Arvostelu

Saattaa kuulostaa perinteiseltä rakkaushömpältä, mutta siitä paljastuu paljon enemmän.

En ole suuri romanttisten komedioiden ystävä, en myöskään voi sanoa etten niistä pidä. Kyseinen genre on tuonut meille samaa lällyilyä viime vuosina jo liikaa ja Crazy, Stupid, Love tuo genren pariin jotain uutta ja oikeasti hauskaa.

Cal (Steve Carell) on hieman nössykkä perheenisä, jonka 25 vuotta kestänyt avioliitto päättyy kuin seinään, kun hänen vaimonsa Emily (Julianne Moore) jättää tämän kesken illallisen. Mies hukuttaa murheitaan baarissa, kunnes tapaa komean naistenmiehen Jacobin (Ryan Gosling). Jacob haluaa opettaa Calia iskemään naisia ja muuttaa koko miehen tyylin. Cal saa nähdä vierestä, kuinka naisia saadaan, mutta piakkoin kaipuu ex-vaimon luo herää miehen mieleen. Samaan aikaan Calin ja Emilyn 13-vuotias poika Robbie (Jonah Bobo) tuntee rakkaudentuskia, eikä tarina jää vielä heihinkään.

Elokuva saattaa kuulostaa perinteiseltä rakkaushömpältä, mutta siitä paljastuu paljon enemmän. Toki Crazy, Stupid, Love sisältää genrelle tyypillisiä kliseitä ja tarinaa voi ennalta-arvata melko helposti. Se ei kuitenkaan tuota ongelmia, koska se on hauska, myös koskettava ja casting on todella onnistunut. Carell on onnistunut valinta Calin rooliin. Mies ei ole erikoinen näyttelijä, mutta sopii kaikkien hieman nössyköiden heppujen rooliin. Lisäksi hän onnistuu myös naurattamaan ja se on koomikolta vain hyvä merkki. Ryan Gosling on roolissaan tuttuun tapaan loistava. Hänen hahmonsa on hyvin erinlainen aiempiin rooleihinsa verrattuna. Driven hiljainen ja kiltti heppu on muuttunut naistenmieheksi, joka on aika itseään täynnä, vaikka herkkä puolikin löytyy. Myös naistenmieskin voi rakastua (joka on muuten yksi elokuvan kliseistä) ja tämän saamme huomata elokuvan alussa, joten en spoilaa juonta kertomalla sen. Rakkaudenkohdetta Hannahia esittävä Emma Stone on myös loistava ja sopiva valinta. Hänen räväkkyys tuo erittäin hauskoja hetkiä elokuvaan, varsinkin yhteisissä kohtauksissa Goslingin kanssa. Julianne Moore tekee naiselle perinteistä hyvää työtä ja pienemmissä osissa esiintyvät Marisa Tomei ja Kevin Bacon tuovat vain lisämaustetta loistavaan tähtikaartiin.

Crazy, Stupid, Love onnistuu myös joissain kohdissa tylsistyttämään, mutta vain hetkeksi. Joissain kohdissa elokuva menee ehkä hieman liikaa draaman puolelle, jonka olemme nähneet romanttisissa komedioissa monta kertaa aiemminkin. Siitä huolimatta aiemminkin yhdessä elokuvien (Cats & Dogs, Bad Santa, I Love You Phillip Morris) parissa hääränneet Glenn Ficarra ja John Requa ovat saaneet toisesta ohjaustyöstään viihdyttävän paketin kasaan, vaikka ilman loistavaa näyttelijäkaartia elokuva saisi vain kolme tähteä. Loppupuolella nähtävä sattumien summa on kyllä nauruhermoja kutkuttavaa katseltavaa.

Pisteet: rating 80,000

Duck
Käyttäjä, 3 arvostelua
Arvosteltu: 05.12.2011
Katsottu: Teatterissa

Sielunkumppania etsimässä.

Naurattaa, koskettaa ja viihdyttää.

Secreterial 18.05.2012

rating 70,000

Saman kategorian TOP-leffoja

American History X
American History X arvosana 4,27
American History X
Kunnian polut
Kunnian polut arvosana 4,03
Kunnian polut
Scarface - arpinaama
Scarface - arpinaama arvosana 4,42
Scarface - arpinaama
Taivas ja helvetti
Taivas ja helvetti arvosana 4,29
Taivas ja helvetti

Elokuvan tiedot

Hölmö hullu rakkaus
Hölmö hullu rakkaus arvosana 3,52

Hölmö hullu rakkaus (2011)

Alkuperäinen nimi: Crazy, Stupid, Love.

Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
2011
Pituus:
120 min
Ohjaajat:
Glenn Ficarra, John Requa
Käsikirjoittajat:
Dan Fogelman
Pääosanäyttelijät:
Emma Stone, Julianne Moore, Kevin Bacon, Marisa Tomei, Ryan Gosling, Steve Carell
Maat:
USA
Kielet:
englanti