Pistejakauma

1%

0%

1%

1%

2%

8%

12%

31%

26%

18%

Pisteytykset

rating 80,000

Anzalone
Käyttäjä

rating 80,000

Rankka, verinen ja paikoitellen hyvin humoristinenkin yhdistelmä westerniä ja actionia. Jamie Foxx pistelee menemään kuin Eastwood aikoinaan, joskin mössöä lentää saavi kaupalla enemmän kuin Clintin vanhoissa spagetti-klassikoissa. Waltz vetää porukasta ehkä parhaiten, jos yksi näyttelijä pitää nostaa ylitse muiden.

Kärsii ylipituudesta, mikä onkin ainut selvä heikkous. Näyttelijöiden työ on laadukasta ja Tarantinon kädenjälki näkyy toteutuksessa hyvin selvästi. Mikäli äijän aiemmat elokuvat kuuluvat suosikeihin, ei tätä kannata missata. Toki ei kannata missata muutenkaan.

Batman
Käyttäjä

rating 80,000

Loisto western. Tunnelma on kohdillaan ja Tarantino ei näytä merkkejä väsymisestä. Tunteet ja tuoksut oli aistittavissa eikä menemisen mieningistä ole puutetta.
Siinä ja tässä antaisko jopa 4,5 tähteä

Blooddrunk
Käyttäjä

rating 80,000

Hyvä elokuva joka sai lopussa sen pamahtavan lopun, pituutta olisi voinut toki olla hitusen vähemmän. Mutta katsomaan kyllä voi suositella.

EdvardH
Käyttäjä

rating 80,000

Perus-Tarantinoa kyllä, MUTTA. Elokuva sortuu vähän samaan kuin Kunniattomat Paskiaiset; puolet kohtauksista on huippuhyviä, tarkkaan viimeisteltyjä sekä otteessaan pitäviä. Puolet taas taas enemmän tai vähemmän tylsiä. Tarantinon dialogi -varasto on tainnut toden teolla huveta vuosien varrella, verrattuna esim. Pulp Fictionin ilmiömäiseen sanailuun.
On tämä hyvää viihdettä, hauska ja toisaalta mielenkiintoinen. Näyttelijät vetävät roolinsa hienosti. Musiikki on ehkä hieman omalaatuista tällä kertaa, mutta jollain ihmeen tavalla se mielestäni silti sopii elokuvaan.
Nyt vaan pitää toivoa, että Mr. Tarantino alkaa keksiä uusia jekkuja seuraaviin elokuviinsa, nämä vanhat alkavat olla jo aika nähtyjä tässä viimeisten kahden vuosikymmenen aikana.

HAL9000
Käyttäjä

rating 80,000

Pikimustaa komediaa orjakaupasta. Tarantino, vanha länkkärifani, on päässyt nautiskelemaan, mikä tosin näkyy lievänä ylipituutenakin. Nimekkään ryhmän huippu on Waltz, ja Jackson tuottaa isoimmat naurut.

IsoVauva
Käyttäjä

rating 80,000

Ehtaa Tarantinoa. Eli siis hienoja näyttelijäsuorituksia, mainiota dialogia ja ennen kaikkea pirun viihdyttävää väkivaltaa!

Jabbopoikanen
Käyttäjä

rating 80,000

Hyvä ns. uusi western. Sisältää loistavat näyttelijäsuoritukset ja mahtavan ohjauksen. Toimintaa on riittävästi ja verta ei tosiaan säästellä.

John117
Käyttäjä

rating 80,000

Django Unchained ei ole pohjimmiltaan perinteistä rakkaustarinaa kummempi tapaus mutta se millä tavalla homma hoidetaan tässä elokuvassa, ei todellakaan jätä ketään kylmäksi.

Christoph Waltz tekee jälleen loistavaa työtä saksalaisena palkkionmetsästäjänä. Jamie Foxxista löytyy aivan uusia ulottuvuuksia tämän leffan ansiosta. Leonardo DiCaprio ja Samuel L.Jackson antavat vähintään kaikkensa omissa rooleissaan.

Elokuvassa kaikki palaset loksahtavat hienosti kohdilleen ja se tekeekin tästä todella viihdyttävän westernin. Elokuvan huumori on luonnollista, eikä missään vaiheessa tunnu väkinäiseltä. Djangossa huokuu ohjaajan ammattitaito ja mielenkiinto vanhoja lännenelokuvia kohtaan ja tämä omistautuminen näkyy laadukkaassa lopputuloksessa. Aseet paukkuvat vähintäänkin riittävästi elokuvan loppupuolella.

