Pistejakauma

1%

0%

0%

2%

6%

17%

32%

30%

9%

4%

Pisteytykset

rating 50,000

J.Lipponen
Käyttäjä

rating 50,000

Pääosin asiallisena pysyvä sotatykitys,mutta puolenvälin jälkeen alkaa ilmetä lisääntyvissä määrin outouksia ja epäuskottavuuksia. Esimerkkinä: Kuinka ihmeessä tienristeyksessä,jota tankkiporukan tulee puolustaa viimeiseen asti ja,jonka tärkeyden pahanilkiset vihollisetkin hyvin tietävät on natsien jäljiltä vain yksi miina?
Tätä rataa sitten mennäänkin ruudinkäryiseen,mutta yllätyksettömään loppuun asti.

puremagic
Käyttäjä

rating 50,000

Leffasta huokuu hyvä tunnelma ja varsinkin musiikkimaailma on nappiosuma. Erityisen plussan saa realistinen sodankuvaus (sodassa raakuuksia tehdään kaikkien osapuolten toimesta). Tämä olisi hyvin voinut olla Pelastakaa Sotamies Ryanin manttelinperijä, mutta leffa kaatuu aivan kalkkiviivoilla.

Viimeinen taistelukohtaus on kertakaikkiaan niin absurdi. Jostain syystä ohjaaja on päättänyt heittää realismin roskikseen. Sen sijaan on tehty typerä, kliseinen sankarillinen uhrautuminen. Viimeinen naula arkkuun, on täysin ääliömäinen tulitaistelu, jonka ylivoimaisuus jättää helposti Rambon ja Chuck Norrisin kakkoseksi.

stranger in this town
Käyttäjä

rating 50,000

Osin hirveän hyvin tehty sotelokuva tankin miehistöstä sodan mielettömässä melskeessä.
Hienosti tehtyjä taistelukohtauksia, joissa Saksalaiset on tehty hiukan liian surkeiksi sotilaiksi ja Jenkit ovat suuria sankareita. Välissä kehitetään hiukkasen päämäärätöntä tarinaa miehistön rankoilla menneisyyden kokemuksilla ja heidän yhteisöllisyydellään nuoren noviisin saapuessa tiimiin mukaan. Elokuvassa on muutama tosi hieno kohtaus, mutta osin liiallinen raakuuden ja sodan rankkuuden päälleliimattavuus sekä erityisesti lopun epäuskottava ylipitkä korkkariräiskintämeininki syö parhaimman lihan teoksen luista irti jättäen lähes pelkän torson lopulta jäljelle.

Näyttelijätyö on onnistunutta, taistelukohtaukset ovat näyttäviä etenkin taistelu Tigeria vastaan, valitettavasti teoksessa Saksalaiset on tehty liian heppoisiksi vastuksiksi. Elokuvassa on myös liian siististi kuvattu loppusodan raakuudet siviilejä ja vihollisia kohtaan, vaikka toisaalta kyllä taisteluissa ja ajatuksissa tuodaan läpi raakuutta. Elokuva on ikäänkuin lapsellisempi versio Savin private Ryanista. Hirveän vaikea elokuva arvostella, koska siinä on samalla paljon hyvää vaikkakin selviä kokonaisuutta tuhoavia heikkouksia.

Kaamos
Käyttäjä

rating 50,000

Ryksel
Käyttäjä

rating 50,000

Signup80
Käyttäjä

rating 50,000

Stargazer
Käyttäjä

rating 50,000

vasara88
Käyttäjä

rating 50,000

Elokuvan tiedot

Fury
Fury arvosana 3,59
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2014
Pituus:
135 min
Ohjaajat:
David Ayer
Käsikirjoittajat:
David Ayer
Pääosanäyttelijät:
Brad Pitt, Jason Isaacs, Jon Bernthal, Logan Lerman, Michael Peña, Scott Eastwood, Shia LaBeouf
Maat:
Iso-Britannia
Kielet:
englanti