Pistejakauma

0%

0%

0%

2%

2%

18%

26%

41%

4%

6%

Pisteytykset

rating 100,000

JustinHenryFan
Käyttäjä

rating 100,000

Sicario -käsikirjoittaja todistaa, että on nykyajan parhaita kirjoittajia. Ben Foster tekee vuoden parhaimpia roolitöitä- Elokuvan musiikki, ohjaus ja kuvaus tuovat katsojan kasvoille tämän maailman selän taaksen jääneen miljöön ja syvällisen tulkinnan rehellisistä ihmisistä, jotka eivät enää rehellisellä työllä pärjää. Tämä selkärankaa omaava länkkäri on hauska, surullinen että jännittävä. Nostan hattuani ja suosittelen.

Paranoid
Käyttäjä

rating 100,000

Oli kyl hyvä leffakokemus. Sopivasti kaikkea mutta ei yhtään mitään liikaa ja olihan se kuvauskin aivan nautittavan upeaa maisemapanoraamoineen.

Viisi tähteä, jopa.

Titan90
Käyttäjä

rating 100,000

Aivan älyttömän upea elokuva. Rauhallinen ja nöyrä kuvaus veljeksistä, joiden jo kuollutta äitiä on pankki kusettanut oikein olan takaa. Tontilla on öljyä, mutta pankki on onnistunut junailemaan tilanteen niin, että omistus siirtyy sille itselleen, mikäli kuolinpesällä ei ole varaa maksaa suuria velkamaksuja (tai mitä lie). Noh, mitäpäs siinä muutakaan kuin ryöstämään muutama paikallinen pankki samaiselta yhtiöltä, jotta rahat saadaan kasaan.

Hell or High Water ei lähde missään vaiheessa pröystäilemään toiminnalla, vaan se etenee rauhallisen määrätietoisesti kohti loppuaan. Päähenkilöiden (Chris Pine ja Be Foster) veljellinen suhde on luotu todella toimivaksi ja paikallinen seriffi (Jeff Bridges) yhdessä alkuperäisasukaskollegansa kanssa loistaa mauttomilla vitseillä ja toistensa jatkuvalla rasistisella piikittelyllä. Kaikessa mauttomuudessaan dialogi toimii junan vessaakin paremmin joka kohtauksessa ja niin sanotut kauniitkin pojat vetävät sydämensä kyllyydestä.

Teemaan sopiva musiikki ja taidokas kuvaus ovat kirsikkoina kakun päällä ja kokonaisuudessaan tämä lienee paras näkemäni elokuva sitten The Big Shortin. Oikeastaan kaikki tässä toimii ja sopi allekirjoittaneen huumorintajuun napakasti. Tarina on kaikessa yksinkertaisuudessaan niin hieno, eikä sitä keretä pilaamaan edes lopussa, että se menee siihen melko harvinaiseen viiden tähden kategoriaan omalla kohdallani.

Jarno Väistö
Ylläpitäjä

rating 100,000

Joku
Käyttäjä

rating 100,000

Kurt
Käyttäjä

rating 100,000

Elokuvan tiedot

Hell or High Water
Hell or High Water arvosana 3,70
Genret:
Rikos,
Valmistusvuosi:
2016
Pituus:
102 min
Ohjaajat:
David Mackenzie
Käsikirjoittajat:
Taylor Sheridan
Pääosanäyttelijät:
Ben Foster, Chris Pine, Gil Birmingham, Jeff Bridges
Maat:
USA
Kielet:
englanti