Tarina laahaa hieman ratkaisun hetkillä, vaikkakin kohtaukset lopussa ovatkin viihdyttävästi toteutettu.

JohnRambo
Käyttäjä

rating 80,000

Django Unchained oli mulle todella positiivinen yllätys. Leffa viihdyttää oikeastaan täydellisesti koko kestonsa ajan, joka on suorituksena erinomainen kun kestoakin löytyy lähemmäs kolme tuntia. Perusideana on (Q:n leffoille ominainen) kostotarina ja orjan kostaminen valkoisille on tuore, piristävä ja tabuja rikkova aihe. Kuvaus on kauttaaltaan upeaa, ja parhaimpana kohtana mieleeni jäi flashback-kohtaus, jossa Foxxin ja Washingtonin hahmot tekevät pakoa plantaasilta. Kuva hienolla tapaa rakeinen ja värimaailma siihen on rakennettu upeasti. Musiikkipuoli on myös mahtavaa, lukuunottamatta muutama hiphop-biisiä, jotka taustalla soivat parissa kohtaa. Mulla ei ole mitään räp-musaa vastaan, oikeastaan päinvastoin, mutta kyseinen musagenre on sen verran tuore, ettei se sovi siivittämään tapahtumia 1800-luvulta.

Näyttelijät ovat lähes kaikki erinomaisessa vedossa. Parhaimmassa iskussa ovat Waltz, Jackson ja DiCaprio. Jacksonin hahmo on niin ristiriitainen, että olisi hauska kuulla miten näyttelijä valmistautui rooliin. Jopa Foxx oli yllättävän hyvä roolissaan, vaikka ennen leffaa epäilinkin. Silti liputan vahvasti Idris Elban puolesta, mies, joka kuului Tarantinon harkintalistalle Djangon rooliin. Siinä on äijä, joka olisi täyttänyt saappaat todennäköisesti paremmin kuin hyvin. James Remarin tuplarooli pisti hämmennyskellot soimaan ihan urakalla. Miksi tällainen ratkaisu piti tehdä? Jonah Hill olisi myös voitu jättää pois leffasta, jätkä joutaa niihin Judd Apatow-komedioihin. Samoin ohjaajan oma roolisuoritus olisi kuulunut poistaa, pilasi koko kohtauksen jännitteen vain. Pienemmistä rooleista piristävimmät kuuluivat Don Johnsonille, Franco Nerolle ja Tom Savinille.

Vaikka aika menikin Djangon parissa sutjakkaasti, enkä kertaakaan vilkaissut kelloa, niin pituutta on silti hieman liikaa. Tämän mittaluokan kesto pistää mut vähän sellaselle niponipo-tuulelle, kun pisteitä aletaan jakamaan. Tästä syystä hyvin lähellä ollut ekstra-tähdenpuolikas jää ansaitsematta.

Lyhyesti kerrattuna, erittäin suositeltava ja viihdyttävä elokuva. Hyviä länkkäreitä ei nykypäivänä enää hirveästi tehdä, siksi myös kiva poikkeus mainstreamissa. Tarantino-kriteereillä jää kauas pois parhaasta mahdollisesta tuloksesta, mutta se ei oikeastaan ole millään lailla oleellista.

JustinHenryFan
Käyttäjä

rating 80,000

Minä en pitänyt DiCaprion roolisuorituksesta - mikä on paljon sanottu, sillä hän on kaikessa muussa niin hyvä. Pahikseksi hän ei taivu. Aivan liian kärjistetty tulkinta kliseisestä pahiksesta. Waltz onneksi pelastaa. Tarantino tietysti tehnyt taas oman pienen mestariteoksensa. Itse vain kavahdan sellaista itsekeskeisyyttä, että joka välissä alleviivataan omaa mahtailevuuttaan. Mutta en ole tarpeeksi sokea ollakseni ymmärtämättä, kuinka hyvin hän sen tekee.

Katmand0r
Käyttäjä

rating 80,000

Yllätyin itsekin, että kolmas katselu nosti arviota kokonaisella tähdellä. Jostain syystä uusin katselu toi mukanaan tiettyä tuoreutta, enkä usko tämän edes johtuvan siitä, että Mandingo, yksi tämän leffan esikuvista, oli nyt nähtynä.

Visuaalisesti Django Unchained on ihan Tarantinon parhaimmistoa. Oikeastaan epäkoherenttia juonta enemmän tunnelma on se tekijä, joka pitää elokuvan kasassa. Hahmoistakin sain irti jotain fundamentaalista, mitä aiemmin en ollut tajunnut. Samu Tupla-L Jackson vetää kovan roolin ja näyttää, että on ihan vakavastiotettava näyttelijä. Bruce Dernin ja Jonah Hillin miniroolit täydentävät castin aika huikeaksi. Kaiken kaikkiaan erittäin viihdyttävä poptaideteos.

