Arvostelu

Attias - nyt tiedän, kenen leffoja pitää vältellä.

Hopealuoti. Elokuva, joka perustuu Stephen Kingin ohkaseen teokseen Ihmissuden vuosi. Tämä leffa kertoo jo etukäteen (ennen elokuvan katsomista), että kyseessä on aiheeltaan hyvin yksinkertainen pläjäys eikä kunnolla perustu itse kirjaan. Minua itseä harmitti tämän elokuvan yksinkertaisuus.

Juoni. Tarker Mill'sin pikkuisessa kaupungissa alkaa tapahtua julmia veritekoja. Jotkut väittävät sitä hulluksi tyypiksi, joka riehuu täydenkuun aikaan. Mutta pian aletaan ymmärtämään, että kyseinen "psykopaatti" ei ole ihminen. Ja pyörätuoli-poika Marty Coslaw (Corey Haim) tuntuu tietävän, kuka kyseessä on.

Pitäisin tätä älyttömän surkeana leffana verraten kirjaan, mutta onneksi itse Stephen King on toiminut käsikirjoittajana koko leffassa, joten se lepyttää minua.

Tehosteet ovat toisinaan semmoista luokkaa, että niille pitää nostaa peukut, mutta yksi asia suretti minua: ihmissusi. Se ei näytä ihmissudelta. Liian muovinen olemus. Näyttää itse asiassa miehen kokoiselta Muppet-hahmolta, joka on rakennettu näyttämään pelottavalta (Juu, hui hui hui tosiaan!).

Ohjaus on aika tylsän oloista. Minulle Daniel Attias ei kuulosta kovin tutulta tyypiltä, mutta nyt tiedän, kenen leffoja pitää vältellä.

Sitten kiiritään näyttelijä suorituksiin. Elokuvan lapsistara Corey Haim loistaa leffan aikana, saaden hymyn huulille. Samaa ei voi kylläkään sanoa Megan Followsista, vaikkei hänkään hullusti näyttele. Everett McGill tekee hyvää työtä, mutta minusta Gary Busey tekee Ä-L-Y-T-T-Ö-M-Ä-N hyvää työtä! Tyyppi esittää Martyn hauskaa Red-enoa (kirjassa Al-setä mutta mitä väliä) ja hän on se, jonka takia tätä leffaa yleensä pitää katsoa. E-hei, tarkoitankin kahden näyttelijän takia! Gary Buseyn ja Corey Haimin takia!

Loppujen lopuksi keskinkertaista viihdettä. Ei ole Kingin parhaimistoa - siitä joutuvat kauhufanit pettymään - mutta King-faneille tämä voi ehkä upotakin. Olisin kyllä itse toivonut vähäsen parempaa suoritusta.

PS. Elokuvassa esiintyvää poliisipäälikköä esittää Terry O'Quinn (tyyppi joka esittää Lostissa John Lockea).

nimimerkki: Blairoid

Pisteet: rating 60,000

Blairoid
Käyttäjä, 76 arvostelua
Arvosteltu: 13.07.2007
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Uhrilampaat
Uhrilampaat arvosana 4,22
Uhrilampaat
The Prestige
The Prestige arvosana 4,20
The Prestige
Memento
Memento arvosana 4,19
Memento
Komisario Palmun erehdys
Komisario Palmun erehdys arvosana 4,22
Komisario Palmun erehdys

Elokuvan tiedot

Hopealuoti
Hopealuoti arvosana 2,99

Hopealuoti (1985)

Alkuperäinen nimi: Stephen King's Silver Bullet

Genret:
Trilleri,
Valmistusvuosi:
1985
Pituus:
95 min
Ohjaajat:
Daniel Attias
Käsikirjoittajat:
Stephen King
Pääosanäyttelijät:
Corey Haim, Everett McGill, Gary Busey, Megan Follows
Maat:
USA