVA yksittäinen hölmö kohtaus:
-Indy menee ydinpommia pakoon jääkaappiin, lentää 750km ja
selviää. Naarmuitta.
-elokuvan loppupuolella Shia löytää sisäisen apinansa ja saa
muut autoilla kulkevat kiinni liaaneilla
-lopun pahiksen kuolema on naurettavan huonosti kirjoitettu ja
toteutettu.

motorzet0
Käyttäjä

rating 60,000


Mowgli
Tykittäjä

rating 60,000

Ihan hauska ja vauhdikas leffa, mutta ei kuitenkaan mikään erityisen mullistava. Toimintakohtaukset hienoja, mutta loppuratkaisu vedettiin sen verran pläskiksi että huhhuh.

Rambätmän
Käyttäjä

rating 60,000

Loppu yliampui.

rann kastra
Käyttäjä

rating 60,000

Ihan katsottava leffa. Ford on kyllä päässyt vähän rupsahtamaan vuosien saatossa. Vaihteeksi kuitenkin leffa jossa toteutus on tarinaa parempi. En pistäisi vastaan vakka joku uusi indy leffa olisi tulossa. Toistan itseäni sanomalla, että ihan katsottava leffa.

Spuge
Käyttäjä

rating 60,000

Tässä ei ole vain sitä samaa tunnelmaa kuin edellisissä osissa oli. Näyttelijäkaarti on nimekäs, mutta vaikkapa Cate Blanchett. Muuten hyvä näytttelijä, mutta ei oikein sopinut rooliin. Eikä Shia LaBeuofiltakaan tullut yhtä onnistunutta roolisuoritusta kuten vaikka Disturbiassa. Eipä kovin hyvä elokuva, tekisi mieli antaa vähemmänkin pointseja, mutta mennään nyt näillä.

tikox
Käyttäjä

rating 60,000

Alku starttaa varsin mukavasti lähes perinteiseen tyyliin, mutta tietokonegrafiikka kyllä latistaa "originaalia" fiilistä.
Näyttelytyö on yksilötasolla kohtuullista, mutta henkilöiden välille ei synny mitään luonnollista kemiaa kuten vanhoissa Indyissä parhaimmillaan.

Loppu (puolisko) vetääkin sitten överiksi siihen malliin että ei nappaa yhtään.

värte
Käyttäjä

rating 60,000

ei ei eiii aika outo indyks jos muihin vertaa 3 tähtee!

vasara88
Käyttäjä

rating 60,000

Ihan hyvähän tämä on kun ottaa huomioon Harrison Fordin iän, ja sen, että edellisestä indystä oli kulunnut melkein kymmenen vuotta. Ufo jutut ampui kyllä vähän yli.

Villetys
Käyttäjä

rating 60,000

Kristallikallon valtakunta on ihan hyvin onnistunut Indyn päivitys 2000-luvulle. Ei tämä toki aikaisemmille kolmelle osalle pärjää, mutta on varsin viihdyttävää katsottavaa. Fordi jatkaa hyvää työtä Indynä, vaikka ikää miehelle onkin jo kertynyt mukavasti. Takaa-ajoja ja seikkailuja on hyvässä suhteessa ja elokuvan parissa viihtyy.

Walk
Käyttäjä

rating 60,000

Ei yllä aikaisempien tasolle, mutta ei tämä huonokaan ole. Huumoria lisätty aikaisempiin nähden. Näyttelijät vetäneet ihan ok. Loppuratkaisu hiukan typerä.

Western
Käyttäjä

rating 60,000

Alussa kiinostaa, mutta sitten se lopahtaa iha jees kuitenkin.

WillFilm2001
Käyttäjä

rating 60,000

Mielestäni tämä Indy oli hyvä ja kolmanneksi paras, eli toiseksi huonoin. Elokuvan alku on vähän erikoinen, kun nuorisot ajavat kilpaa venäläisten sotilaiden kanssa keskellä Nevadaa. Huonoa elokuvassa oli muurahaiskohtaus, sekä Sci-Fin sekoittaminen. Hyvää oli varastokohtaus, kuvakaupunki, ydinpommi, Perun temppeli ,sekä vesiputoukset ja takaa-ajot. Sanoisin kunnon Indy meininkiä. Ikärajaks ois riittäny K-11 eikä K-13.

