Arvostelu

Taistelukohtaukset ovat näyttäviä vielä tänäkin päivänä.

1099 kuollut kristinuskon esitaistelija, josta tuli Espanjan kansallissankari on varmasti aihe loistavaan elokuvaan. Vaikka Anthony Mannin klassikosta tarkkasilmäiset historioitsijat löytävät hieman nokankoputtamista, on se varsin onnistunut sotakuvaus.

Elokuvan nimiroolia esittää Charlton Heston. Kunnioitettu näyttelijä sopii atleettiseksi, viisaaksi johtajaksi hyvin ja hoitaa näyttelyn nappiin. Sophia Lorenin vähäpuheinen Jimenakin on vakuuttava, mutta kastin muut hahmot jäävät melko kaksiulotteiseksi.

Taistelukohtaukset ovat näyttäviä vielä tänäkin päivänä. Harmittaa kun ei näe tämänkaltaista elokuvaa teatterissa, sillä sen näyttävyys ei pääse televisioruudullani oikeuksiinsa. Ajan hammas on myös laimentanut eepoksen hohtoa, sillä juonenkuljetus tuntuu paikka paikoin nykyään kovin verkkaiselta. Pahimmillaan vuoropuheluista tulee etäisesti mieleen Kauniit ja rohkeat.

El Cid on kuin Milla Jovovichin tähdittämä Jeanne D'arc: Historiasta napattu sankari ja huikeat sotakohtaukset uhkaavat hukkua välillä liiaksi junnaaviin välikohtauksiin. Kyseessä on lajityypilleen melko tavallinen elokuva, joka kuitenkin toimii erinomaisen hyvin.

Pisteet: rating 70,000

Pingutyyppi
Ylläpitäjä, 247 arvostelua
Arvosteltu: 16.01.2003
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Nykyaika
Nykyaika arvosana 4,19
Nykyaika
Umberto D. - elämän vanki
Umberto D. - elämän vanki arvosana 4,16
Umberto D. - elämän vanki
Possession
Possession arvosana 3,86
Possession
The Artist
The Artist arvosana 3,83
The Artist

Elokuvan tiedot

El Cid
El Cid arvosana 3,41
Genret:
Seikkailu,
Valmistusvuosi:
1961
Pituus:
182 min
Ohjaajat:
Anthony Mann
Käsikirjoittajat:
Ben Barzman, Fredric M. Frank, Philip Yordan
Pääosanäyttelijät:
Charlton Heston, Geneviève Page, Raf Vallone, Sophia Loren
Maat:
Italia, USA
Kielet:
englanti, latina