Arvostelu

Visuaalisesti Hero on huippuluokkaa.

Quinin kuningas (Chen) valloittaa muita kuningaskuntia häikäilemättömällä raakuudella. Jopa hänen lähimmät apulaisensa pitävät häntä hulluna. Kolmen salamurhaajan epäonnistuttua hänen tappamisessaan hän määräsi koko palatsinsa täysin paljaaksi. Kukaan ei ole siellä ja kalusteita ei ole. Lisäksi kukaan, paitsi salamurhaajien tappaja voi lähestyä häntä sataa askelta lähemmäksi.

Nimetön (Li) saapuu tapaamaan Quinia ja kantaa mukanaan todisteita onnistuneista tapoista. Hän kohtaa kuninkaan ja häntä kiinnostaa miten Nimetön onnistui. Nimetön kertoo, mutta asia vaivaa kuningasta.

Tämän kauniin elokuvan tarina kerrotaan takaumissa ja tiukoissa dialogikohtauksissa kuninkaan ja Nimettömän välillä. Juoni kääntyilee ja vaihtelee, kunnes Nimettömän ja kuninkaan motiivit selviävät ja he kohtaavat. Visuaalisesti Hero on huippuluokkaa. Joukkokohtaukset ovat massiivisia, nuolet kirjaimellisesti pimentävät taivaan ja mukana on jopa hyvin hienovaraista huumoria yhden salamurhaajista napatessa ilmassa lentävän nuolen uudeksi siveltimeksi. Taistelukohtauksien ilme on hyvin tyylitelty akrobatian ja rauhalliseen kuvauksen lisänä.

Näyttelijöiden suoritukset ovat hyvät. Jet Li, joka tunnetaan Kiinan ulkopuolella toimintarooleista osaa näytellä ihan todellisesti ja muukin kaarti on erittäin lahjakasta, vaikkakin eurooppalaisille pitkälti tuntemattomia. Se ei kuitenkaan haittaa tiiviin tunnelman ja visuaalisen kauneuden lumotessa. Kokonaisuutena kaunis ja historiallisesti kiinnostava kuvaus kuninkaasta, jonka pahin vihollinen on ainoa joka ymmärtää hänen tarkoituksiaan.

nimimerkki: Jurpo

Pisteet: rating 80,000

Jurpo
Tähtääjä, 1409 arvostelua
Arvosteltu: 11.10.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

True Romance
True Romance arvosana 4,16
True Romance
Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
Aguirre - Jumalan viha
Aguirre - Jumalan viha arvosana 4,03
Aguirre - Jumalan viha
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,93
Milanon ihme

Elokuvan tiedot

Hero
Hero arvosana 3,89

Hero (2002)

Alkuperäinen nimi: 英雄

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2002
Pituus:
99 min
Tunnetaan myös nimillä:
Sankari (tv), Ying xiong, Yīngxióng
Ohjaajat:
Zhang Yimou
Käsikirjoittajat:
Bin Wang, Feng Li, Zhang Yimou
Pääosanäyttelijät:
Chen Daoming, Donnie Yen, Jet Li, Maggie Cheung, Tony Leung Chiu Wai, Zhang Ziyi
Maat:
Kiina, Hongkong
Kielet:
mandariinikiina