Pistejakauma

2%

1%

1%

2%

3%

9%

16%

27%

17%

22%

Pisteytykset

rating 50,000

Ludil
Käyttäjä

rating 50,000

George A. Romeron Night of the Living Dead on ansainnut suuren toteeminsa kauhuelokuvien historiaan, mutta statuksestaan huolimatta se ei säväyttänyt. Koin elokuvan todella tylsänä vaikka se toimii suhteellisen hyvin budjetin, valmistumisvuoden ja näyttelijät huomioiden. Yleensä pidän näistä vanhemmistakin filmeistä, mutta tämä ei kolahtanut niin yhtään.

Leffan huomattavin ongelma on sen hidastempoisuus, se nimittäin imee elokuvasta kaiken energian, mielenkiinnon ja jännityksen. Pitkäveteisyydessään vetelehtivä katsoja muuttuu tätä katsellessa samannäköiseksi kuin elokuvan zombiet. Leffan aloitus starttaa lähes heti itse asiaan, mutta sen jälkeen seuraa ikävystyttävää mökkeilyhaahuilua talossa, jota kohti paarustaa etanavauhdilla ei-toivottuja vieraita. Vasta viimeisten kahdenkymmenen minuutin aikana elokuva alkaa parantua, vihdoin alkaa tapahtua jotain. Ei sillä, että olisin odottanut tältä leffalta jotain rähinäpainotteista mässäilyä, mutta valitettavasti vähitellen hiipivä jännitys ei tässä suju.
Tunnelmapuoli on ihan hieno mustavalkoisuutensa takia, mutta turhan yksinkertainen ja laahaava tarina nakertavat siitä paljon. Elokuva näyttää klassisen karmivalta etenkin ulkoilma- ja autoilukohtauksissa, joissa on usein musiikkia vielä lisämausteeksi. Melko...hmm, siistinnäköiset zombit pääsevät paremmin oikeuksiinsa kaukaisina varjoina, lähikohtauksissa tai ruokatauoissa eivät niinkään.

Rainan hahmot ja niitten näyttelijät eivät ole kaksisia, paitsi Duane Jonesin suoraviivainen Ben, joka tietää miten ryppyilijöiden ja itkupillien kohdilla toimitaan. Judith O'Dean Barbra on hahmona ärsyttävä, lähinnä kiljuva uusavuton, jonka järjenjuoksussa on totisesti toivomisen varaa (esim. kuka jää odottelemaan, että perässä vainoava zombi ehtii rikkomaan auton lasit? Siis odottelemaan?) ja Karl Hardmanin Harry on samasta asiasta jankuttavana jääränä melkein yhtä tympäisevä.

Night of the Living Dead ei ole elokuvana huono, mutta on hyvin ajanraatelema tekele. Siihen on vaikeaa tempautua mukaan, koska juonenkäänteet ovat realismistaan huolimatta liian simppelit ja hahmot kuivat. Helenin kohtalo ja tarinan julma loppuratkaisu ovat elokuvan parhaimmat hetket, muuten leffassa on korostettuna lähinnä pitkäpiimäinen kinastelu siitä, pitäisikö paeta vai linnoittautua kellariin.

Tsusp
Käyttäjä

rating 50,000

Ei mikään hyvä leffa. Samassa talossa oleskelua koko leffa ja zombit huonosti toteutettuja.

AaPursi
Käyttäjä

rating 50,000

Arwin
Käyttäjä

rating 50,000

eskoaarne
Käyttäjä

rating 50,000

K@ltsu
Käyttäjä

rating 50,000

Ooperan kummitus
Käyttäjä

rating 50,000

phodos
Käyttäjä

rating 50,000

QT
Käyttäjä

rating 50,000

Supah
Käyttäjä

rating 50,000

Suvituulia
Käyttäjä

rating 50,000

Elokuvan tiedot

Night of the Living Dead
Night of the Living Dead arvosana 4,05
Genret:
Kauhu
Valmistusvuosi:
1968
Pituus:
93 min
Tunnetaan myös nimillä:
Elävien kuolleiden yö (tv)
Ohjaajat:
George A. Romero
Käsikirjoittajat:
George A. Romero, John A. Russo
Pääosanäyttelijät:
Bill Hinzman, Charles Craig, Duane Jones, Judith O'Dea, Judith Ridley, Karl Hardman, Keith Wayne, Kyra Schon, Marilyn Eastman, Russell Streiner
Maat:
USA
Kielet:
englanti