Arvostelu

Lapsenmieliset aikuiset viihtyvät leffan parissa ja vuodet pyörähtävät matkamittarissa hetkellisesti taaksepäin.

Ainakin leffan markkinoinnille ja DVD:lle sekä oheissälälle voi nostaa hattua jo ennen näkemistä. Enpä muista ihan heti toista pläjäystä, jonka läpilyömiseen olisi laitettu paukkuja näin kovasti. Tuplapläjäys sisältää leffan lisäksi toisen plätyn extroja, joiden kanssa ainakin homman kohderyhmä eli lapset jaksaa varmasti touhuta. Itsellä riitti mielenkiinto aiheen pyörittelyyn n. puolen tunnin ajan.

Harry Potter kuuluu siihen fantasiaosastoon, jossa koko leffan todellisuus on pienintä piirtoa myöten mielikuvitusta. Kaikki yksityiskohdat on mietitty tarkkaan kirjoja kirjoitettaessa. Kaikkien asioiden esikuvat on löydettävissä oikeasta elämästä, mutta kyseessä on erittäin mielikuvitusrikkaan henkilön aivoituksia.

Kasvattiperheessään täydellisesti alistettu Potter pääsee velhokouluun ja hänestä on tuleva suuri sankari. Sisäoppilaitoksessa on normaalit kanssakäymisprobleemat, joiden parissa Harry painiskelee. Kaiken kuorrutteen takana on kysymys erilaisuudesta, rohkeudesta, ystävällisyydestä ja toisten kunnioittamisesta. Lisäksi taikuus on kiehtonut lapsia aina. On helppoa ymmärtää nyt miksi maailmassa on tällä hetkellä paljon Potter-faneja, jotka samaistuvat päähenkilöön.

Mitä sitten leffalla on annettavaa aikuisille. Tosikoille tuskin mitään muuta kuin kasan digiefektejä. Lapsenmieliset aikuiset viihtyvät leffan parissa ja vuodet pyörähtävät matkamittarissa hetkellisesti taaksepäin. Kun hommaan asennoituu oikein, kiireettömästi, niin ihan kiva pläjäyhän tässä on kyseessä. Juttu on rakennettu taidokkaasti ja digiefektit toimivat. Lasten näyttelijätyössäkään ei ole mitään moitittavaa.

Ainoa juttu, joka hommassa ärsyttää on markkinointi vaikka sille hattua haluaa nostaakin. Leffabusinesta ja leffoja tulee ajateltua välillä hiukan naivisti. Kaiken takana hollytuotannoissa on kumminkin elinkeino ja mieletön rahan takominen. Harry Potterissa homma on jo "sivustaseuraajan" näkökulmasta todella läpinäkyvää. Tällä on päästy isien ja äitien kukkaroille sekä lasten sydämeen... onhan tarina toki hyvä, ei siitä pääse mihinkään.

Pisteet: rating 80,000

arska
Ylläpitäjä, 637 arvostelua
Arvosteltu: 02.06.2002
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Pieni suuri mies
Pieni suuri mies arvosana 3,99
Pieni suuri mies
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa arvosana 4,08
NIMH – Rouva Brisby ja hänen salainen maailmansa
Hyökkäys erämaassa
Hyökkäys erämaassa arvosana 3,68
Hyökkäys erämaassa
Kenraali
Kenraali arvosana 4,09
Kenraali

Elokuvan tiedot

Harry Potter ja viisasten kivi
Harry Potter ja viisasten kivi arvosana 3,47

Harry Potter ja viisasten kivi (2001)

Alkuperäinen nimi: Harry Potter and the Philosopher's Stone

Genret:
Fantasia,
Valmistusvuosi:
2001
Pituus:
147 min
Tunnetaan myös nimillä:
Harry Potter and the Sorcerer's Stone
Ohjaajat:
Chris Columbus
Käsikirjoittajat:
J. K. Rowling, Steve Kloves
Pääosanäyttelijät:
Alan Rickman, Chris Rankin, Daniel Radcliffe, Emma Watson, Fiona Shaw, Harry Melling, Ian Hart, James Phelps, John Cleese, John Hurt, Julie Walters, Maggie Smith, Matthew Lewis, Oliver Phelps, Richard Griffiths (I), Richard Harris (I), Robbie Coltrane, Rupert Grint, Tom Felton, Warwick Davis, Zoë Wanamaker
Maat:
USA, Iso-Britannia
Kielet:
englanti