Arvostelu

Frankenstein Jr. saa perinnön.

Uusi Frankensteinin paroni Wolf (Basil Rathbone) perheineen saapuu Amerikoista ottamaan sukuomaisuuden haltuunsa ja vastaanotto ei ole kovinkaan ystävällinen. Synkeän linnan lisäksi perintöön kuuluu asiakirjoja ja lisäksi kyseisessä paikassa lymyilee niskavammainen kylähullu Ygor (Béla Lugosi) ja melkoisen elinkelpoinen luomus (Boris Karloff). Ei tarvitse olla kinohistorian expertti arvatakseen mitä tapahtuu kun Nuori Frankenstein alkaa töihin ja luomus pillastuu.

Rowland V. Lee ohjailee kolmatta Universal-lafkan elokuvaa kallovammaisesta bioanomaliasta ja äänielokuva oli jo vakiintunut välineeksi, joten kuvakerronta on elävää ja äänimaailmakin omaa tehokeinoja. Lapsenomainen luomus on muuttunut pahan välikappaleeksi ja tarkastaja Krogh (Lionel Atwill) on käsivammainen esivallan edustaja.

Basil Rathbonen nenä sopii viivaimeksi ja ukko toimittaa nautinnollisesti innostuvan tieteilijän. Boris Karloffin tulkitsema luomus on käynyt läpi isoa murjontaa ja Béla Lugosi näyttää vakuuttavan työetiikkaansa Igorina joka on ruma, häijy ja kärsivällinen. Ukkoroolit ovat siis laadukkaita ja suureksi harmiksi leffan naisroolit ovat huomattavasti heppoisammin kirjoitettuja vaikka näyttelijöitä itseään ei voi moittia.

Frankensteinin jälkikasvu omaa isäukkonsa pätevyyden hullun tiedemiehen ammatissa ja tämän kätyri on valitettavasti kaunainen retku. Leffa kärsii ajoittaisesta laahaavuudesta ja luomus on menettänyt moni-ilmeisyytensä kosmeettisten ennakkoluulojen peilinä ollen pelkkä ärisevä pelätti, joten klassikkomeriittejä ei ole saatavissa.

Pisteet: rating 70,000

Jurpo
Tähtääjä, 1418 arvostelua
Arvosteltu: 25.07.2019
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Tähtien sota
Tähtien sota arvosana 4,16
Tähtien sota
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota arvosana 4,30
Once Upon a Time in America - suuri gangsterisota
Fight Club
Fight Club arvosana 4,21
Fight Club
The Holy Mountain
The Holy Mountain arvosana 4,01
The Holy Mountain

Elokuvan tiedot

Frankensteinin poika
Frankensteinin poika arvosana 3,35

Frankensteinin poika (1939)

Alkuperäinen nimi: Son of Frankenstein

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
1939
Pituus:
95 min
Ohjaajat:
Rowland V. Lee
Käsikirjoittajat:
Wyllis Cooper
Pääosanäyttelijät:
Basil Rathbone, Béla Lugosi, Boris Karloff
Maat:
USA
Kielet:
englanti