Arvostelu

Aavistuksen helposta hyvät vs pahat asetelmastaan huolimatta Homefront tarjoaa Jason Stathamin ystäville viihdyttävän adrenaliini annoksen.

Chuck Loganin kirjoittamien romaanien tunnetuin henkilö peitetehtäviin erikoistunut poliisi Phil Broker pääsee ensimmäisetä kertaa valkokankaille Jason Stathamin esittämänä. Chuck Loganin romaanista käsikirjoituksen Homefront nimiseen teokseen on kynäillyt Sylvester Stallone, joka aluksi meinasi tehdä Homefrontista jatkoa omalle Rambo hahmolleen, mutta tuo jäi lopulta toteutumatta. Ohjaajaksi Phil Brokerin ensimmäiselle valkonkangas rymistelylle tuli pari toimivaa trilleriä Jäähyväiset tytöille ja Älä sano sanaakaan ohjannut Gary Fleder.

Phil Broker (Jason Statham) on paljastamassa vaarallista huumerikollista Danny T:tä (Chuck Zito), mutta pidätysoperaatio menee ikävällä tavalla pieleen ja Dannyn poika saa surmansa. Broker päättää pistää hanskat tiskiin ja muuttaa tyttärensä Maddyn (Isabela Vidovic) kanssa pieneen syrjäiseen kylään. Maddy joutuu ongelmiin koulussa lyötyään yhden pojan ilmat pihalle. Pojan äiti Cassie (Kate Bosworth) pyytää hieman sekopäistä veljeään Gatoria (James Franco) opettamaan Brokerille tapoja. Pian kyseisessä kylässä alkaa hiippailla jos jonkinmoista tyyppiä ja lopulta myös Danny T' saa vihiä tapahtumista.

Homefront on viihdyttävän perinteinen toimintatrilleri, jossa hyvät ovat hyviä ja pahat todella ilkeitä hahmoja. Gary Fleder kuljettaa tarinaa tasaisella vauhdilla eteenpäin ja maustaa tarinaa välillä melko rumiksikin menevillä toimintakohtauksilla. Varsinkin alun pidätyskohtauksessa ei säästellä luoteja ja ruumiita. Homefront ei sinällänsä tuo mitään uutta tarinaan, jossa kerran toiminnan lopettanut sankari suorastaan pakotetaan palaamaan hommiin kun pahuus kolkuttaa koti-ovelle, mutta siitä huolimatta Homefront pitää viihdyttävästi otteessaan.

Sylvester Stallonen kynäilemä tarina Chuck Loganin romaanista on välillä kuin kliseiden täyttämä kuvio, joka kuitenkin viihdyttää ovelasti ja pitää jopa pienen jännityksen yllä. Tarina itsessään muistuttaa jotain 1980-1990-luvun toimintaelokuvia, joissa yksinäinen sankari kohtaa suuren määrän ikäviä ihmisiä ja heittää sivussa pari kuivaa läppää. Homefront on kuitenkin loppupeleissä melko vakava elokuva, joka kuvaa sivussa myös koulukiusaamista ja sitä miten saa heti leiman otsaansa jos vähän puolustaa itseään.

Jason Statham on jälleen äijä paikallaan rauhallisesti ajattelevan Brokerin saappaissa. Koko Homefrontin show:n varastaa viime vuosina kovin monipuoliseksi näyttelijäksi kasvanut James Franco, joka piirtää Gatorista päihteitä ja väkivaltaa ihannoivan mielipuolen. Eikä naispuolellakaan kovin kivoja olla. Kate Bosworth huumeongelmaisena äitinä ja aina yhtä hehkeä Winona Ryder Gatorin tyttöystävänä ovat suorastaan sekopäisessä vireessä. Chuck Zito Danny T'nä ja Frank Grillo tämän ykköskätyrinä tuppaavat jäämään James Francon taakse taustapahiksina. Vanha körmy Clancy Brown on paikkakunnan vanhan-ajan kunnon sheriffi.

Kokonaisuutena Homefront on tiukka-asenteinen kodinpuolustus-trilleri. Aavistuksen helposta hyvät vs. pahat astelmastaan huolimatta Homefront tarjoaa The Expendables 3:sta odotelessa Jason Stathamin ystäville viihdyttävän adrenaliini annoksen.

Pisteet: rating 70,000

andy
Tähtääjä, 487 arvostelua
Arvosteltu: 18.01.2014
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Terminator 2 - Tuomion päivä
Terminator 2 - Tuomion päivä arvosana 4,44
Terminator 2 - Tuomion päivä
L.A. Confidential
L.A. Confidential arvosana 4,16
L.A. Confidential
Taksikuski
Taksikuski arvosana 4,11
Taksikuski
Psyko
Psyko arvosana 4,21
Psyko

Elokuvan tiedot

Homefront
Homefront arvosana 3,20
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2013
Pituus:
100 min
Ohjaajat:
Gary Fleder
Käsikirjoittajat:
Sylvester Stallone
Pääosanäyttelijät:
Clancy Brown, James Franco, Jason Statham, Kate Bosworth, Rachelle Lefevre, Winona Ryder
Maat:
USA
Kielet:
englanti