Pistejakauma

4%

7%

4%

7%

0%

11%

32%

29%

7%

0%

Pisteytykset

rating 70,000

Anzalone
Käyttäjä

rating 70,000

Ethan Hawke tekee yhden uransa parhaista rooleista tässä ehkä liiankin vähälle huomiolle jääneessä psykologisessa draamassa. Leffa on aika synkkä tyyliltään, mutta niin ovat sen käsittelemät aiheetkin.

Titan90
Käyttäjä

rating 70,000

Pappismieheksi itsensä sotauran jälkeen lukenut mies (Ethan Hawke) kokee kovia, kun päätyy keskustelemaan maailman tilanteesta vihreää aatetta kannattavan ja potentiaalisesti extreministisiä aatteita ajavan nuorehkon miehen kanssa. Poliittisena vankinakin aikaa viettänyt mies onnistuu puheillaan ravistelemaan sen verran oman elämänsä reunalla kulkevaa pappia, että tämä kokee heräämisen maailman tulevaisuutta silmällä pitäen ja ryhtyy ajamaan miehen asiaa, tämän tehtyä ahdistuksissaan itsemurhan. Kun terveys on muutenkin kovilla, alkoholi maistuu ja perhe-elämä tuhoutunut aikaa sitten, eivät kovimmatkaan keinot ole poissuljettuja. Hän päättääkin järjestää kunnon saarnan kirkkonsa juhlamessussa, koska paikalla on runsaasti silmäätekeviä bisnesmiehiä. "Perintönä" saatu pommiliivi löytää paikkansa, mutta päästäänkö sitä lopulta käyttämään?

First Reformed on varsin kiehtova ja aiheiltaan ajankohtainen tuotos, jossa yhdistellään hieman yllättäviä ajatuksia toisiinsa. En ainakaan muista kohdanneeni vielä elokuvaa, jossa uskonnollinen ja äärivihreä aate kulkevat käsi kädessä taistoon talouden rattaita vastaan. Elokuva on varsinkin alkupuoleltaan varsin hyvin tehty ja rauhallinen, mutta asiantunteva tuotos on jopa yllättävän hyvä. Kakku kuitenkin lässähtää loppua kohden, kun mukaan ängetään jälleen vakipakolla pientä orastavaa romanssia ja pimeään tunneliin aletaan raottaa valokeilaa.

Ilman positiiviseen kallistuvaa loppua First Reformed olisi voinut olla paljon paremmpi, mustaanpuhuva elokuva, joka olisi voinut ottaa roolia yhtenä luontoa puolustelevista, mutta sinänsä luonnon täysin sivuosaan jättävänä kulttielokuvana. Nyt se mahdollisuus kuitenkin jätetään käyttämättä ja lopputulos muodostetaan enemmän laajalle yleisölle sopivaksi, siirappiseksi pelastustarinaksi. Siitäkään huolimatta kyseessä ei ole mikään huono elokuva, mutta parempaakin olisi voitu saavuttaa.

.

Addeh
Käyttäjä

rating 70,000

johnny depp
Käyttäjä

rating 70,000

junu
Käyttäjä

rating 70,000

Kaamos
Käyttäjä

rating 70,000

keijomies
Käyttäjä

rating 70,000

Luffy
Käyttäjä

rating 70,000

QT
Käyttäjä

rating 70,000

Elokuvan tiedot

First Reformed
First Reformed arvosana 3,20
Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2017
Pituus:
108 min
Ohjaajat:
Paul Schrader
Käsikirjoittajat:
Paul Schrader
Pääosanäyttelijät:
Amanda Seyfried, Cedric the Entertainer, Ethan Hawke
Maat:
USA
Kielet:
englanti