Pistejakauma

0%

0%

2%

6%

8%

26%

29%

23%

4%

2%

Pisteytykset

rating 40,000

Bean
Käyttäjä

rating 40,000

Melko mitäänsanomaton leffa. Tapahtuma on kyllä traaginen, mutta kerronnaltaan elokuva laahasi eteenpäin ensimmäisen tunnin ajan. Henkilöihinkään ei syveydytä tarpeeksi. Yllättäen 3D-efektejä ei hyödynnettykkään ainakaan kovin suuresti. Kerran katsottava. (2/5)

Ludil
Käyttäjä

rating 40,000

Everest oli sinänsä mielenkiintoinen katselukokemus: jos olisin etukäteen tutkaillut, mitä + mihin pohjautuvaa elokuvaa katsoin, olisin lopussa kenties muodostanut leffasta erilaisen käsityksen. Mietiskelin kyllä läpi elokuvaa, mahtoiko se pohjautua tositapahtumiin, mutta nielin sen sitten mahdollisesti fiktiivisenä kertomuksena ja tämä vaikutti katselukokemukseen ratkaisevasti. Älkää olko yhtä laiskoja kuin minä.

Nimittäin fiktiivisenä elokuvana Everest on melkoisen yllätyksetön ja kliseinen. On todella inhottavaa pitää joidenkin henkilöjen kohtaloja kliseisinä vain koska muissakin elokuvissa vastaavanlaisille hahmoille tuppaa käymään tietynlaisesti...mutta "keksittyä tarinaa" seuratessani ennalta-arvasin Everestin käänteet todella nopeasti. Kerrassaan mikään elokuvan juonessa ei tullut yllätyksenä, jolloin vuorimovie oli pitkäveteistä tuijoteltavaa. Jos taas olisin elokuvan alkumetreillä tiennyt katsovani tositapahtumista kertovaa tarinaa, olisin pitänyt kliseitä traagisina ja muutenkin ehkä uppoutunut leffan maailmaan paremmin.

Everestissä on voimakas sanoma, siinä esitellyt tilanteet ovat realistisia, näyttelijät ovat ihan kelpoja ja maisemat lumiset, mutta elokuva on auttamatta epäonnistunut. Sen olisi pitänyt olla vetoavampi, vaikuttavampi, jännittävämpi ja samaistuttavampi toimiakseen. Sen tempo on laahaava, dialogi kerrassaan epäkiinnostavaa ja sen yhdentekeviksi kirjoitetut parrakkaat hahmot hahmottaa yhdeksi ilmeettömäksi klöntiksi, jolloin kenenkään kohtalo ei liikuta. Etenkin loppupuolella oli vaikeaa erottaa miehiä toisistaan. Elokuvan pitäisi tehdä oikeutta ihmisilleen, jota se ei tee. Väärin tämmöinen. Peukkua alas.

Tupolev79
Käyttäjä

rating 40,000

Komeissa maisemissa mennään mutta siinä kaikki. Itseäni eivät tällaiset selviytymistaistelut ole koskaan napanneet eikä tämä tehnyt siinä poikkeusta. Elokuvan loppukin tuntui kestävän ikuisuuden. Rimaa hipoen ylittää kerran katseltavien rajan..

apc 53
Tykittäjä

rating 40,000

phodos
Käyttäjä

rating 40,000

Vilperi
Käyttäjä

rating 40,000

Elokuvan tiedot

Everest
Everest arvosana 3,34