3,5/5

wooster94
Käyttäjä

rating 60,000

huonoin indiana jones leffa. olisi ollut hyvä jos ei olisi kuulunut indiana jones sarjaan, mutta näin kai saatiin lisää katsojia.. huono leffa.

aasi
Ylläpitäjä

rating 60,000

Also Starring
Käyttäjä

rating 60,000

Amis
Käyttäjä

rating 60,000

anna.v
Käyttäjä

rating 60,000

annetin
Käyttäjä

rating 60,000

Anonyymi
Käyttäjä

rating 60,000

aorax
Käyttäjä

rating 60,000

Apple
Käyttäjä

rating 60,000

Ariescifer
Käyttäjä

rating 60,000

arkistomies
Käyttäjä

rating 60,000

arpum
Käyttäjä

rating 60,000

Arska79
Käyttäjä

rating 60,000

arvasin
Käyttäjä

rating 60,000

Astronnilath
Käyttäjä

rating 60,000

Bamsenaattori
Käyttäjä

rating 60,000

banaanipalmu
Käyttäjä

rating 60,000

barros
Käyttäjä

rating 60,000

Blastmaster
Käyttäjä

rating 60,000

Blisters
Käyttäjä

rating 60,000

Brutal_Action
Käyttäjä

rating 60,000

Calvero
Käyttäjä

rating 60,000

camelguy
Käyttäjä

rating 60,000

Chrattac
Tykittäjä

rating 60,000

Chukki
Käyttäjä

rating 60,000

Dekabristi
Tähtääjä

rating 60,000

Disney Teppo
Käyttäjä

rating 60,000

donBarletta
Käyttäjä

rating 60,000

ebu69
Käyttäjä

rating 60,000

EdvardH
Käyttäjä

rating 60,000

Elmeri
Käyttäjä

rating 60,000

elokuvaleffa
Käyttäjä

rating 60,000

Elotikka
Käyttäjä

rating 60,000

Elvis69
Käyttäjä

rating 60,000

Epeli82
Käyttäjä

rating 60,000

Eximius84
Käyttäjä

rating 60,000

FcbAllu
Käyttäjä

rating 60,000

Filerssi95
Käyttäjä

rating 60,000

Freedomer
Käyttäjä

rating 60,000

Granu
Käyttäjä

rating 60,000

haisku
Käyttäjä

rating 60,000

Häky
Käyttäjä

rating 60,000

Henz
Käyttäjä

rating 60,000

Heri985
Käyttäjä

rating 60,000

Herman Tottooro
Käyttäjä

rating 60,000

Hiisi
Käyttäjä

rating 60,000

Hoplaa
Käyttäjä

rating 60,000

HorrorFreak
Käyttäjä

rating 60,000

Houdini
Käyttäjä

rating 60,000

huivaihai
Käyttäjä

rating 60,000

Hulkkeri
Käyttäjä

rating 60,000

hydf4
Käyttäjä

rating 60,000

icelover
Käyttäjä

rating 60,000

Iron Cross
Käyttäjä

rating 60,000

itäpuu
Käyttäjä

rating 60,000

J4rpp4
Käyttäjä

rating 60,000

Jabberwock
Käyttäjä

rating 60,000

Jack!
Käyttäjä

rating 60,000

jakubias
Käyttäjä

rating 60,000

Jamppahattu
Käyttäjä

rating 60,000

jangga
Käyttäjä

rating 60,000

jani87
Käyttäjä

rating 60,000

Jarno Väistö
Ylläpitäjä

rating 60,000

Jays
Käyttäjä

rating 60,000

Jedi-Brony
Käyttäjä

rating 60,000

Jerkku
Käyttäjä

rating 60,000

johnny69
Käyttäjä

rating 60,000

JonzcuPotato
Käyttäjä

rating 60,000

JoTu
Käyttäjä

rating 60,000

Joutsenolainen
Käyttäjä

rating 60,000

juba
Käyttäjä

rating 60,000

Jurpo
Tähtääjä

rating 60,000

JustinHenryFan
Käyttäjä

rating 60,000

Justuas
Käyttäjä

rating 60,000

Juuna5
Käyttäjä

rating 60,000

JV
Käyttäjä

rating 60,000

JVDS
Käyttäjä

rating 60,000

Kaamos
Käyttäjä

rating 60,000

Kamigunn
Käyttäjä

rating 60,000

Kaz
Käyttäjä

rating 60,000

KellopeliMandariini
Käyttäjä

rating 60,000

kerpele
Käyttäjä

rating 60,000

kewanhammer
Käyttäjä

rating 60,000

Kibzu
Käyttäjä

rating 60,000

killbill
Käyttäjä

rating 60,000

Kituva
Käyttäjä

rating 60,000

koala
Käyttäjä

rating 60,000

korkkinado
Käyttäjä

rating 60,000

kultanyrkki
Käyttäjä

rating 60,000

kuusiju
Käyttäjä

rating 60,000

lade271
Käyttäjä

rating 60,000

lage
Käyttäjä

rating 60,000

lällälää79
Käyttäjä

rating 60,000

LeFa
