Arvostelu

Gladiator Cop on "elokuva", jota on hankala kuvailla sanoin.

Gladiator Cop, tuo Nick Rotundon ohjaama "elokuvataiteen merkkiteos". Siinä Aleksanteri Suuren miekka varastetaan museosta, jotta sitä voitaisiin käyttää underground-gladiaattoritaisteluissa. Miekassa on yliluonnollisia voimia, mikä tekee miekan käyttäjästä voittamattoman. Lorenzo Lomasin näyttelemä poliisi Andrew alkaa tutkimaan varkautta ominpäin. Tietenkin leffassa on ylikiero museointententti, joka tahkoaa rahaa vedonlyönnissä ja paha kiinalainen nimeltään Parmenion (James Hong), joka haluaa miekan itselleen. "Juonen" typeryyttä vielä lisää se, että Andrew on uudestisyntynyt Aleksanteri Suuri.

Ensinnäkin tämän tekeleen tekijät eivät tiedä leffanteosta mitään! Ohjaus on sontaa, leikkaus vielä sontaisempaa ja näyttelemisestä ette halua tietää. Käsikirjoituksesta en sano mitään, koska sitä ei tainnut edes olla. Leffan leikkaus on jotain aivan uskomatonta. Paljon irrallisia kohtauksia läntätty minne sattuu. Välillä tuntui siltä, että kohtausten järjestys olisi päätetty arvalla. Esimerkiksi eräässä kohtauksessa päähenkilön ja hänen tyttöystävänsä välinen seksikohtaus tulee aivan puskista, tapahtuma vaan ilmestyy ruudulle ilman mitään johdantoa. Kohtaus kestää noin 15 sekuntia, kunnes katoaa. Leffa oli täynnä tällä tavalla tehtyjä kohtauksia.

Vaikka suurin osa leffasta oli täyttä roskaa, niin gladiaattoritaistelut ovat leffan parhautta surkeutensa ansiosta. Yli-isot ja naurettavat aseet, homoeroottisimmat vaatteet koskaan, naurettava huutaminen ja hirveä uhoaminen laittoivat nauruhermot koetukselle. Nauruhermoja erityisesti kutkutti gladiaattori nimeltään Persialainen Mongooli, joka huitoi isoimmailla sapelilla mitä olen koskaan nähnyt.

Gladiator Cop on "elokuva", jota on hankala kuvailla sanoin. Sen uskomatonta sontaisuutta ei vaan voi kuvailla kunnolla. Se on kuitenki omalla tavallaan hauskimpia leffoja koskaan. Gladiator Cop on leffa, jolle pitää antaa täydet viisi pistettä tai ei mitään.

Pisteet: rating 100,000

Pedroo
Käyttäjä, 2 arvostelua
Arvosteltu: 02.11.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Die Hard - Koston enkeli
Die Hard - Koston enkeli arvosana 3,89
Die Hard - Koston enkeli
True Romance
True Romance arvosana 4,16
True Romance
Oldboy
Oldboy arvosana 4,32
Oldboy
The Legend of Drunken Master
The Legend of Drunken Master arvosana 3,79
The Legend of Drunken Master

Elokuvan tiedot

Gladiator Cop
Gladiator Cop arvosana 2,96
Genret:
Toiminta
Valmistusvuosi:
1995
Pituus:
92 min
Ohjaajat:
Nick Rotundo
Käsikirjoittajat:
Nick Rotundo, Nicolas Stiliadis, Paco Alvarez
Pääosanäyttelijät:
Frank Anderson, Lorenzo Lamas, Nicholas Pasco
Maat:
USA, Kanada
Kielet:
englanti