Arvostelu

Toimintaa riittää ja leffa melkein jopa perustuu taisteluihin.

Eletään aikaa jolloin Kiina jakautui 7 kuningaskuntaan. Yhtä kuningaskuntaa hallitsee ilkeä diktaattori Qin Shi Huang, joka pelkää salamurhaajia kuollakseen ja kaikkien pitää olla vähintään 100 askeleen päässä hänestä. Nimetön pääsankarimme palaa tappo puuhista selittäen hieman kerskailevan jutun siitä kuinka hän tappoi keisarin vihamiehet ja vihanaiset. Juttua sepostellessa alkaa Qin kuitenkin epäillä herra Nimettömän kertomusta ja esittää oman visionsa jutusta. Kaikki ei ole sitä miltä näyttää ja tuskin spoilaan hirveästi juonta jos kerron että Nimetön ja keisarin vihamiehet suunnittelevat keisarin salamurhaa ja ovat liittoutuneet keskenään, mutta tämäkään ei ole ihan sillä selvä.

Heroa verrataan usein oscareita kahmineeseen leffaan: Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärme, mutta vaikka välillä pientä apinointia on ilmassa keksii Hero monia uusia oivalluksia ja voittaakin esikuvansa kepeästi. Toimintaa riittää ja leffa melkein jopa perustuu taisteluihin, jotka on toteutettu erittäin hienosti, myös massiiviset armeija kohtaukset ovat todella upeita hieman tyyliin Lord of the rings. Visuaalisesti Hero on erittäin upea leffa, jossa hidastukset, lavasteet, puvustukset ja erikoismaininnan ansaitsevat musiikit tulevat juuri siellä missä pitääkin ja luovat hienoa entisajan Kiinalaista tunnelmaa.

Näyttelijät tekevät ihan hyvää työtä vaikka hahmot ovatkin leffan heikoin lenkki, jo Jet Liin esittämän Nimettömän nimestä voi päätellä ettei kyseessä ole mikään kovinkaan omaperäinen tai persoonallinen hahmo, eivätkä muutkaan leffan hahmot kuten Lentävä lumi tai Rikkinäinen miekka ole mitään häävejä, vaikka näyttelijät tekevät hyvää työtä. Kässäri on myös hyvin hallinnassa eikä se pitkästytä missään vaiheessa. Tarinat kerrotaan periaatteessa (ainakin) kahteen eri kertaan eri näkökulmista, sekä todellisesti että valheellisesti, mutta silti se ei puuduta sillä tarinoiden visuaalinen ilme vaihtelee joka kerta puhuttaessa ja varsinkin väreillä kikkaillaan hyvin, eikä tarinat aina ole totta joten sama juttu voikin olla todellisuudessa huomattavasti pienempi kuin kerrottaessa.

Hero on kokonaisuutena mainio leffa ja voittaa (ainakin omasta mielestäni) Hiipivä tiikeri, piilotettu lohikäärmeen, visuaalisen ilmeen ja runsaan toiminnan vuoksi.

nimimerkki: Criiticco

Pisteet: rating 80,000

Criiticco
Käyttäjä, 60 arvostelua
Arvosteltu: 25.04.2003
Katsottu: Teatterissa

Saman kategorian TOP-leffoja

Kenraali
Kenraali arvosana 4,10
Kenraali
Vihreä maili
Vihreä maili arvosana 4,38
Vihreä maili
Lupin III: Cagliostron linna
Lupin III: Cagliostron linna arvosana 3,83
Lupin III: Cagliostron linna
Gran Torino
Gran Torino arvosana 4,20
Gran Torino

Elokuvan tiedot

Hero
Hero arvosana 3,89

Hero (2002)

Alkuperäinen nimi: 英雄

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2002
Pituus:
99 min
Tunnetaan myös nimillä:
Sankari (tv), Ying xiong, Yīngxióng
Ohjaajat:
Zhang Yimou
Käsikirjoittajat:
Bin Wang, Feng Li, Zhang Yimou
Pääosanäyttelijät:
Chen Daoming, Donnie Yen, Jet Li, Maggie Cheung, Tony Leung Chiu Wai, Zhang Ziyi
Maat:
Kiina, Hongkong
Kielet:
mandariinikiina