Makke_95_
Käyttäjä

rating 80,000

Kyllä. Tarantino teki sen taas. Django on väkivaltaooppera loistavilla näyttelijöillä ja hyvällä soundtrackilla. Melkein kolmen tunnin kesto ei haittaa vaan se tuntuu ainoastaan tunnilta. Viihdyttävä kunnianosoitus spagettiwesterneille Quentin Tarantinon tapaan. Tuttuun tapaan myöskään verta ei olla säästelty, ja mikäs sen parempaa.

meze1
Käyttäjä

rating 80,000

Taattua Tarantinoa. Todella viihdyttävää, mutta ei ihan kulttileffaksi asti yllä.

OZMOxD
Käyttäjä

rating 80,000

Hahmojen väliseen dialogiin paljolti nojaava Tarantinon westerni, josta joko pitää tai sitten ei. Itse kuulun siihen ensinmainittuun porukkaan. Vaikka puhekohtauksia ja rakentamista onkin ehkä jossain määrin liiallisuuksiin, mikään ei kuitenkaan silti tunnu liian irralliselta, vaan kaikki on saatu sulautumaan yhteen.

Tarantinon muista elokuvista tutut elementit ovat paikallaan ja kun toiminnan vuoro tuli, ei se pettänyt tälläkään kertaa. Lisäksi näyttelijöistä erityismaininnat ansaitsevat yllättäen DiCaprio ja Tarantinon elokuvien vakiokasvo Samuel L. Jackson.

Vaikka Django ei ehkä ole se ehdottomin ykkönen Tarantinon tuotannossa ja vaikka itse olisinkin työntänyt osan dialogista suoraan silppuriin, on kyse kuitenkin omasta mielestäni erittäin hyvästä elokuvasta,.

Punakuu
Käyttäjä

rating 80,000

Mahtavaa Tarantinoa! Upeat näytteliät, kohtaukset, hahmot ja musiikki! Ainoana miinuksena sanoisin elokuvan pituuden, välillä tuntui kuin elokuvaa olisi väkisin yritetty tehdä pidemmäksi ja pidemmäksi. Mutta Tarantinon töistä pitäville ehdoton must-see leffa!

Selixi
Käyttäjä

rating 80,000

Erinomaista viihdettä eikä tuntunut pitkältä. Silti jotain ehkä uupui, joten ei mikään mestariteos.

Termis85
Käyttäjä

rating 80,000

En odottanut tältä oikein mitään mutta yllätti todella positiivisesti ja dicapriolta mahtava rooli suoritus. 4 tähteä

variola
Käyttäjä

rating 80,000

Pitkästä aikaa hyvää Tarantinoa. Toiminallinen, raaka, kaunistelematon.

En sitten millään saa itseäni tykkämään Jamie Foxxista, eikä tämä tee poikkeusta. Hän vaan ei tunnu oikealta valinnalta rooliin. Yrittäessäni ohittaa tämän häiritsevän seikan, muu leffa tuntui oikein kelvolta. Verta roiskuu, juoni on kulkeva ja antava. Elokuva kesto ei ole liian pitkä, toisin kuin Inglorious Basterdissa, joka pilattiin liioilla minuuteilla.

Erityismaininta tästä elokuvasta menee Christoph Waltzille. Ah- Christoph. Niin timantinkova roolisuoritus ja niin erinomainen näyttelijä! Hänen takiaan, jopa Jamien ärsyttävä naama unohtuu. Kyllä on kaverilla taitoa, ei voi muuta sanoa.

Kokonaisuudessaan erittäin hyvä, jännittävä, yllättävä ja siisti leffa Tarantinolta. Taattua vanhaa, mutta silti jotain uutta.

4/5

X-tyyppi
Tykittäjä

rating 80,000

Quentin Tarantino tuli tunnetuksi väkivaltaisista rikoselokuvistaan, mutta ilmeisesti niiden parissa jatkaminen ei antanut hänelle riittävää mahdollisuutta yrittää ylittää edellisiä rainojaan. Kill Billin myötä QT siirtyi kostoelokuvien pariin, ja jokainen niistä on ollut entistä vihaisempi, mutta toisaalta myös repäiseväisyyden avullaan viihdyttävämpi: Tarantino itse ei valkoisena kristittynä miehenä kuulu niihin kansanryhmiin (eli naisiin, juutalaisiin tai mustiin), jotka hänen elokuvissaan päästävät vihansa valloilleen.

