Pistejakauma

0%

0%

0%

0%

0%

10%

20%

70%

0%

0%

Pisteytykset

rating 80,000

Mowgli
Tykittäjä

rating 80,000

Pakollista katsottavaa Kubrickin elokuvista pitäville. Filmworker on paitsi kiinnostava kurkistus monen Kubrickin leffan kulisseihin, mutta myös tärkeä tarina vaietusta sankarista. Leon Vitali toimi vuosikymmeniä Kubrickin lähimpänä luottomiehenä, joka oli vastuussa lähes kaikesta mahdollisesta, mitä ohjaajalle juolahti mieleen. Vitali jätti lupaavan näyttelijäuransa työskennelläkseen Kubrickin assistenttina ympäri vuorokauden seitsemänä päivänä viikossa. Ohjaajaneron maineen tietäville ei tule yllätyksenä, että tämä ainutlaatuinen suhde ei ole ollut todellakaan helpoimmasta päästä.

Dokumentti kertoo Vitalin valtavasta intohimosta elokuvien tekemiseen ja Kubrickiin. Nöyrästi itseään vain "filmworkeriksi" kutsuva Vitali oli kuitenkin myös vastuussa valtavan monista ja tärkeistä asioista aina näyttelijöiden valitsemisesta ja valmentamisesta filmikopioiden tarkistamiseen. Vielä Kubrickin kuoltua Vitali viimeisteli Eyes Wide Shutin, ja on myös tähän päivään asti kunnostanut Kubrickin elokuvien kopioita jälkipolville ohjaajan toivomalla tavalla.

Dokkarilla on myös surumieliset vivahteensa. Vitali omisti elämänsä sataprosenttisesti Kubrickin työlle, minkä takia hänen omalle elämälleen ei jäänyt paljonkaan aikaa. Mies ei myöskään lopulta saavuttanut täysin ansaitsemaansa kiitosta, vaikka toimi Kubrickin oikeana kätenä ja avaineksperttinä kaikessa, mitä ohjaaja teki. Vitalin tarina on kuitenkin osoitus valtavasta uskollisuudesta ja rakkaudesta, sekä siitä, että ylistetyinkään ohjaajanero ei ole saavuttanut mitään omin päin.

Demonic
Käyttäjä

rating 80,000

Heavyjuuseri
Käyttäjä

rating 80,000

Kaamos
Käyttäjä

rating 80,000

keijomies
Käyttäjä

rating 80,000

Luca Brasi
Käyttäjä

rating 80,000

Migus
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

Filmworker
Filmworker arvosana 3,80
Genret:
Dokumentti
Valmistusvuosi:
2017
Pituus:
94 min
Tunnetaan myös nimillä:
Elämäni Kubrickin palveluksessa (tv)
Ohjaajat:
Tony Zierra
Pääosanäyttelijät:
Danny Lloyd, Leon Vitali, Matthew Modine, R. Lee Ermey, Ryan O'Neal, Stellan Skarsgård
Maat:
USA
Kielet:
englanti