Arvostelu

Näyttelijöiden juhlaa ja legendaarista Tarantinoa.

Tapahtumat sijoittuvat vuoteen 1858, kaksi vuotta ennen Yhdysvaltain sisällissotaa. Django (Jamie Foxx) on orja, joka yhdistää voimansa palkkionmetsästäjän tohtori King Schultzin (Christoph Waltz) kanssa ja ryhtyy jahtaamaan Yhdysvaltain etelävaltioiden etsityimpiä rikollisia saadakseen takaisin vapautensa. Hioen elintärkeitä saalistustaitojaan hän keskittyy löytämään ja pelastamaan vaimonsa (Kerry Washington), jonka orjakauppa riisti häneltä kauan sitten. Kun etsinnät johdattavat parivaljakon lopulta Candyland-plantaasin pahamaineisen ja julman omistajan Calvin Candien (Leonardo DiCaprio) luo, he herättävät Candien luotto-orjan Stephenin (Samuel L. Jackson) epäilykset. Nyt heidän liikkeitä tarkkaillaan ja Candien petollinen joukko pääsee heidän kannoilleen.

Quentin Tarantinon uunista on pullahtanut esiin todella eeppinen ja uljas tarina yhden miehen retkestä vapauden ja oman vaimon takaisin saamiseksi. Se, mikä tekee tästä elokuvasta nautinnollisen, on Foxxin ja Waltzin välinen kemia, joka myös luo selkärangan elokuvalle. Dialogia on paranneltu huomattavasti, ja niissä esiintyy sopiva määrä huumoria, jota viljellään tasaisesti, eikä keskustelukohtauksetkaan veny kovin pitkiksi ja aikaa kuluttaviksi. Tarantino on myös todistanut olevansa taitava elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja, jonka itse väsäämät leffat ovat nousseet kulttimaineeseen.

Näyttelijät ovat tämän elokuvan kirkkaimpia helmiä. Foxx loistaa uskomattomasti kovia kokeneen Djangon roolissa, eikä jää millään tasolla Waltzin varjoon, joka puolestaan tekee toiseksi unohtumattomimman roolin, millaisen hän teki myös Kunniattomissa paskiaisissa. DiCaprio tekee ehdottomasti Oscarin arvoisen roolityön julmana plantaasin omistajan, jolle pahiksen rooli on uran ensimmäinen. Washington hoitaa hommansa ihan toimivasti, vaikka vuorosanoja ei ole kovin montaa. Jackson suorittaa yhtä loisteliaan roolin ovelana ja pahamaineisena orjana, jonka puheet ovat melko hervottomia.

Elokuva palkittiin parhaan käsikirjoituksen ja miessivuosan (Waltz) Oscar-, Golden Globe- ja BAFTA-palkinnoilla vuonna 2013.

Django Unchained on ennen kaikkiaan näyttelijöiden juhlaa ja legendaarista Tarantinoa heti Kunniattomien paskiaisten jälkeen. Lukeutuu 2010-luvun mahtaviin rainoihin sekä edustaa Western-elokuvien kirkkainta kärkeä loistavan käsiksen ja näyttelijätöiden siivittämänä.

Pisteet: rating 80,000

TomCruise
Käyttäjä, 50 arvostelua
Arvosteltu: 23.09.2016
Katsottu: Kotona

rating 80,000

Muita lähipäivinä telkusta tulevia leffoja

Lapsia ja aikuisia - kuinka niitä tehdään?
Lapsia ja aikuisia - kuinka niitä tehdään? arvosana 2,84
Lapsia ja aikuisia - kuinka niitä tehdään?
The Bag Man
The Bag Man arvosana 3,08
The Bag Man
Rankka päivä
Rankka päivä arvosana 3,98
Rankka päivä
Valehtelija, valehtelija
Valehtelija, valehtelija arvosana 3,45
Valehtelija, valehtelija

Elokuvan tiedot

Django Unchained
Django Unchained arvosana 4,07
Genret:
Western
Valmistusvuosi:
2012
Pituus:
165 min
Ohjaajat:
Quentin Tarantino
Käsikirjoittajat:
Quentin Tarantino
Pääosanäyttelijät:
Christoph Waltz, David Steen, Dennis Christopher, Don Johnson, James Remar, Jamie Foxx, Kerry Washington, Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson, Walton Goggins
Maat:
USA
Kielet:
englanti, saksa, ranska