Arvostelu

Upean visuaalisen ilmeen omaava taiteellinen elokuva.

Kun ensimmäisen kerran sain Heron käsiini, luulin että kyseessä on aivan tavallinen Jet Li-mättö. Yllätyksekseni kyseessä oli kuitenkin jotain aivan muuta, upean visuaalisen ilmeen omaava taiteellinen elokuva.

Tarina sijoittuu muinaiseen Kiinaan, jonka hallitsijaa, keisari Qiniä uhkaa jatkuvasti salamurhaajat. Pahimmat näistä ovat Broken Sword (Tony Leung) Flying Snow (Maggie Cheung) ja Sky (Donnie Jen). Niin keisarin puheille astelee nimetön sankarimme (Jet Li), joka kertoo tappaneensa nuo kovimmat salamurhaajat. Katsojat näkevät nuo tarinat läpi niin nimettömän sankarin, kuin keisarin näkökulmasta.

Ensimmäisessä taistelussa todennäköisesti huomaat, että taistelut muistuttavat pitkälti Hiipivä Tiikeri ja Piilotettu Lohikäärmettä. Kieltämättä, mutta siihen loppuvatkin yhtäläisyydet näiden elokuvien välillä. Hero on ennen kaikkea karkkia silmille, upeita maisemia, näyttäviä taistelukohtauksia sekä kauniita värejä jokaisessa kohtauksessa. Noissa värien käytöissä on kuulema jotain symboliikkaa, jota itse en kuitenkaan kovin pitkälle ymmärtänyt. Näyttelijäkaarti on myös erinomainen. Jet Li'stä en erityisemmin pidä, mutta äijä suoriutuu roolistaan hyvin. Sen sijaan Broken Swordia erinomaisesti näyttelevä Tony Leung kuuluu ehdottomasti suosikkinäyttelijöideni joukkoon. Mainintansa ansaitsee myös Moonia näyttelevä Ziyi Zhang, joka on todellista karkkia silmille.

Kaikki ei kuitenkaan ole aivan täydellistä. Musiikki ei ole mitenkään hyvää, jonka takia elokuva ei täysiä pisteitä ansaitse. Kyllä se huono yksitoikkoinen musiikki ikävästi laskee tunnelmaa. Kyseessä on joka tapauksessa mahdottoman kaunis elokuva, jota voin suositella kaikille joilla on silmää muillekkin kuin ”aivot narikkaan-actionpätkille”.

nimimerkki: Scuzzball

Pisteet: rating 90,000

Scuzzball
Käyttäjä, 17 arvostelua
Arvosteltu: 29.06.2004
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Toy Story 3
Toy Story 3 arvosana 4,07
Toy Story 3
The Holy Mountain
The Holy Mountain arvosana 4,02
The Holy Mountain
Yön ritari
Yön ritari arvosana 4,25
Yön ritari
Leon
Leon arvosana 4,34
Leon

Elokuvan tiedot

Hero
Hero arvosana 3,89

Hero (2002)

Alkuperäinen nimi: 英雄

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2002
Pituus:
99 min
Tunnetaan myös nimillä:
Sankari (tv), Ying xiong, Yīngxióng
Ohjaajat:
Zhang Yimou
Käsikirjoittajat:
Bin Wang, Feng Li, Zhang Yimou
Pääosanäyttelijät:
Chen Daoming, Donnie Yen, Jet Li, Maggie Cheung, Tony Leung Chiu Wai, Zhang Ziyi
Maat:
Kiina, Hongkong
Kielet:
mandariinikiina