Arvostelu

yksi 2000- luvun parhaista toimintakomedioista.

''Hei, tässähän on samat tyypit kun Shaun of the deadissa !'' Ajattelin, kun nappasin Hot Fuzz devarin. Koska Shaun of the Dead oli loistava kauhukomedia, olivat odotukset korkealla tämän elokuvan suhteen, enkä pettynyt. En todellakaan.

Elokuvan päähenkilö on Nicholas Angel (Simon Pegg) joka on Lontoossa poliisi työkseen ja on vielä ihan pirun hyvä siinä. Nicholas saa Lontoon muut poliisit näyttämään huonoilta, ja hänet siirretään Sandfordin peräkylään. Siellä Nicholas ihmettelee uuden parinsa Danny Buttermanin (Nick Frost) kanssa kylässä tapahtuvia raakoja murhia, joihin selitys on joka kerta sama : ''pelkkä onnettomuus'' . Nicholas jatkaa kuitenkin tutkimista, ja huomaa että Sandford onkin vähän kuolettavampi paikka kuin uskoisi...

Monta katselukertaa kestävä Hot Fuzz on todella hulvaton ja ennen kaikkea viihdyttä elokuva. Ehkä hieman tönkön alun jälkeen elokuva latoo katsojan silmille toinen toistaan hauskempia ja verisempiä kohtauksia jotka saavat katsojan - ainakin minut - nauramaan kuin viimeistä päivää. Elokuvan on myös kuvattu hienosti ja näyttelijät ovat tehneet loistavaa työtä. Vaikka alku ei ollut omasta mielestäni mikään kovin lupaava, niin kyllä Hot Fuzzista tuli elokuvan päätyttyä yksi lempielokuvistani ja yksi 2000- luvun parhaista toimintakomedioista.

Nicholasta näyttelevä Simon Pegg on yksi lempinäyttelijöistäni, eikä hän petä minua tälläkään kertaa. Poliisin työtä rakastava Nicholas on loistavasti näytelty ja häneen samaistuu elokuvan aikana. Nicholaksen pari Danny Butterman on todella hauska hahmo, ja Nick Frost selviytyy taakasta loistavasti. Hahmon dialogit ova todella hauskoja, Danny nimittäin haluasi vähän actionia jota Sandfordissa ei valitettavasti pahemmin ole. Niinpä Danny ihailee Nicholasta ja kyselee häneltä toinen toistaan tyhmempiä kysymyksiä. Muista hahmoista mainittakoon loistava Timothy Dalton, jonka näyttelemä epämiellyttävä ja ennen kaikkea epäilyttävä paikallisen kaupan pomo on loistava hahmo.

Kokonaisuutena Hot Fuzz on loistava ja viihdyttävä tapaus, joka kekseliäästi irvailee toimintaelokuvien kliseille, omaa loistavat näyttelijät ja tarinan ja on samalla yksi lempielokuvistani. Jos pidät Simon Peggistä, toimintakomedioista, komedoista, hyvistä elokuvista tai muuten vain elokuvista, on Hot Fuzz todellakin elokuva, joka kannattaa katsoa.

Pisteet: rating 90,000

NitroPupu
Käyttäjä, 38 arvostelua
Arvosteltu: 27.10.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Kaupungin valot
Kaupungin valot arvosana 4,11
Kaupungin valot
Terminator 2 - Tuomion päivä
Terminator 2 - Tuomion päivä arvosana 4,44
Terminator 2 - Tuomion päivä
Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Neljä naurettavaa naapuria
Neljä naurettavaa naapuria arvosana 3,91
Neljä naurettavaa naapuria

Elokuvan tiedot

Hot Fuzz
Hot Fuzz arvosana 3,98
Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2007
Pituus:
121 min
Ohjaajat:
Edgar Wright
Käsikirjoittajat:
Edgar Wright, Simon Pegg
Pääosanäyttelijät:
Anne Reid, Billie Whitelaw, Bill Nighy, Edward Woodward, Jim Broadbent, Lucy Punch, Martin Freeman, Nick Frost, Paddy Considine, Paul Freeman, Rafe Spall, Simon Pegg, Steve Coogan, Stuart Wilson, Timothy Dalton
Maat:
Iso-Britannia, Ranska
Kielet:
englanti