Arvostelu

Ei mikään erikoinen, mutta jaksoi ainakin kerran viihdyttää.

Poliisin sisäiseltä valvontaosastolla työskentelevä Raymond Avila (Garcia) alkaa tutkimaan parinsa Amyn (Metcalf) kanssa pahan poliisin Dennis Peckin (Gere) elämää. Peck nai muiden vaimoja, on lahjottavissa ja harrastaa muutakin vähän pimeää touhua. Raymondin elämä vaikeutuu, kun Dennis pistää haisemaan.

Epäilyttäviä suhteita on julma, väkivaltainen, kylmä ja rujo kuvaus poliisien varjopuolista. Ihan toimiva pätkähän tämä, sillä minulle ainakaan ei tullut väsy. Huonoja puolia löytyy silti. Välillä tämä näytti vain b-luokan halppistrilleriltä. Henkilöhahmoihin ei oikein päästä kunnolla sisälle ja mikä oli kaikkein pahin pettymys koko elokuvassa, niin yleensä hyvä Andy Garcia tekee valitettavan onton roolisuorituksen. Ikävää.

Kuitenkin on kyseessä hyvä ja mielenkiintoinen trilleri, jonka todelliseksi valopilkuksi nousee Richard Gere. Yleensähän miestä ei voi mitenkään kestää, mutta nyt hän on keksinyt käyttää omaa inhottavuuttaan hyväksi. Nyt Richard on pahemman luokan kusipää, joka ei saa minkäänlaisia sympatioita katsojalta puolellensa. Muut näyttelijät jäävät todellakin Geren varjoon, mikä erittäin yllättävää (kas, ihmeitäkin tapahtuu).

Poliiseihin on paha luottaa tämän jälkeen (tai ainakin amerikkalaisiin poliiseihin). Ei tämä mikään erikoinen ole, mutta jaksoi ainakin tämän kerran viihdyttää. Elokuvan loppukohtaus on sen verran säväyttävä, että pisteetkin nousevat. Toimii poikkeuksellisen hyvänä kertakäyttöviihteenä.

Pisteet: rating 70,000

Thoke
Tykittäjä, 620 arvostelua
Arvosteltu: 18.07.2004
Katsottu: VHS

Saman kategorian TOP-leffoja

Seitsemän
Seitsemän arvosana 4,19
Seitsemän
Epäillyt
Epäillyt arvosana 4,12
Epäillyt
The Plague Dogs
The Plague Dogs arvosana 4,18
The Plague Dogs
Nykyaika
Nykyaika arvosana 4,18
Nykyaika

Elokuvan tiedot

Epäilyttäviä suhteita
Epäilyttäviä suhteita arvosana 2,89

Epäilyttäviä suhteita (1990)

Alkuperäinen nimi: Internal Affairs

Genret:
Rikos,
Valmistusvuosi:
1990
Pituus:
110 min
Ohjaajat:
Mike Figgis
Käsikirjoittajat:
Henry Bean
Pääosanäyttelijät:
Andy Garcia, Laurie Metcalf, Nancy Travis, Richard Gere, William Baldwin
Maat:
USA
Kielet:
englanti, espanja