Arvostelu

Hauskuuttaminen on pääasia, leffa rullaa rennosti eteenpäin ja vakavat kohtaukset on ujutettu hyvin mukaan.

Fanboys on varmaan tämän vuoden kovimpia yllättäjiä, sillä siltä ei rehellisesti sanottuna odottanut yhtään mitään. Star Wars -fanien nörttiydelle mukavan lämpöisesti naureskeleva filmi on komediaa vanhalla kunnon tyylillä, siis pääasiassa ysärikama muistuu mieleen. Ei tämä mikään mestariteos ole, mutta mainiota, että tällaista tehdään. Hauskuuttaminen on pääasia, leffa rullaa rennosti eteenpäin ja vakavat kohtaukset on ujutettu hyvin mukaan.

Tyypillisen teinikomedian kaavaa hyväksi käyttäen Fanboys irvailee lempeästi faniuden ilmiöille. Samalla filmi osoittaa, kuinka ison osan Star Wars käsittää populaarikulttuuristamme. Myös Lucasin panostus elokuvaviihteen maailmaan näytetään kunnioitettavasti, mikä on loppupeleissä todella ansaittua, vaikka jätkän touhut välillä ihmetyttävätkin näinä päivinä. Älytöntä kohellustakin on mukana, mutta myös hienoja oivalluksia ja mukavaa road movie -fiilistä, mikä tekee leffasta hyvän viihdepaketin.

Vuonna 1998 neljä kaverusta lähtee matkalle varastamaan George Lucasin tilalta Star Wars Episode I:n kopiota nähdäkseen filmin etukäteen. Siinä juoni ytimekkäästi ja yksinkertaisesti. Matkalla tietenkin sattuu ja tapahtuu, mutta ei sellaista hirveän ärsyttävää kohkaamista, vaan homma pysyy jotenkin realistisempana kuin muissa ns. idioottikomedioissa ja hellyyttävän aidontuntuisena. Pääosanelikko vetää roolinsa ihan hyvin läpi, vaikka eivät mitään erikoisia näyttelijöitä olekaan. Pakollista tyttöä nörttiporukan kaunistajana esittää älyttömän söpö Kristen Bell, jonka roolihahmo on aika tylsähkö, mutta ilokseen häntä katselee. Sivuosista löytyy paljonkin mielenkiintoisia piipahduksia, kuten Seth Rogen kolmessa pienessä roolissa, legendaarinen William Shatner itseironisesti omana itsenään ja itse SW-tähti Carrie Fisherkin vierailee kuvioissa.

Fanboys on älyttömän mukava elokuva. Ei mikään maailman paras, mutta laadukkaana komediana kivan raikas kokemus. Nauraa saa ja loppukohtaus on jopa koskettava. Yleensä draamalliset kohtaukset tuntuvat puhtaissa komedioissa päälleliimatuilta, mutta tällä kertaa homma on tehty sen verran hyvin, että vakavat hetket istuvat täydellisesti kokonaisuuteen, eivätkä jarruta riehakasta meininkiä.

Pisteet: rating 70,000

Thoke
Tykittäjä, 619 arvostelua
Arvosteltu: 18.09.2009
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Komisario Palmun erehdys
Komisario Palmun erehdys arvosana 4,22
Komisario Palmun erehdys
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,93
Milanon ihme
Yeah, yeah, tässä me tulemme
Yeah, yeah, tässä me tulemme arvosana 3,73
Yeah, yeah, tässä me tulemme
Kenraali
Kenraali arvosana 4,10
Kenraali

Elokuvan tiedot

Fanboys
Fanboys arvosana 2,97
Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
2008
Pituus:
86 min
Ohjaajat:
Kyle Newman
Käsikirjoittajat:
Adam F. Goldberg, Ernest Cline
Pääosanäyttelijät:
Chris Marquette, Christopher McDonald, Dan Fogler, David Denman, Jay Baruchel, Kristen Bell, Sam Huntington
Maat:
USA
Kielet:
englanti