Pistejakauma

1%

0%

0%

2%

6%

17%

32%

30%

9%

4%

Pisteytykset

rating 60,000

Tupolev79
Käyttäjä

rating 60,000

Positiivinen yllätys. Hyvä sotaleffa panssarivaunujoukoista, jonka ainoa miinus on lopun panssarivaunun valloittajaiset. Saatanpa katsoa joskus uudestaan..

Dreamer
Käyttäjä

rating 60,000

Sinällään ihan hieno sodan kuvaus, mutta elokuvan loppu kusee. Överi, venytetty tulitaistelu ylivertaista vihua vastaan. Se kun olisi tehty fiksummin niin ois jäänyt parempi mieli ja parempi arvosanakin. 6/10

IsoVauva
Käyttäjä

rating 60,000

Fury on varsin kaksipiippuinen leffa. Se kuvaa hienosti sodan järjettömyyden ja raakuuden, eikä yhtään aristele näyttää sitä. Sodassa miehen kuin miehen psyyke pettää ja moraalille pitää heittää hyvästit. Tämä muutos kuvataan hyvin porukan keltanokka Normanin kautta. Inhimillisyys hulluuden keskellä ei myöskään täysin ole kateissa, kuten lopun pieni kohtaus todistaa.
Näyttelijäsuoritukset ovat kautta linjan vahvoja, joista vahvimpana Logan Lerman sodan kauheuksista tietämättömänä Normanina. Myös Shia Labeouf oli yllättävää kyllä varsin mainio ja miehestä huomasi, että rooliin oli valmistauduttu ehkä turhankin intensiivisesti. Silmistä paistoi jonkin sortin aito hulluus.. :D Brad Pitt on myös totutun loistava!

Elokuvan on kuitenkin rytmitetty varsin huonosti ja suvantokohtien dialogi ei varsinaisesti aiheuta mitään väristyksiä. Ilman mielenkiintoista dialogia niistä tulee väkisinkin tylsiä.
Myös lopun taistelu on vedetty täysin överiksi ja muistuttaa jo lähes Commandon tyylistä meininkiä. Alun hienojen tankkitaistelujen realismista ei ole enää tietoakaan. Tämä on harmittavaa, sillä lopputaistelu sotii (höhöh) leffan alun teemaa vastaan melko rajusti ja katsojalle jää lopussa ristiriitaiset fiilikset siitä, mitä elokuva yritti loppujen lopuksi viestittää..

Ihan kelpo sotaleffa, jossa olisi ollut potentiaalia parempaan. Tuskin katson enää toiste, mutta kertaviihteestä kelpasi mainiosti.

OZMOxD
Käyttäjä

rating 60,000

Alku- ja keskivaihe antoivat jo odottaa todella vaikuttavaa kokonaisuutta, mutta kuten kovin tyypillistä amerikkalaisille sotaelokuville, ei kannata koskaan odottaa liikoja.

Karusta sodan järjettömyyden osoittamisesta sekä hiljalleen ja uskottavalla tyylillä rakentuvasta tarinasta päädyttiin täydelliseen aviot-narikkaan-action-filmi lopputaisteluun, joka on juurikin niin silmiä pyöritettävän korni, epäuskottava ja yliampuva kuin vain saattaa olettaa.

Kuten moni täällä onkin todennut: Elokuvasta jää lopulta käteen kaksijakoinen fiilis. On oikeastaan sääli, että lupaavan oloinen sotaelokuva pilattiin näin totaalisesti, eikä se ole edes sarjassaan ainoa. Kolme tähteä elokuvalle kehtaa antaa hienoista tehosteista ja ennen loppua vallinneesta suht uskottavan oloisesta menosta.

Visailija
Käyttäjä

rating 60,000

Fury onnistuu vyöryttämään ruudulle (ainakin itselleni) ennenäkemättömän upeaa tankkisotimista. Erityisesti kamppailu saksalaisten tiikeriä vastaan pisti meikäläiselläkin adrenaliinin virtaamaan ja kyseinen mittelö on upeasti toteutettu. Myös muut alkupuolen taistelut antoivat melko todenperäisen kuvan tankkien pelotearvosta ja ylivoimaisuudesta pelkkää jalkaväkeä vastaan.

Hienosti edenneen elokuvan loppukahakka antoi sitten enemmän ihmettelemisen aihetta. Kaikki realismi nakataan romukoppaan, kun pelottavat SS-joukot muuttuvat täysin idioottimaisesti säntäileväksi tykinruoaksi, ja tämä yksi jenkkien tankki kaataa porukkaa kuin heinää. Todella epäonnistunut ratkaisu ja tämä taistelu kestää vielä aivan liian kauan.

Jos ei oteta huomioon, että tarinan keskiössä on lähinnä yhden tankin miehistö, niin mitään uutta sotaleffojen rintamalla tämä ei tarjoa. Meininki on hyvin tuttua, esimerkiksi kun ryhmän uusi tulokas joutuu kokeneempien karjujen pompottelun kohteeksi, kunnes lopulta hyväksytään osaksi tiimiä. Minkäänlaisia yllätyksiä ei matkan varrella nähdä.

Tyly kuvasto, yleinen synkkyys ja tiikeritaisteluun asti tankkisotiminen ovat Furyn suurimmat vahvuudet, mutta yllätyksettömyys ja aivan liian Hollywood-tyylinen lopputaistelu rokottavat kuitenkin pisteitä siihen malliin että ei tätä yhtä kertaa enempää jaksa katsoa.

Also Starring
Käyttäjä

rating 60,000

D-McH
Käyttäjä

rating 60,000

Dickey
Käyttäjä

rating 60,000

eskoaarne
Käyttäjä

rating 60,000

Hissukka
Käyttäjä

rating 60,000

KaiZeri
Käyttäjä

rating 60,000

Kivilärvi
Käyttäjä

rating 60,000

M16
Käyttäjä

rating 60,000

metalhead90
Käyttäjä

rating 60,000

Mustaoinas
Käyttäjä

rating 60,000

Parasite
Käyttäjä

rating 60,000

Stranger
Käyttäjä

rating 60,000

SubutexWiller
Käyttäjä

rating 60,000

TeeP
Käyttäjä

rating 60,000

-Testament-
Käyttäjä

rating 60,000

tirehtööri
Käyttäjä

rating 60,000

Tx4
Käyttäjä

rating 60,000

Elokuvan tiedot

Fury
Fury arvosana 3,59
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2014
Pituus:
135 min
Ohjaajat:
David Ayer
Käsikirjoittajat:
David Ayer
Pääosanäyttelijät:
Brad Pitt, Jason Isaacs, Jon Bernthal, Logan Lerman, Michael Peña, Scott Eastwood, Shia LaBeouf
Maat:
Iso-Britannia
Kielet:
englanti