Arvostelu

Leukojapudottavan kaunis, visuaalinen mestariteos kuorrutettuna Kiinan parhailla näyttelijöillä.

Zhang Yimoun Hero kertoo tarinan nimettömästä salamurhaajasta, joka väittää tappaneensa Qinin kuningasta uhanneet salamurhaajat. Hän pääsee kuninkaan palatsiin, ja sitten alkaa Nimettömän kertomus siitä, kuinka hän hoiteli salamurhaajat. Elokuvan aikana nähdään useampia versioita tarinoista, ja jokaisella tarinalla on aina oma visuaalinen elementtinsä, joka näkyy useimmiten kohtauksessa käytettävästä väripaletista.

Ohjaajana Zhang Yimou on yksi maailman parhaista. Hänen tyylinsä suunnitella ja toteuttaa jokainen kohtaus todellisella pikkutarkkuudella takaa hienon elokuvanautinnon. Ei siis olekaan mikään ihme, että Hero on visuaalista tykitystä alusta loppuun. Hienoimpana yksityiskohtana juuri nuo kohtauksissa käytettävät värit.

Heron taistelukohtauksista on turha etsiä vähääkään realismia, sillä se on wuxiaelokuvien tunnusmerkki. Sankarit todellakin ovat voimakkaita kuin mitkä, ja voivat vaikka kaapunsa helmalla pysäyttää tuhansia kohtitulevia nuolia. Koreografiaa on ollut tekemässä Ching Siu-Tung, joka on tehnyt taistelukoreografiat moneen muuhunkin wuxialeffaan, kuten esimerkiksi Lentävien Tikarien Taloon. Siu-Tung osaa todellakin hommansa, sillä taistelukohtaukset ovat todella näyttäviä.

Näyttelijävalinnat eivät olisi voineet mennä enemmän nappiin sivuosien kohdalla kuin tässä elokuvassa. Tony Leung, sekä Maggie Cheung tekevät aivan mahtavat roolisuoritukset, ja antavat todella paljon hahmoilleen. Chen Daoming tekee myös hienon suorituksen Qinin hallitsijana, eikä kuvankauniista Zhang Ziyistäkään ole ikinä haittaa. Donnie Yen vastaa yllätyksettömästi elokuvan hienoimmasta taistelukohtauksesta, mutta Jet Li:n valitseminen päärooliin oli mielestäni pieni pettymys, sillä Li ei tässä elokuvassa vakuuta näyttelijäntaidoillaan niin paljon kuin esimerkiksi Once Upon A Time In China -elokuvissa.

Hero ei yllä Hiipivän Tiikerin tai Lentävien Tikarien Talon tasolle, mutta niiden tasolle pääsemiseksi tarvittaisiin täyden viitosen elokuva. Kuitenkin Hero on leukojapudottavan kaunis, visuaalinen mestariteos kuorrutettuna Kiinan parhailla näyttelijöillä.

nimimerkki: Nosoki

Pisteet: rating 90,000

Nosoki
Tähtääjä, 75 arvostelua
Arvosteltu: 27.08.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Vampyr
Vampyr arvosana 4,00
Vampyr
Inception
Inception arvosana 4,14
Inception
Saksikäsi Edward
Saksikäsi Edward arvosana 4,26
Saksikäsi Edward
Tappajahai
Tappajahai arvosana 4,11
Tappajahai

Elokuvan tiedot

Hero
Hero arvosana 3,89

Hero (2002)

Alkuperäinen nimi: 英雄

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2002
Pituus:
99 min
Tunnetaan myös nimillä:
Sankari (tv), Ying xiong, Yīngxióng
Ohjaajat:
Zhang Yimou
Käsikirjoittajat:
Bin Wang, Feng Li, Zhang Yimou
Pääosanäyttelijät:
Chen Daoming, Donnie Yen, Jet Li, Maggie Cheung, Tony Leung Chiu Wai, Zhang Ziyi
Maat:
Kiina, Hongkong
Kielet:
mandariinikiina