Arvostelu

Pläjäys on ihan ookoo, mutta sitä vaivaa osittain pieni TV-elokuvamaisuus.

Ollaan villillä 50-luvulla New Yorkin Brooklynissa. Kulmat kuuluvat nuorisojengeille ja leffan kuvaamissa kortteleissa on muutama rasvatukkaporukka, jotka taistelevat korttelien herruudesta. Onhan se kauhiaa kun ei kärsi kadun toiselle puolelle kävellä etteikö olisi vaaraa tulla hakatuksi hillumisesta vieraalla maaperällä.

Stephen Dorff on Leon, "Valttien" liideri, joka yrittää sälyyttää järkeä jengiläisiinsä, mutta vihollisten provosoidessa ja lietsoessa täydellistä sotaa on äijiä vaikea saada pysymään kuosissa. Kun kilpailevan jengin vankilasta päässeen huumeita välittävän bossin kujeet menevät liian pitkälle niin Leonkin pistää hiat heilumaan.

Leffaa mainostetaan tämänpäivän West Side Storyna ja ainoa yhteys lienee yli jengirajojen oleva rakkaussuhde, joka sekin kuvataan melko lässähtyneesti tai sitten näiden henkilöiden kemiat eivät synkkaa katsojan silmissä niin kuin pitäisi.

Matt Dillon, tuo ex-nuorisostara on siirtynyt jo äijäosastoon ja muut saa telmiä puistoissa lätinähommia harrastamassa. Mies nähdään erittäinkin pienessä roolissa korttelien kunkkuna, jonka pillin mukaan jengit tanssivat. Tämän piti olla Mattin "tähdittämä" leffa kansien perusteella ja sekös vasta huvittaa.

Pläjäys on ihan ookoo, mutta sitä vaivaa osittain pieni TV-elokuvamaisuus varsinkin jengitappelukohtauksissa. On hidastusta ja nopeutusta yms. sälää, joka tuntuu ikävän irralliselta muuten ihan normaaliin ja jouhevaan tarinan kerrontaan. Onhan näitä rasvisjengileffoja nähty ja parempiakin on tullut vastaan. Kattokaa vaikka Coppolan Outsiders (-83), lähtään nyt aluksi vaikka siitä.

Pisteet: rating 60,000

arska
Ylläpitäjä, 637 arvostelua
Arvosteltu: 06.01.2003
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

Jeanne d'Arcin kärsimys
Jeanne d'Arcin kärsimys arvosana 4,23
Jeanne d'Arcin kärsimys
The Shining - Hohto
The Shining - Hohto arvosana 4,16
The Shining - Hohto
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita arvosana 4,05
Ugetsu - kalpean kuun tarinoita
Umberto D. - elämän vanki
Umberto D. - elämän vanki arvosana 4,15
Umberto D. - elämän vanki

Elokuvan tiedot

Deuces Wild - katujen kesyttömät
Deuces Wild - katujen kesyttömät arvosana 3,38

Deuces Wild - katujen kesyttömät (2002)

Alkuperäinen nimi: Deuces Wild

Genret:
Draama,
Valmistusvuosi:
2002
Pituus:
93 min
Ohjaajat:
Scott Kalvert
Pääosanäyttelijät:
Brad Renfro, Fairuza Balk, Matt Dillon, Max Perlich, Stephen Dorff
Maat:
USA / Saksa