Arvostelu

Vesittyy tosikkomaisuuden ja lapsellisuutensa vuoksi tavanomaisen jenkkileffan tasolle.

Bill Mitchell on perinteinen Yhdysvaltain presidentti; naisiin menevä, välinpitämätön ja häikäilemätön teoissaan. Dave Kovic on taas ystävällinen työnvälittäjä, jonka hupia on silloin tällöin presidentin imitointi julkisesti. Näissä miehissä on yksi yhteinen puoli: identtinen ulkonäkö. Salaisen palvelun tapana on hankkia presidentille kaksoisolento tämän turvallisuuden vuoksi. Uutta etsittäessä löytyy Dave. Heidän palkattuaan Daven presidentin kättelysijaiseksi, oikealle presidentille käy huonosti touhuissaan erään työntekijänsä kanssa. Dave alkaa estelyistä huolimatta toteuttamaan itseään ja omia ajatuksiaan maan parannukseen.

Dave alkaa kohtalaisen piikikkäänä komediana, mutta valitettavasti vesittyy tosikkomaisuuden ja lapsellisuutensa vuoksi tavanomaisen jenkkileffan tasolle. Teennäinen romantiikka ei asiaa myöskään paranna, päinvastoin. Elokuvasta olisi luultavasti saanut sekä hauskemman että iskevämmän jos sen olisi muuntanut absurdimmaksi ja farssinomaiseksi. Ohjaajalle tyypillinen imelä opettavaisuus on ikävä kyllä tässäkin läsnä, erityisen voimakkaastikin.

Sympaattinen Kevin Kline vetää kaksoisroolinsa rutiinilla, eikä pääse tuomaan esille koko kirjoaan. Kaikenkaikkiaan henkilöhahmot ovat höyhenenkeveitä ja vailla päämäärää. Tapahtumien loogisuuskin menee yli hilseen, josta ei olisi haittaa farssissa. Tämä kun on tehty tosissaan.

Ivan Reitmanin ennalta-arvattavalla, pikkuhauskalla komedialla olisi potentiaalia taidokkaampaan poliittiseen satiiriin, mutta se tyytyy vain raapaisemaan pintaa. Käteen jää vain muutama huvittava irtovitsi ja pinnallisen hyvä mieli.

nimimerkki: Aci

Pisteet: rating 40,000


Vieras Arvosteltu: 18.01.2005
Katsottu: DVD

Saman kategorian TOP-leffoja

South Park: Isompi, pidempi & leikkaamaton
South Park: Isompi, pidempi & leikkaamaton arvosana 3,81
South Park: Isompi, pidempi & leikkaamaton
Milanon ihme
Milanon ihme arvosana 3,93
Milanon ihme
Smoke
Smoke arvosana 3,77
Smoke
Diktaattori
Diktaattori arvosana 4,15
Diktaattori

Elokuvan tiedot

Dave
Dave arvosana 3,03
Genret:
Komedia
Valmistusvuosi:
1993
Pituus:
105 min
Ohjaajat:
Ivan Reitman
Pääosanäyttelijät:
Ben Kingsley, Frank Langella, Kevin Dunn, Kevin Kline, Sigourney Weaver, Ving Rhames
Maat:
USA