Arvostelu

Hieman enemmän kauhupainotteista latausta.

"Viggy, Viggy, Viggy, you have been a bad monkey!"

5 Vuotta on kulunut kun Ghostbusters pelasti New Yorkin ja sen jälkeen haamuilut ovat loppuneet. Peter Venkman (Murray) pyörittää tv-shota, Raymond (Aykroyd) ja Winston (Hudson) kiertelevät lasten synttäreillä. Egon (Ramis) tutkii ihmisten mielenliikkeitä mukavissa testeissä. Venkmanin kanssa poikki pistänyt Dana (Weawer) on töissä kaupungin taidemuseossa, jossa alkaa tapahtua erikoisia asioita, kun taannoinen karpaattien kansanmurhaaja Vigo (Von Homburg) on tekemässä paluun ihmisten keskuuteen. Täytyy pistää jälleen vanha jengi kasaan.

Kyllä Ivan Reitmanin Ghostbustersit ovat niitä elokuvia, joiden pariin jaksaa liittyä uudestaan aina tietyn ajan välein. Kovan hittisuosion 1980-luvulla saaneen Ghostbustersin jatko-osa ei hirveästi häviä edeltäjälleen, vaan homma pelittää melkein yhtä hyvin. Jatko-osa on kuitenkin hakenut ylleen hieman enemmän kauhupainotteista latausta, kuin enemmän komediallinen ensimmäinen osa. Eikä se huumori ole laskenut vieläkään yhtään, vaan äijien one-linerit ja yhteiset kemiat toimivat vieläkin loistavasti, paremmin kuin monissa nyky-ajan komediossa.

Eivätkä ne efektit ole menettäneet tehojaan lainkaan, vaan Nykin viemärissä virtaava limajoki, kävelevä Vapauden patsas, pimeydeksi muuttuva taivas ja hyytelön ympäröimä museo näyttävät vieläkin hienoilta. Harold Ramis ja Dan Aykroyd vastaavat jälleen käsikirjoituksesta, johon on haettu suuren annoksen huumoria ohella myös hieman synkkyyttä. Edellisen osan Gozeristä ollaan siirrytty hulluun kansanmurhaajaan ja tarinan finaali museossa menee jo enemmän kauhuelokuvan puolelle. Tosin kyllä ne legendaariset metrotunneli-, Titanic saapui satamaan- ja Vapauden Patsas -kohtaukset saavat aina hymyn suupieliin.

Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis ja Ernie Hudson muodostavat yhden hienoimmista tiimeistä mitä on nähty ja jokainen näyttelijä osaa asiansa paremmin kuin hyvin. Sigourney Weaver on aina nainen paikallaan roolissa kuin roolissa. 2004 Vuonna menehtynyt Wilhelm von Homburg ei naamaansa paljoa enempää elokuvassa näytä, mutta toimii hyvänä nemesiksenä haamujengille. Rick Moranis ja Peter MacNicol sekoilevat myös osuvasti rooleissaan.

Kokonaisuutena Ghostbusters II on yksi nostalgisimmistä jatko-osista ja kauhukomedioiden ehdotonta eliittiä. Saa nähdä palaako tämä jengi takaisin vielä jonain päivänä, kyllä sitä jotain outoa jossain tapahtuu, niin tietää ainakin kenelle soittaa.

Pisteet: rating 80,000

andy
Tähtääjä, 491 arvostelua
Arvosteltu: 13.08.2008
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Barton Fink
Barton Fink arvosana 3,96
Barton Fink
Ritari siniparta
Ritari siniparta arvosana 4,03
Ritari siniparta
Prinsessa Mononoke
Prinsessa Mononoke arvosana 4,21
Prinsessa Mononoke
Paluu tulevaisuuteen
Paluu tulevaisuuteen arvosana 4,25
Paluu tulevaisuuteen

Elokuvan tiedot

Ghostbusters II
Ghostbusters II arvosana 3,35
Genret:
Komedia,
Valmistusvuosi:
1989
Pituus:
104 min
Tunnetaan myös nimillä:
Ghostbusters II - haamujengi II, Haamujengi 2, Haamujengi II
Ohjaajat:
Ivan Reitman
Käsikirjoittajat:
Dan Aykroyd, Harold Ramis
Pääosanäyttelijät:
Annie Potts, Bill Murray, Dan Aykroyd, David Margulies, Ernie Hudson, Harold Ramis, Harris Yulin, Kurt Fuller, Max von Sydow, Peter MacNicol, Rick Moranis, Sigourney Weaver, Wilhelm von Homburg
Maat:
USA
Kielet:
englanti