Noh, elokuvana Django Unchained on ohjaajan vanhojen pelimerkkien toistamista, mutta se on yhä viihdyttävää. Leffan rakenne tuntuu löysältä ja kohtaukset venytetyiltä jopa Tarantinon standardeilla, mutta ohjaajan vanha kunnon näyttelijäkeskeisyys auttaa pusertamaan valkokankaalle ikimuistettavia hahmoja, jotka kiertävät katsojan pikkurillinsä ympärille. Christoph Waltzin palkkionmetsästäjähahmo on muikea ilmestys Hans Landan tapaan, ja Jamie Foxx paneutuu rooliinsa hämmentävän syvälle. Leonardo DiCaprio ja Samuel L. Jackson eivät ole koskaan olleet näin hyviä. Näiden neljän näyttelijän välille kehittyvässä kemioiden ja motiivien ristitulituksessa tunnelma tiivistyy kaiken aikaa ihanan herkullisesti, kunnes täysillä iloitteleva finaali päästää sen räiskyen valloilleen, mutta loppumetreillä aivoton rakenteellinen ratkaisu pudottaa Djangon QT:n uran parhaimmistosta. Onneksi ohjaaja hoitaa pakollisen cameonsa kerrankin oikeasti tyylillä.

_NoBody_
Käyttäjä

rating 80,000

Addeh
Käyttäjä

rating 80,000

Adelaide
Käyttäjä

rating 80,000

aeae
Käyttäjä

rating 80,000

albertfish
Käyttäjä

rating 80,000

Ami
Käyttäjä

rating 80,000

anna.v
Käyttäjä

rating 80,000

Annalisa
Käyttäjä

rating 80,000

Anty
Käyttäjä

rating 80,000

Aprakadabra
Käyttäjä

rating 80,000

arttuu99
Käyttäjä

rating 80,000

astralic
Käyttäjä

rating 80,000

batzmo
Käyttäjä

rating 80,000

BlaizerTM
Käyttäjä

rating 80,000

Blastmaster
Käyttäjä

rating 80,000

Blind
Käyttäjä

rating 80,000

Brutal_Action
Käyttäjä

rating 80,000

carloz
Käyttäjä

rating 80,000

D-McH
Käyttäjä

rating 80,000

Deadpool
Käyttäjä

rating 80,000

Demonic
Käyttäjä

rating 80,000

Devilfisu
Käyttäjä

rating 80,000

Dickey
Käyttäjä

rating 80,000

donBarletta
Käyttäjä

rating 80,000

Dread
Käyttäjä

rating 80,000

eero
Käyttäjä

rating 80,000

Elmo000
Käyttäjä

rating 80,000

Eximius84
Käyttäjä

rating 80,000

Fact0ry
Käyttäjä

rating 80,000

feelslikesleep
Käyttäjä

rating 80,000

Goebbels
Käyttäjä

rating 80,000

GoldenKillah
Käyttäjä

rating 80,000

Gorsto
Käyttäjä

rating 80,000

Hanni5
Käyttäjä

rating 80,000

Heavyjuuseri
Käyttäjä

rating 80,000

henna183
Käyttäjä

rating 80,000

Herman Tottooro
Käyttäjä

rating 80,000

Hissukka
Käyttäjä

rating 80,000

hMtZ
Käyttäjä

rating 80,000

Jaaha
Käyttäjä

rating 80,000

jakemil
Käyttäjä

rating 80,000

jakubias
Käyttäjä

rating 80,000

jangga
Käyttäjä

rating 80,000

jani87
Käyttäjä

rating 80,000

Jatekoira
Käyttäjä

rating 80,000

jedimind
Käyttäjä

rating 80,000

JelunK1
Käyttäjä

rating 80,000

JereLei
Käyttäjä

rating 80,000

Jerrre
Käyttäjä

rating 80,000

Jii89
Käyttäjä

rating 80,000

Jokkekorn
Käyttäjä

rating 80,000

Justifier
Käyttäjä

rating 80,000

JVDS
Käyttäjä

rating 80,000

Jynkkä
Käyttäjä

rating 80,000

KaiZeri
Käyttäjä

rating 80,000

Keemeli
Käyttäjä

rating 80,000

keisari
Käyttäjä

rating 80,000

kerpele
Käyttäjä

rating 80,000

kewanhammer
Käyttäjä

rating 80,000

kim91
Käyttäjä

rating 80,000

Kokkis
Käyttäjä

rating 80,000

kolamuki
Käyttäjä

rating 80,000

Koli
