Arvostelu

Henkilöhahmoille annetaan tarpeeksi tilaa ja kiirettä ei tule missään tapauksessa.

Elokuva joka on ehdottomasti yksi parhaimmista 90-luvulla tehdyistä elokuvista. Tämän leffan takana on Michael Mann, muun muassa Miami Vicen ja Collateralin takaa. Heat on Mannin paras elokuva tähän asti ja tämmöisestä taideteoksesta sietää olla ylpeä. Elokuva vilisee tähtiä, Pacino, De Niro, Kilmer..

Neil McCauley (De Niro) on rikollissakin pääjehu. He tekevät ison arvokuljetus ryöstön ja saavat perään komisario Vincent Hannan (Pacino). Vincentin elämä on pelkkää rikollisten jahtaamista ja hänellä on kolmas avioliitto meneillään ja kyseinen tilanne ei sitä paranna yhtään. Elokuva on eritoten Pacinon leffa, hän näyttelee erittäin loistavasti kovassa paineessa elävää kyttää joka ei kaihda kovia otteita, myös De Niro on loistava, jengin todelliset aivot ja viileä hemmo joka ei hermoile. Elokuvan loistavimpia kohtauksia on Vincent Hannan ja Neil McCauleyn kohtaaminen kahvilassa. Tämä onkin heidän kissahiiri leikkinsä, josta tosin leikki on kaukana.

Leffassa on mielestäni yksi elokuvahistorian hienoin, näyttävin ja rankin ryöstökohtaus jossa todellakin on kovat piipussa. Elokuvan Los Angeles on kaunista katseltavaa jota kuvataan suurimaksi osaksi illan valoloistossa. Elokuvassa annetaan henkilöhahmoille tarpeeksi tilaa ja kiirettä ei tule missään tapauksessa. Elokuva on pitkä, mutta kyllästyfiilistä ei tule missään vaiheessa. Hieno Elokuva.

nimimerkki: Grass

Pisteet: rating 100,000

Grass
Käyttäjä, 14 arvostelua
Arvosteltu: 22.01.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Kadonneen aarteen metsästäjät
Kadonneen aarteen metsästäjät arvosana 4,20
Kadonneen aarteen metsästäjät
Sukellusvene U-96
Sukellusvene U-96 arvosana 4,35
Sukellusvene U-96
The Shining - Hohto
The Shining - Hohto arvosana 4,16
The Shining - Hohto
Seitsemän
Seitsemän arvosana 4,19
Seitsemän

Elokuvan tiedot

Heat - ajojahti
Heat - ajojahti arvosana 4,20

Heat - ajojahti (1995)

Alkuperäinen nimi: Heat

Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
1995
Pituus:
165 min
Ohjaajat:
Michael Mann
Käsikirjoittajat:
Michael Mann
Pääosanäyttelijät:
Al Pacino, Amy Brenneman, Ashley Judd, Diane Verona, Robert De Niro, Tom Sizemore, Val Kilmer
Maat:
USA
Kielet:
englanti, espanja