Käyttäjä

rating 60,000

lenny
Käyttäjä

rating 60,000

Lindeman
Käyttäjä

rating 60,000

Linkous
Käyttäjä

rating 60,000

Luski
Käyttäjä

rating 60,000

M4gg
Käyttäjä

rating 60,000

Mad movie man
Käyttäjä

rating 60,000

Mäizellou
Käyttäjä

rating 60,000

Makassu Pictures
Käyttäjä

rating 60,000

MarkQ
Käyttäjä

rating 60,000

mattis1993
Käyttäjä

rating 60,000

mcleffa92
Käyttäjä

rating 60,000

mh
Käyttäjä

rating 60,000

Miihkali
Tykittäjä

rating 60,000

mike
Käyttäjä

rating 60,000

mikelawry
Käyttäjä

rating 60,000

mimic
Käyttäjä

rating 60,000

miqqex
Käyttäjä

rating 60,000

Missyh
Käyttäjä

rating 60,000

Movieboyy
Käyttäjä

rating 60,000

Mr. Johnny
Käyttäjä

rating 60,000

Murikka
Käyttäjä

rating 60,000

Mustaoinas
Käyttäjä

rating 60,000

Myntti
Käyttäjä

rating 60,000

naamio tyyppi
Käyttäjä

rating 60,000

Nanna
Käyttäjä

rating 60,000

Nebb
Käyttäjä

rating 60,000

Nephilim
Käyttäjä

rating 60,000

Nexus
Käyttäjä

rating 60,000

Nicolaias
Käyttäjä

rating 60,000

nimetön
Käyttäjä

rating 60,000

noorah
Käyttäjä

rating 60,000

Northern Light
Käyttäjä

rating 60,000

NTX
Käyttäjä

rating 60,000

Nuijamies
Käyttäjä

rating 60,000

ozkuz
Käyttäjä

rating 60,000

Paavi
Käyttäjä

rating 60,000

parhanaama
Käyttäjä

rating 60,000

-Peksi-
Käyttäjä

rating 60,000

Pix
Käyttäjä

rating 60,000

POER
Käyttäjä

rating 60,000

Pokkis
Käyttäjä

rating 60,000

PSNHLFTW
Käyttäjä

rating 60,000

pukkki007
Käyttäjä

rating 60,000

Pula92
Käyttäjä

rating 60,000

QT
Käyttäjä

rating 60,000

raB
Käyttäjä

rating 60,000

Reinikainen
Käyttäjä

rating 60,000

rockerboy
Käyttäjä

rating 60,000

rzg83
Käyttäjä

rating 60,000

Sadacdur
Käyttäjä

rating 60,000

satanoperca
Käyttäjä

rating 60,000

Seppochu
Käyttäjä

rating 60,000

sinkkuli
Käyttäjä

rating 60,000

Sleepinggweirdo
Käyttäjä

rating 60,000

Söpö
Ylläpitäjä

rating 60,000

Spike
Käyttäjä

rating 60,000

Sporttipappa
Käyttäjä

rating 60,000

Suntio
Käyttäjä

rating 60,000

T-2000
Käyttäjä

rating 60,000

tahvonautti
Käyttäjä

rating 60,000

TaoTao
Käyttäjä

rating 60,000

Tapirus
Käyttäjä

rating 60,000

TappajaHauki
Käyttäjä

rating 60,000

TCB
Käyttäjä

rating 60,000

The 666th Warrior
Käyttäjä

rating 60,000

TheMan
Käyttäjä

rating 60,000

Toivonen
Käyttäjä

rating 60,000

TomCruise
Käyttäjä

rating 60,000

Tomi
Käyttäjä

rating 60,000

TTQ
Käyttäjä

rating 60,000

Tunkki Tane
Käyttäjä

rating 60,000

tuulenpuuska
Käyttäjä

rating 60,000

UltimateJT
Käyttäjä

rating 60,000

upp-mE
Käyttäjä

rating 60,000

variola
Käyttäjä

rating 60,000

Varjo
Käyttäjä

rating 60,000

v!du
Käyttäjä

rating 60,000

Vminor
Käyttäjä

rating 60,000

Waki
Käyttäjä

rating 60,000

wendigo
Käyttäjä

rating 60,000

whatever
Käyttäjä

rating 60,000

xenomorph
Käyttäjä

rating 60,000

Xsamid
Käyttäjä

rating 60,000

Zadfa
Käyttäjä

rating 60,000

Elokuvan tiedot

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta
Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta arvosana 2,96

Indiana Jones ja kristallikallon valtakunta (2008)

Alkuperäinen nimi: Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
125 min
Ohjaajat:
Steven Spielberg
Käsikirjoittajat:
David Koepp, George Lucas, Jeff Nathanson
Pääosanäyttelijät:
Cate Blanchett, Harrison Ford, John Hurt, Karen Allen, Shia LaBeouf
Maat:
USA
Kielet:
englanti, saksa, venäjä