Arvostelu

Ihan kiva kokoelma vähän vanhempaa pop- ja rock-musaa.

1970-luvulla kuollut Ed Sullivan oli niin iso nimi, että mies muistetaan vieläkin – ainakin USAssa. Kivinaama veti sunnuntaisin omaa nimeään kantanutta show’ta, jossa esiintyivät aikansa kuumimmat pop- ja rocklaulajat. Näistä aineksista on koottu muutaman DVD:n sarja, jossa lyhyet bändiesittelyt ja svengaavat musiikkinumerot rullaavat peräjälkeen.

Lättysarjan kolmas osa, The Soul of the Motor City, käsittelee Motown-artisteja. Mukana ovat siis mm. The Supremes, The Jackson 5, The Temptations ja Stevie Wonder. Kolme lyhyttä ohjelmaa sisältävän DVD:n kuvamateriaali on leikattu niin, että musiikilla on mahdollisimman paljon tilaa. Siinä tietysti kärsivät isäntä Ed Sullivanin juonnot ja biisien väliin ujutettu historiapuoli, jonka olisi kai tarkoitus valottaa bändien syntyä ja kehitystä. Pariin lauseeseen ei pysty mahduttamaan paljoakaan tietoa, joten onkin kysyttävä, olisiko lätylle voitu tehdä kokonaan erillinen bändidokkari ja näin ollen jättää biisit täysin omaan osioonsa?

Kuultavat kipaleet ovat aikansa helmiä. The Supremesin tytöt ovat ehdottomasti herttaisimmillaan esittäessään kappaleen In And Out Of Love. Vaikka The Supremesiltä on lätyllä muitakin hittejä, tässä Diana Ross antaa parastaan. Show’n julkaisuaikoihin 11-vuotias Michael Jackson on lähes täydellinen aurinkoisen pikkupojan prototyyppi tulkitessaan muiden Jacksonien kanssa biisiä I Want You Back. Levyllä on myös toinen versio samasta laulusta, joskin vain mukiinmenevä sellainen. Ihan joka kerta tanssiaskeleet eivät ”lennä”.

Siinä missä The Temptations vetää huomion puoleensa suklaisella harmoniallaan (I’m Gonna Make You Love Me), The Miraclesien kanssa esiintyvä Smokey Robinson maukuu pari biisiä turhan korkealta. Onhan se varmaan kivaa olla tenori, mutta rajansa kaikella. Monet kipaleista, kuten The Temptationsin Get Ready, panevat jalan naputtamaan tahtia. The Four Tops saattaa jopa innostaa katsojan laulamaan.

DVD:n materiaali on pääosin väreissä. Se saattaa aiheuttaa katsojalle shokkireaktion, sillä 1960-luvun tv-show’n kulissit ovat räikeämpiä kuin Elton Johnin aurinkolasit. Onneksi Ed Sullivan sentään on harmaa. Kokonaisuutena The Soul of the Motor City jää pelkästään ”ihan kivaksi” tympeän vanhanaikaisen tv-kuvauksensa ja tylysti leikeltyjen juonto-osuuksiensa vuoksi.

Biisilista:
Smokey Robinson & The Miracles: Doggone Right
The Supremes: Love Is Like An Itching In My Heart
Diana Ross & The Supremes: Love Child
The Jackosn 5: I Wonder Who’s Loving Her Now
Stevie Wonder: You Met Your Match
The Temptations: I’m Gonna Make You Love Me

The Supremes: Come See About Me
The Jackson 5: ABC/ I Want You Back
James Brown: Prisoner Of Love
The Righteous Brothers: Turn On Your Love Light
The Temptations: Run Away Child/ Running Wild
The Four Tops: Reach Out (I’ll Be There)

The Temptations: Get Ready
Smokey Robinson & The Miracles: I Second That Emotion
Stevie Wonder: For Once In My Life
The Four Tops: Reach Out/ Sugar Pie/ Bernadette
The Jackson 5: I Want You Back
The Supremes: In And Out Of Love

Pisteet: rating 60,000

Söpö
Ylläpitäjä, 783 arvostelua
Arvosteltu: 09.05.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Pink Floyd: Live at Pompeii
Pink Floyd: Live at Pompeii arvosana 4,41
Pink Floyd: Live at Pompeii
Planeettamme Maa
Planeettamme Maa arvosana 4,07
Planeettamme Maa
Rammstein: Völkerball
Rammstein: Völkerball arvosana 4,23
Rammstein: Völkerball
Joe Strummer: The Future Is Unwritten
Joe Strummer: The Future Is Unwritten arvosana 4,12
Joe Strummer: The Future Is Unwritten

Elokuvan tiedot

Ed Sullivan’s Rock’n’Roll Classics – The Soul of the Motor City
Ed Sullivan’s Rock’n’Roll Classics – The Soul of the Motor City arvosana 3,88