Arvostelu

Elokuva missä verisiä kuolinkohtauksia venytetään kyllästymiseen asti.

Kolme reppureissaajaa, Oli (Eythor Gudjonsson), Josh (Derek Richardson) ja Paxton (Jay Hernandez) suuntaavat hollantilaisen liikemiehen (Jan Vlasák) neuvosta Slovakiaan erittäin hedonistisissa aikeissa. Valitettavasti em. trio ei ole tainnut kuulla Kaikista Vanhimpien Temppujen Kirjasta, sillä juuri kaikista vanhimmasta tempusta on kyse. Luonnollisesti yksi jää henkiin tasaamaan tilejä, joten verta valuu uudelleen.

Eli Roth ohjastelee ja riipustelee kauhuelokuvan mikä voidaan laskea ns. fyysiseen kauhuun. Se ei perustu tuntemattomaan, klaustrofobiaan tai mielen romahdukseen vaan puhtaasti fyysiseen meininkiin. Karkeasti sanoen se on sellainen elokuva missä verisiä kuolinkohtauksia venytetään kyllästymiseen asti ja meikki- ja tarpeistojuipit painavat pitkiä päiviä. Paljas pinta on aika usein veren peitossa ja henkilöhahmot ovat pelkkiä ärsyttäviä pahviukkoja. Se ei ole uusi alagenre, mutta elpyi 2000-luvun ekan vuosikymmenen puolivälissä ja Hostel on se vähemmän kekseliäs elvyttäjä.

Näyttelijäntyö ei loista, mutta tuska ja pelko vaikuttaa erittäin aidolta ja fyysiseltä myös. Ongelmaksi heille muodostuu käsikirjoitus, sillä tarinassa ei ole oikein minkäänlaista käännettä. Lisäksi mitään selkeää, tunnistettavaa antagonistia (edes mörkönä) ei ole havaittavissa ja Jan Vlasákin merkitys on varsin viitteellinen. Pääroolien triadi on pelkkiä ärsyttäviä nilkkejä joiden verinen loppu ei merkitse yhtään mitään.

Vaikka juoni on tyhmä ja henkilöt lihatiskille kuuluvaa jätettä niin ohjauksessa on onneksi puhtia. Alku on aivan eri genren elokuvasta ja varsinaisen gorno-osuuden alkaessa huomaa että Eli Roth todella osaa ohjata erittäin karmivia ja kivuliaita kuolinkohtauksia hyvin vähällä varsinaisella gorella. Kaikki ei kuitenkaan ole katsojan mielikuvituksen varassa, sillä moottorisahan kanssa liukastuminen johtaa veriseen haaveriin ja verisen rääkkäykset jäljet myös näytetään. Ohjauksesta ja goren tasokkuudesta tuleekin bonusta, mutta elokuvana Hostel putoaa mitättömien goremässäilyjen joukkoon. Se on ehkä myöhemmin ja isommalla budjetilla tehty, mutta aivan yhtä tympeä ja tarkoitukseton se osaa olla.

Veriroisketta, T&A-kuvastoa ja niiden alla piileksii yhdentekevä elokuva. Bongatkaa japanilainen, rankkoja leffoja tekevä ohjaaja!

Pisteet: rating 40,000

Jurpo
Tähtääjä, 1403 arvostelua
Arvosteltu: 13.12.2013
Katsottu: Kotona

rating 90,000

Saman kategorian TOP-leffoja

Tri Caligarin kabinetti
Tri Caligarin kabinetti arvosana 4,03
Tri Caligarin kabinetti
Peli on menetetty
Peli on menetetty arvosana 4,02
Peli on menetetty
Papillon
Papillon arvosana 4,21
Papillon
Vertigo - Punainen kyynel
Vertigo - Punainen kyynel arvosana 4,28
Vertigo - Punainen kyynel

Elokuvan tiedot

Hostel
Hostel arvosana 3,16
Genret:
Kauhu,
Valmistusvuosi:
2005
Pituus:
95 min
Ohjaajat:
Eli Roth
Käsikirjoittajat:
Eli Roth
Pääosanäyttelijät:
Barbara Nedeljakova, Derek Richardson, Eythor Gudjonsson, Jay Hernandez
Maat:
USA
Kielet:
englanti, saksa, slovakki