Arvostelu

Tarjoaa hyvää toimintaviihdettä.

Uusinta-versiota on alkanut tulla tämän tästä. Nyt on Vuorossa John Carpenterin läpimurtoelokuva Hyökkäys poliisiasemalle. Itse Carpenter on tällä kertaa ollut vain toisena käsikirjoittajana.

On uudenvuodenaatto. Detroitilaisella poliisiasemalla on vain kourallinen poliiseja töissä. Jake Roenic (Hawke), joka edelleen miettii edellisenä keväänä sattunutta kohtalokasta pidätysoperaatiota. Sekä poliisi-sihteeri Iris (Drea De Matteo), Jasper O, Shea (Dennehy) ja muutama muu. Samaan aikaan kaupungissa rikollispomo Marion Bishop (Fishburne) jää kiinni piilokytän Marcus Duvallin (Byrne) johdosta. Bishopia lähdetään viemään paikalliseen vankilaaan kahden muun vangin, Smileyn (Ja Rule) ja Beckin (Leguizamo) kanssa. Rankka lumisade kuitenkin estää matkan ja vangit siirretään kyseiselle poliisiasemalle. Pian kuitenkin törmätään kahteen naamaripäiseen mieheen, jotka yrittävät surmata Bishopin, mutta heidät saadaan hätistettyä. Pian kyseisen poliisiaseman ympärillä vilisee jo jonkinlaista poliisia ja rikollista. Roenic joutuu päästämään vangit ulos ja liittoutumaan heidän kanssaan. Lopulta Bishopille ja Roenicille selviää että kaiken takana on Marcus Duvall, joka haluaa saada Bishopin ja kaikki muut todistajat hengiltä.

Alkuperäisen Hyökkäys poliisiasemalle -tasolle tämä ei yllä millään, vaikka tarjoaakin yllättävän hyvää toimintaviihdettä. Ethan Hawke ja Laurence Fishburne tekee hyvät roolityöt karismaattisena rikollispomona ja elämänsä kanssa painivasta poliisista. Gabriel Byrne leffan pahiksena oli kanssa hyvä. Brian Dennehyllekin oltiin anettu rooli pitkästä aikaa. Ranskalaiselle Jean-François Richetille tämä oli ensimmäinen suurempi elokuva.

Hyökkäys poliisiasemalle on ihan hyvin toimiva toimintaelokuva, vaikka muutamia kohtia onkin lainattu mm. Die hard 2:sesta. Carpenterin uusinta-versiot jatkuvat myöhemmin tänä vuonna on tulossa vielä Usva.

nimimerkki: andy

Pisteet: rating 70,000

andy
Tähtääjä, 483 arvostelua
Arvosteltu: 28.05.2005
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Epäillyt
Epäillyt arvosana 4,12
Epäillyt
Uhrilampaat
Uhrilampaat arvosana 4,22
Uhrilampaat
Alaston satama
Alaston satama arvosana 4,05
Alaston satama
Papillon
Papillon arvosana 4,21
Papillon

Elokuvan tiedot

Hyökkäys poliisiasemalle 13
Hyökkäys poliisiasemalle 13 arvosana 3,07

Hyökkäys poliisiasemalle 13 (2005)

Alkuperäinen nimi: Assault on Precinct 13

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2005
Pituus:
111 min
Tunnetaan myös nimillä:
Hyökkäys poliisiasemalle
Ohjaajat:
Jean-François Richet
Käsikirjoittajat:
James DeMonaco, John Carpenter
Pääosanäyttelijät:
Brian Dennehy, Drea de Matteo, Ethan Hawke, Gabriel Byrne, Ja Rule, John Leguizamo, Laurence Fishburne, Maria Bello
Maat:
USA, Ranska
Kielet:
englanti