Käyttäjä

rating 80,000

Köpi79
Käyttäjä

rating 80,000

Koski
Käyttäjä

rating 80,000

Larr(y)
Käyttäjä

rating 80,000

Lassomies
Käyttäjä

rating 80,000

lenny
Käyttäjä

rating 80,000

Leppäkerttu
Käyttäjä

rating 80,000

Liquider
Käyttäjä

rating 80,000

Lobster88
Käyttäjä

rating 80,000

LoverSHOT
Käyttäjä

rating 80,000

Luca Brasi
Käyttäjä

rating 80,000

makehzzz
Käyttäjä

rating 80,000

Malebug
Käyttäjä

rating 80,000

Mansikkahillo
Käyttäjä

rating 80,000

Markku11
Käyttäjä

rating 80,000

Masu
Käyttäjä

rating 80,000

mattosato
Käyttäjä

rating 80,000

MaukkaPerus
Käyttäjä

rating 80,000

metukka
Käyttäjä

rating 80,000

mike
Käyttäjä

rating 80,000

mikelawry
Käyttäjä

rating 80,000

Miliisi
Käyttäjä

rating 80,000

Mr. Fancypants
Käyttäjä

rating 80,000

mukala
Käyttäjä

rating 80,000

Myntti
Käyttäjä

rating 80,000

nimetön
Käyttäjä

rating 80,000

Nuijamies
Käyttäjä

rating 80,000

ojarumpujuoppo
Käyttäjä

rating 80,000

Orbis
Käyttäjä

rating 80,000

osku0
Käyttäjä

rating 80,000

Paavo R
Tähtääjä

rating 80,000

pasa
Käyttäjä

rating 80,000

Pertsa69
Käyttäjä

rating 80,000

pikkusartsa
Käyttäjä

rating 80,000

pilikki
Käyttäjä

rating 80,000

porssiman
Käyttäjä

rating 80,000

Puakki
Käyttäjä

rating 80,000

Pummi666
Käyttäjä

rating 80,000

rafaovicristiano
Käyttäjä

rating 80,000

RaiFFel
Käyttäjä

rating 80,000

Reservoir Dog
Käyttäjä

rating 80,000

rise_above_hate
Käyttäjä

rating 80,000

Rutanen
Käyttäjä

rating 80,000

sadom
Käyttäjä

rating 80,000

Samt
Käyttäjä

rating 80,000

sariska
Käyttäjä

rating 80,000

shakk
Käyttäjä

rating 80,000

SMK
Käyttäjä

rating 80,000

Söpö
Ylläpitäjä

rating 80,000

srlq
Käyttäjä

rating 80,000

sterlok
Käyttäjä

rating 80,000

sulo
Käyttäjä

rating 80,000

SuperJoni93
Käyttäjä

rating 80,000

T-2000
Käyttäjä

rating 80,000

tahvonautti
Käyttäjä

rating 80,000

TeeP
Käyttäjä

rating 80,000

TheEscapist
Käyttäjä

rating 80,000

Thespirit
Käyttäjä

rating 80,000

Thobi
Käyttäjä

rating 80,000

Thorazine
Käyttäjä

rating 80,000

Tiiviste
Käyttäjä

rating 80,000

Timpsi
Käyttäjä

rating 80,000

TomCruise
Käyttäjä

rating 80,000

Tsaar1
Käyttäjä

rating 80,000

tumppi95
Käyttäjä

rating 80,000

Tx4
Käyttäjä

rating 80,000

Uytp7
Tähtääjä

rating 80,000

Viisas
Käyttäjä

rating 80,000

Visailija
Käyttäjä

rating 80,000

Vminor
Käyttäjä

rating 80,000

Von Liebermann
Käyttäjä

rating 80,000

William Wernus Film
Käyttäjä

rating 80,000

WillKino
Käyttäjä

rating 80,000

WreckMe666
Käyttäjä

rating 80,000

xenomorph
Käyttäjä

rating 80,000

yonaka
Käyttäjä

rating 80,000

yorma
Käyttäjä

rating 80,000

Zoidberg
Käyttäjä

rating 80,000

Elokuvan tiedot

Django Unchained
Django Unchained arvosana 4,07
Genret:
Western
Valmistusvuosi:
2012
Pituus:
165 min
Ohjaajat:
Quentin Tarantino
Käsikirjoittajat:
Quentin Tarantino
Pääosanäyttelijät:
Christoph Waltz, David Steen, Dennis Christopher, Don Johnson, James Remar, Jamie Foxx, Kerry Washington, Leonardo DiCaprio, Samuel L. Jackson, Walton Goggins
Maat:
USA
Kielet:
englanti, saksa, ranska