Arvostelu

Hyvistä trillereistä pitäville on luvassa unohtumaton elämys.

Lawrence Kasdanin uusin ohjaustyö Unensieppaaja on suoraan sanottuna surkea, mutta sitä ennen Kasdan sai aikaan paljon hyviä elokuvia, joista hänen esikoisohjauksensa Huuma on yksi niistä. Tyyliltään tämä muistuttaa hyvin paljon vanhoja film noireja, kerronta on hyvin samanlaista. Hitaasti, mutta varmasti etenevä elokuva on hyvin mielenkiintoista seurattavaa. Vaikka mukana onkin hieman tylsiä kohtia, niin jokin tässä kiehtoo sen verran, että loppuun saakka jaksaa katsoa ilman suurta tylsistymistä. Eroottiseksi trilleriksikin tätä voisi kutsua, sen verran usein William Hurt ja Kathleen Turner viihtyvät samassa sängyssä ja vähän muuallakin.

Kaikki alkaa siitä, kun naisia päivittäin iskevä asianajaja Ned Racine (Hurt) tapaa unelmiensa naisen, Matty Walkerin (Turner), joka on valitettavasti naimisissa rikkaan miehen (Richard Crenna) kanssa. Nedin ja Mattyn välille syntyy kuitenkin kuuma suhde, joka saa parin tekemään epätoivoisia tekoja.

Huuma sisältää hyvin nerokkaan juonen, jonka siitä sellaisen tekee varsinkin loppuratkaisu. Kasdan taitaa monet tyylilajit, seuraava hänen ohjauksensa olikin mainio ihmissuhdekomedia Sisärengas. Käsikirjoituspuolellakin miehellä on homma hanskassa. Uran alkutaipaleita asteleva William Hurt on taas hyvässä vedossa, hän on loistava. Kathleen Turneria en pahemmin arvosta, mutta tässä hän on ihan hyvä. Richard Crennakin saa aikaan hyvää jälkeä elokuvan "pahiksena".

Hyvistä trillereistä pitäville on luvassa unohtumaton elämys, mutta kyllä muidenkin kannattaa tähän tarttua. Tyylikäs kokonaisuus on kyseessä. Oma suosikkini Lawrence Kasdanin filmografiasta on kuitenkin loistava kaupunkikuvaus Grand Canyon, jolle tämäkin loistava trilleri häviää. Laadukas leffa tämä Huuma.

Pisteet: rating 80,000

Thoke
Tykittäjä, 620 arvostelua
Arvosteltu: 12.02.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Takaikkuna
Takaikkuna arvosana 4,22
Takaikkuna
Tokyo Story
Tokyo Story arvosana 4,26
Tokyo Story
Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta
Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta arvosana 4,43
Pulp Fiction - tarinoita väkivallasta
Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club

Elokuvan tiedot

Huuma
Huuma arvosana 3,64

Huuma (1981)

Alkuperäinen nimi: Body Heat

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1981
Pituus:
109 min
Ohjaajat:
Lawrence Kasdan
Käsikirjoittajat:
Lawrence Kasdan
Pääosanäyttelijät:
J.A. Preston, Kathleen Turner, Mickey Rourke, Richard Crenna, Ted Danson, William Hurt
Maat:
USA
Kielet:
englanti