Arvostelu

Alkuperäinen versio tarjoaa syvällisen juonen ja vielä tänäkin päivänä puhuttelevan sanoman.

Kaikki, jotka ovat nähneet vuonna 1998 valmistuneen Hollywood Godzilla-rainan ja pitivät siitä, eivät välttämättä pidä tästä. Siinä missä amerikkalaisten versio elokuvasta keskittyi kikkailemaan erikoistehosteilla ilman minkäänlaista järkevää juonta, tarjoaa tämä alkuperäinen syvällisen juonen ja vielä tänäkin päivänä puhuttelevan sanoman.

Elokuva alkaa kohtauksella, jossa 20 tonnin rahtialus katoaa jälkiä jättämättä Japanin rannikon tuntumassa. Kaikille selviää myöhemmin, että aluksen oli upottanut valtaisa hirviö Gojira, joka tunnetaan paremmin nimellä Godzilla.

Otus on syntynyt ihmisten tekemien salaisten vetypommikokeiden yhteydessä ja on raivosta aivan sekaisin. Godzilla tuhoaa sumeilematta Tokiota, ihmisten yrittäessä epätoivoisesti estää sitä.

Godzillasta näkee selvästi kritiikin ihmisten omahyväisyyttä ja heikkoutta kohtaan. Elokuva on selvä vastalause ajan ydinasekilpaa vastaan. Ihminen itse luo kaiken pahan tähän maailmaan ja kun siitä muodostuu ongelma, tuhoaa ihminen tämän. Elokuvan loppuratkaisu on kyllä kieltämättä koskettava.

Godzillan tehosteet ovat aikaansa edellä, eivätkä vielä tänä päivänäkään näytä yhtään sen huonommilta kuin 50-luvulla. Godzillassa parasta on kumminkin sen ainutlaatuinen tunnelma, josta ei voi puhua samana päivänäkään nykyisten tehostekikkailujen kanssa. Jos pidät itseäsi elokuvien ystävänä, etkä ole tätä vielä nähnyt, kehottaisin sinua hankkimaan tämän heti, sillä Godzilla kuuluu yleissivistykseen.

nimimerkki: Nutipää pohjolasta

Pisteet: rating 100,000

Nutipää pohjolasta
Käyttäjä, 11 arvostelua
Arvosteltu: 14.11.2006
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Possession
Possession arvosana 3,86
Possession
Blade Runner
Blade Runner arvosana 4,08
Blade Runner
Henkien kätkemä
Henkien kätkemä arvosana 4,31
Henkien kätkemä
Kuolema saapuu yöllä
Kuolema saapuu yöllä arvosana 4,31
Kuolema saapuu yöllä

Elokuvan tiedot

Godzilla
Godzilla arvosana 3,63

Godzilla (1954)

Alkuperäinen nimi: ゴジラ

Genret:
Seikkailu,
Valmistusvuosi:
1954
Pituus:
96 min
Tunnetaan myös nimillä:
Gojira
Ohjaajat:
Ishirō Honda
Käsikirjoittajat:
Ishirō Honda, Shigeru Kayama, Takeo Murata
Pääosanäyttelijät:
Akihiko Hirata, Akira Takarada, Haruo Nakajima, Katsumi Tezuka, Momoko Kôchi, Takashi Shimura
Maat:
Japani
Kielet:
japani