Arvostelu

Erittäin hauska farssi, joka pureutuu varmasti parhaiten Takeshin elokuvista pitäviin.

Kun kuulee nimen Takeshi Kitano, tulee varmasti ensimmäisenä mieleen väkivaltaiset gangsterielokuvat huumorilla ripoteltuina, joissa Yakuzan läsnäolo on hyvinkin yleistä. Mutta, rakkaat lapsukaiset! Sen sijaan Takeshin ohjaama, leikkaama ja käsikirjoittama Getting Any? on sen verran erikoisempi tapaus, että parempi kertoa hieman perusteellisemmin mistä tässä oikein on kyse.

Asao (Dannkann) näkee unta, kuinka mieshenkilö noukkii pikatien reunalta kauniin nuoren neidon upouuteen urheiluautoonsa ja saa loputa hunajaa auton takapenkillä. Asaon on unesta herättyään yksinkertaisesti pakko saada seksiä autossa, joten mies menee oitis autokauppaan sellaista hakemaan. Harmiksensa autot eivät tee tehtäväänsä. Niinpä mies päättää hommata jostakin rahaa saadakseen vielä hienomman menopelin.

Elokuva on täynnä hyvin hauskoja kommelluksia ja saikin minut nauramaan useampaankin otteeseen ääneen vedet silmissä. Tämä on ensimmäinen näkemäni elokuva, jossa mm. halkaistaan samuraimiekalla kärpänen, bakteeri sekä atomi ja yritetään neljä tai viisikin kertaa ryöstää sama pankki samana päivänä, joka kerralla siinä epäonnistuen. Elokuvassa parodioidaan myös onnistuneesti Ivan Reitmanin Ghostbustersia sekä Cronenbergin Kärpästä ja tätä elokuvaa kannattaakin pääasiallisesti miettiä yhtenä puolitoistatuntisena Bean/Buster Keaton-kohelluksena eikä odottaa minkään sortin juonenkäänteitä (loppua lukuunottamatta, tietysti).

Takeshi-tyyliin kuvaus on jälleen pelkistettyä ilman sen kummempia kamerakikkailuja, otokset ovat pitkiä ja musiikki on hauskan pirteää pilipalimeininkiä, mahdutettuna mm.uudenlaisella Michael Jacksonin Bad-versiolla.

Getting Any? on hyvin erilainen Takeshi Kitano-elokuva ja kaikinpuolin erittäin hauska farssi, joka pureutuu varmasti parhaiten Takeshin elokuvista pitäviin ja miehen huumoriin samaistuneisiin. Tosin elokuvan viimeinen puolituntinen on sen verran utopistista ihmesekoilua, että ei varmasti uppoa jokaiselle ja saattaa jopa jättää pahan jälkimaun suuhun, kuin jos elokuva olisi jatkanut samalla linjalla kuin millä ensimmäinen tunti kului. Hitchcock-tavalle uskollisena ohjaaja näyttäytyy itsekin ruudussa suuruudenhulluna tiedemiehenä. Musiikista vastaa Hidehiko Koike.

nimimerkki: Population1

Pisteet: rating 80,000

IdigN1
Tähtääjä, 36 arvostelua
Arvosteltu: 22.12.2004
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Komisario Palmun erehdys
Komisario Palmun erehdys arvosana 4,22
Komisario Palmun erehdys
Neljä naurettavaa naapuria
Neljä naurettavaa naapuria arvosana 3,91
Neljä naurettavaa naapuria
Repe Sorsan haamujengi
Repe Sorsan haamujengi arvosana 3,90
Repe Sorsan haamujengi
The Truman Show
The Truman Show arvosana 3,92
The Truman Show

Elokuvan tiedot

Getting Any?
Getting Any? arvosana 2,89

Getting Any? (1994)

Alkuperäinen nimi: みんな やってるか!

Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1994
Pituus:
109 min
Tunnetaan myös nimillä:
Minnâ-yatteruka!
Ohjaajat:
Takeshi Kitano
Pääosanäyttelijät:
Dannkann, Shouji Kobayashi, Tetsuya Yuuki
Maat:
Japani
Kielet:
japani