Arvostelu

Aidot haaverit eivät luo mestariteoksia leffataiteen alalla.

Öljy on haluttu resurssi ja sen kiskominen esiin maan sisältä vaatii isoa infrastruktuuria. Meksikonlahdella öljyä kairataan syvältä ja BP:n omistama porauslautta Deepwater Horizon on palvellut pitkään ja alkaa näyttää ikäänsä. Lisäksi viivästyksiä on ollut ja omistajien edustaja Vidrine (John Malkovich) on saapunut paikalle hoputtamaan. Jimmy Harrell (Kurt Russell) on päällikkö ja Mike Williams (Mark Wahlberg) on huoltomiehistöä. Työ aloitetaan testauksilla ja yhden kohdan pieni vika aiheuttaa lisää pieniä vikoja ja ne kaikki kumuloituvat massiiviseksi tulipalloksi. Sanomattakin on selvä että poraus menee pieleen ja eloonjäänti muuttuu ensisijaisen tärkeäksi tehtäväksi.

Peter Berg ohjailee usean käsikirjoittajan kuvausta erittäin massiivisesta teollisuusmöhläyksestä joka johti isoon öljyvuotoon ja aiheutti kuolonuhreja myös. Lähtökohta on hyvä ja leffan ote on selkeästi realismiin pyrkivä ja se kohottaa katsomiskynnystä aika paljon. Teknistä jargonia ja varsin vähämerkityksistä työpaikkajupinaa on luvassa ja huonon tuurin iskiessä alkaa toimintaleffallinen osuus. Katastrofileffan genressä leffa toimii, sillä mitään yliampuvaa höpösyytä tai -tapahtumaa ei tarvita alkupotkuksi ja palava öljynporauslautta antaa pyroteknikoille ison työmaan. Visuaalisesti leffa on siis vakuuttavaa tykitystä ja öljynporauslautta on iso kone.

Kurt Russell on vanhan koulukunnan teollisuusjermu joka on töissä ja haluaa tehdä asiat oikein. Harmi vain että niinkin pätevän pomon pitää noudattaa ylempiensä komentoja vaikka paikan päällä hän on kiistaton pomo. Mark Wahlberg on yksi monista työläisjermuista joka osaa työnsä ja pahassa paikassa toimii rohkeasti. John Malkovich on muistuttamassa että öljynporaus on sijoitus ja sijoituksen pitää tuottaa tuloksia. Harmi vain että kiire ei ole koskaan viisas tapa toimia ja oikuttelevalla porauslautalla se on vielä vähemmän viisasta.

Teknisenä suorituksena Deepwater Horizon on korkeaa laatua ja leffa ei myöskään osoittele syyllisiä sormella. Paskajuttuja tapahtuu ja massiivinen öljyvuoto on sellainen, mutta leffa nimeltään Deepwater Horizon ei ole sellainen. Se on täysin toimiva leffa aiheestaan ja ei sen enempää.

Pisteet: rating 60,000

Jurpo
Tähtääjä, 1402 arvostelua
Arvosteltu: 24.08.2018
Katsottu: Kotona

Saman kategorian TOP-leffoja

Vihreä maili
Vihreä maili arvosana 4,38
Vihreä maili
Dolls
Dolls arvosana 4,30
Dolls
Yksi lensi yli käenpesän
Yksi lensi yli käenpesän arvosana 4,34
Yksi lensi yli käenpesän
Seitsemäs sinetti
Seitsemäs sinetti arvosana 3,94
Seitsemäs sinetti

Elokuvan tiedot

Deepwater Horizon
Deepwater Horizon arvosana 3,30
Genret:
Toiminta,
Valmistusvuosi:
2016
Pituus:
107 min
Ohjaajat:
Peter Berg
Käsikirjoittajat:
J. C. Chandor, Matthew Michael Carnahan, Matthew Sand
Pääosanäyttelijät:
Dylan O'Brien, Gina Rodriguez, John Malkovich, Kate Hudson, Kurt Russell, Mark Wahlberg
Maat:
USA
Kielet:
englanti